Taki - sobie ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.2

Post »

Miłeczko, kolejne u mnie się pokazują, ale muszę pospisywać nazwy, żeby podpisać zdjęcia. Cioci dałam tą dalię, bo nie miałam pomysłu na prezent, dołożyłam białe mieczyki i worek ziemi. Stwierdziła, że najlepszy prezent jaki dostała ;:108 . Taka reakcja jest teraz, bo jak dawałam jej ten zestaw to tylko ziemia ją ucieszyła :;230
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłka Ingrid piękna ,ale whisky też niczego sobie.Ma ładny kolorek, taki inny.Budleya niestety nie w moim guście :;230 .Nie zakochałam sie w niej :cry:
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Cudne róże i budleja lubie róze mam ich troche to wdzięczne kwiaty. Pieknie tu u cb. ;:7
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Dzięki za pączusia - moje dwie pseudo LM szykują się do drugiego kwitnienia, muszę się im bacznie poprzyglądać. Na zdjęciach z pierwszego kwitnienia chyba te pączki miały inne zabarwienie, później posprawdzam dokładnie. Mam nadzieję, że powstawiasz zdjęcia swojej, jak się będzie rozwijać :)

Piękna jest ta Whisky ... i na mojej też pączek :)
A 4 Ingridki w drugim kwitnieniu zdominowały moją różankę całkowicie; w pierwszym była zaledwie namiastka.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu! Grażka! 'Whisky' jest u mnie w ogrodzie ze względu na cudny zapach, bynajmniej niepodobny do whisky :-)

Piotrze! Witaj! Dzięki! :wit

Marzka! Dalie generalnie podobają się wszystkim. Tylko niewielu chce się je uprawiać, a to z wiadomych względów. :roll:

Moje jednoroczne (się sobie dziwię, ze je mam :;230 )

Ostróżka
Obrazek

Powój
Obrazek

Wilec
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Miłeczko, ach te Twoje fotki ;:215 , często je oglądam i podziwiam.
Co ja czytam, Miłeczko Ty się tak zwyczajnie zakochałaś w różyczkach ;:138 ;:138
ale się cieszę, one będą kwitły, a Ty nas będziesz raczyć ich pięknymi fotkami. :D
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Miłka widzę u Ciebie powojnik jednoroczny czyli wilec i ostrózkę, ale bynajmniej nie niebieską. Ładna.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Miłko, też mam jednoroczne a tak wzbraniałam się przed nimi. Jednak są to fajne wypełniacze i ich urodzie też ciężko się oprzeć. Są w każdym ogrodzie, takim z sercem.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Miłko cudnie uchwycone ujęcia róż oddają całe piękno tych kwiatów :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko! Dziękuję! Róże są nad wyraz fotogeniczne! ;:196

Marzka! Ja lubię takie jednoroczne, które siejesz i wschodzą. Nie wszystkie takie fajne są :-)

Grażka! Ostróżki mam mieszane: fiolet jasny i ciemny, białe i różowe. Niestety już wszystkie przekwitły.

Majka! Dziękuję! ;:196 Róże zawsze lubiłam, choć nie tak jak dalie. Ogród mam po babci, a ona miała kilka krzaków, które zmarnowałam. Zaczęłam róże sadzić i pielęgnować tak, żeby się zrehabilitować :oops: (no i jest kilka innych powodów)

Fotki na dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Miłka Mistrzynią Fotografii jest! Taką żółtą budleję miałam w rękach i sama sobie zabroniłam. Teraz patrzę i zazdroszczę :;230
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Ojej ta budleja śni mi się po nocach. Cudny ma kolor. Czy masz ją długo, jak zimuje i czy ją zabezpieczasz jakoś specjalnie :?: :?: :?:

Miałam o kolorze gencjany i niestety nie przeżyła zimy, mam obawy czy na moim polu przeżyje którakolwiek :roll:

Przepiękne zdjęcia robisz, uwielbiam patrzeć na takie fotki ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłka, wpadłam z rewizytą i utknęłam na dobre przeglądając kolejne strony i zdjęcia Twojego kolorowego ogrodu, masz mnóstwo ciekawych roślin i tyleż samo odmian. Zauroczyły mnie kępy floksów, jak one Ci pięknie rosną i kwitną, przyznaj się co im dajesz, że są takie śliczne. Masz przepiękny widok z tarasu, wpadł mi też w oko różowy łubin, bratki, dalie, hosty (Avokado bombowa, nazwę już zapisałam :;230). Widziałam, że kupiłaś bylicę Schmidta, ja też trzy lata temu ją przytargałam, bo ta srebrna kępka była urocza, a teraz walczę z tym paskudztwem na okrągło wysiewa się wszędzie masakra. Super ten cukier różany, czy znasz inne róże, które też można zastosować czy tylko Louise Odier? a propos róż to widzę, że Ciebie również (tak jak i mnie) dopadła różyczkomania (właśnie "tworzę" listę zakupową :;230 ), widziałam, że siałaś powój w koszykach, ten pomysł też przypadł mi do gustu, może w przyszłym roku skopiuję, napisz czy było warto i pokaż proszę jak możesz jak to teraz wygląda.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej, jaki miałam zwariowany dzień, nawet ciężki. Gdyby nie tradycyjny spacer z sekatorem i mizeria z własnych ogórków - ześwirowałabym.

Korbol mi się dziś urwał. Rósł zawiśnięty nad skrzynią kompostową i nie wytrzymał własnego ciężaru. Czy on już będzie dojrzały i będzie się nadawał do jedzenia?

Obrazek

Ilonko! Fajnie, że wpadłaś! :wit Wiele aromatycznych róż nadaje się do przetworów. Pożyczyłam kiedyś książkę "Pachnące róże" i tam było ich całe mnóstwo. Nie pamiętam wszystkich, ale Heidi Klum była :-)
Powój - to porażka, bo ten ogrodowy się nie wije :-( Wilec - całkiem nieźle, ale takiego w koszu trzeba często podlewać.

Bylicę dopiero co posadziłam i nie kwitła mi jeszcze, ale dzięki za ostrzeżenie :-)
A floksom nic nie daję, trzymam je w kupie i czasem powiem im coś miłego. ;:173

Emka! Nie zimowałam jeszcze tej budlei - to nowy nabytek. Nie mam pomysłu jak ją zabezpieczyć na zimę. Muszę poczytać ;:132

Irminko! Ta budleja jest ciekawa, ale nie jest jakaś zachwycająca. Kupiłam ją z czystej próżności :;230

Fotki na dziś:

'Bodacious'?

Obrazek

'Apache'

Obrazek

Jeszcze nie wiem, co z tego wyrośnie:-)

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dynia wygląda na dojrzałą,ale trzebaby ją "obmacać" :;230
A dalie obłędne ;:oj Fioletowa jeszcze nie do końca rozkwitła, a już jest piękna...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”