Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.

Post »

Misiu, to aż się boję zapytać czym Andrzej się tam zajmował, (znaczy czym ręce zajął)? :wink: :wink: :wink: Pewnie bawił forumki , albo trunków wszelakich smakował... i nawet uwiecznione to nie zostanie. :(
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Zapomniałam napisać jestem zakochana w twoich babci daliach są śliczne ;:138 I nadal mnie nurtuje czy twój Graham to naprawdę on.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo trunków nie smakował to na beton :tan On prowadzący...a więcej nie wiem trzeba innych zapytać :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Bardzo dziękuję Gospodarzom posesji "na dołku" w imieniu swoim i Ewy za mile spotkanie. Żałujemy tylko ze musiałyśmy tak szybko się pożegnać ale czasami tak się składa.
Młodzież spisywała się super, a Kasia pewnie jeszcze przez tydzień będzie pachniała grillem.Informuję że skóra mi nie schodzi więc interwencja Tomka była w samą porę. ;:180 :;230
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

a ja załuje ze nie mogłam być u Jagusi, zdjęcia tylko :( i tak mało w dodatku
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Wczoraj "Na dołku" był wielki dzień.... Całą sobotę spędziłam w ogrodzie próbując ogarnąć moje chwastowisko... żeby za bardzo się wstydu nie najeść. A od rana w niedzielę ruch w całym domu... Zapędziłam wszystkich do roboty... w rezultacie wszytko było gotowe w południe na przyjęcie gości. A następnie nerwowe wyczekiwanie: czy przyjadą wszyscy... czy pogoda dopisze... Wreszcie są... pierwsi goście: Tereska i Tadeusz. Przyjechali w towarzystwie suczki [nie chcę przekręcić imienia...Teresko przypomnij...]. Trochę się najadłam strachu, jak zareaguje Boxi... ale okazało się że i ona stanęła na wysokości zadania i przywitała koleżankę serdecznie... nie odstępowała jej na krok... A potem to już zaczęli zjeżdżać pozostali.

Obrazek

W rezultacie nasz ogród zaszczycili swoją obecnością: Danusia [Dana58] i Andrzej, Beata [Beatann], Tereska i Tadeusz [Tadeusz48], Zytka i Kazio, Jola1 i Ewa, Ania [Monaes], Gosia [Gosia07] i Gosia i Gosi mąż [wyleciał ze łba jak ma na imię.... SKS się kłania], Kasia [Kamma], Janusz [Drozd] i Krysia.

Obrazek

Z kuchni wywędrował na podwórko stół... od sąsiadów ławki... a i tak okazało się być za ciasno.

Obrazek

Ze strychu przywędrowała więc stara ława. Początkowo służyła za miejsce dla palących...

Obrazek

Potem się wszystko wymieszało....

Obrazek

Obrazek

Bardzo szybko zleciał czas... zanim się obejrzałam już goście zaczęli odjeżdżać...

Obrazek

Smutno się rozstać ale zdaję sobie sprawę, że nie którzy mieli dłuuuugą drogę do pokonania.

Obrazek

Boxi nie chciała wypuścić gości.... i jej spodobało się forumowe spotkanie...

Obrazek

o 20-ej nikogo już nie było... Sprzątanie, zmywanie.... i wreszcie zasiadłam za komputerem, żeby zdać relację.... i.... nie byłam w stanie.... Uszło ze mnie to podniecenie, adrenalina przestała działać.... i najnormalniej w świecie padłam... Nie zdawałam sobie sprawy, jak bardzo się denerwowałam tym, żeby spotkanie się udało... a powinnam przecież "wyluzować", jak radziła Kasia, "przecież spotykam się z przyjaciółmi".... tylko, że właśnie przed przyjaciółmi chciałoby się wypaść jak najlepiej... Dlatego, proszę wybaczcie, wszelkie niedociągnięcia... suchy chleb.. ciasnotę i niepomalowaną podporę u klemka....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Wtłumaczcie mi sformułowanie "na dołku" - wiem, wiem, kto był ten nie musi pytać ;:oj .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie sformułowanie "na dołku" zasadniczo inaczej sie kojarzy, a szkoda :P
Ależ było spotkanie ;:oj
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Zasadniczo każdemu się kojarzy tak samo.... to akurat tylko wśród moich znajomych.... z racji miejsca zamieszkania... wszyscy inni Puławianie mieszkają "na górce"... tylko do mnie trzeba zejść z góry, bo nasz dom stoi już w dolinie Wisły... i tak się utarło już, że nikt nie mówi "do Jagusi" tylko właśnie "na dołek"...
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem, czy mamy na myśli to samo...
Dzięki za wyjaśnienie :D Fajnie mieć nazwę swojego miejsca na ziemi. Na miejsce, gdzie stoi mój dom mówiło się "Puścina" (dotyczy to 3 działek-mojej i moich dwóch kuzynów- to ponad połowa długości naszej ulicy). Nadal się tak mówi, choć pusto to już tu nie jest :;230
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Z tego co wiem to milicja "brała na dołek" czyli do izby wytrzeźwień.... pozostałość po czasach PRL-u... teraz mało w którym mieście jest takie miejsce... a jak jest to kosztuje niczym 5*** hotel :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Określenie "dołek" nadal funkcjonuje... Jest to pomieszczenie dla zatrzymanych (w tym na 48h). A kojarzy mi się na szczęście nie z pobytu tam, tylko taki zawód... :;230
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Jagusiu świetne spotkanie. Ja cię dobrze rozumie że się stresowałaś bo człowiek chce żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik i to nie ma znaczenia czy to przyjaciele czy rodzina bo zawsze się człowiek trochę spina ;:162
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jagusiu relacja jak zwykle super.Przyleciałam rano żeby zobaczyć i poczytać ale nic nie było a teraz to już pełny wypas. Było super, wszystko dopięte na ostatni guzik a nerwy są zawsze-wiem coś o tym.
Po wejściu do domu Zbyszek od razu poprosił o relacje -kto był, co dobrego było do jedzenia i w ogóle co się działo i o czym się rozmawiało.Jeszcze raz wielkie dzięki.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jagusiu jak miło Was znowu zobaczyć. ;:196
Cudowne spotkanie, wspaniała relacja, jak zawsze.
Także zastanawiałam się, co znaczy ten ,,dołek,,, ale głupio było pytać. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”