Oliwko - ciekawa jestem czy używają jakiś środków na mączniaka czy on u nich występuje w mniejszym stopniu? Ostatnio chyba za dużo oglądam BBC - był bardzo ciekawy program - Wielka Brytania z lotu ptaka - pokazywali te dziwne wieże stawiane w środku pola - ot takie kaprysy możnych. Zresztą nawet oglądając Top Gear przy testowaniu wozów jadą gdzieś po kraju i pokazują ich zielone pola, żywopłoty lub murki z kamieni przy drogach. Patrząc na nasze drogi i krajobraz to zupełnie inny świat.
Olu - u mnie też są plamy, nic na to nie poradzimy. Tak sobie myślę że ta susza powoduje zwiększenie podatności róż na czarną plamistość.
Moni - czekam aż White Cartier się rozrośnie i będzie wyglądał pewnie tak samo drapakowato jak Cartier różowy. Dwa takie wielkie krzaki obok siebie okwitnięte wyglądały by wspaniale.
Na ta chwilę czekam na Ledę od Sipa, Pink Ledę dostałam w gratisie od Petrovicza - to kolejna para w moim ogrodzie.
Trochę jeszcze moich białych róż:
The Nun zmarzł niestety ale ładnie wybijają nowe pędy, ciekawa róża i szkoda że Austin wycofał ją ze sprzedaży:
Aspiryn Rose - pierwszy kwiat zakwitł na pokazywanej łodydze:
Artemis
Marie Dermar