Lato w wiejskim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Lato w wiejskim ogrodzie cz.2

Post »

Ten krzaczek to może brzostownica japońska. Czy te winogrona są słodkie? Resztą się poczęstowałam. Dziękuję. ;:196
Danusiu ,szkoda, że po te węgierki tak daleko, bo u nas puste drzewa. ;:145
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu moje brzoskwinie to już wspomnienie :) pozachwycam się Twoimi owockami bo moje drzewka jeszcze młodzież
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Do winogron zawołałam M, patrz, mówię, jakie piękne. Może i nam kiedyś będą tak owocować. M pokiwał głową i powiedział: może...
Entuzjazmu w tym nie było :;230.
Pomidorki dorodne, brzoskwinki, jak malowane ;:138.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu nie jestem pewna masz drugą podpowiedź czy to może była "Fallopia japonica? nie jest to 100 % :?:

-- 19 sie 2012, o 20:26 --

Marysiu dobrze że w USA Polacy dbają o ogrody bo Amerykanie to trawnik trochę ketmi i piwonie koniec bo za dużo roboty ;:145
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Encyklopedia Marysia Mar pewnie jak zwykle ma rację. ;:108 Tutaj jest ta"hamerykanska"nieznajoma.http://www.robsplants.com/plants/fallojapon
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu nie przeceniaj mnie ja po prostu ćwiczę pamięć i jestem wzrokowcem a książek ogrodniczych to u mnie jak u proboszcza biblii,tak że mam w czym szukać ;:37 nie szukam w komputerze bo tak daleko nie zaszłam ;:223 wolę papier jak wirtualne piękno,jedyne wirtualne to spotkania na kawusię w ogrodowych zakątkach,a zanosi mi się na real ;:162
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

;:4 Moje Marysie jesteście niezawodne jedna uzupełnia drugą ! Dziękuję za ekspresowe działanie. teraz już zapiszę co by nie uciekło!

Marysiu delospermo (co to piszę to jakoś mi dziwnie) i Stokrotko_polna winogrona rzeczywiście są wyjątkowe nie wymarzają. Posłałąm swego czasu mego M na szkolenie w gminie o uprawie winorośli. Bo to kiedyś było zagłębie winoroślowo winne. Zainteresowało go zaczął kupować różne rodzaje. Część rośnie tak sobie, część ma owoce takie sobie, część 18 maja przemarzła ale odbiła część nie, a te jedyne rosną coraz dorodniejsze i nic się ich nie ima. Najgorsze że ja mam inną nazwę zapisaną a M. inną.
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

ja tam nie wiem, jak wy, ale dla mnie liczy się smak a potem ewentualnie nazwa :D moje winogrona białe i też nie deserowe dlatego nie widzę czy już dojrzały - muszę najpierw spróbować, ale przed połową września to nawet nie ma po co ;:108
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Marysiu - no ja nie wiem, jak ty te entery stawiasz, skoro pod malinami jest podpis "złotlin". Może bym się i dała w konia zrobić, ale tak się składa, że złotlin bardzo bardzo mi się podoba, przytargałam sobie rok temu sadzonkę ze świętokrzyskiego od sąsiadki mojej mamy i cackam się z nią, żeby mi wyrosła na piękny krzaczek. I na pewno nie jest podobny do malin :;230

A te nieregularne potwory to pomidory? Wyglądają wspaniale, wiesz może jaka to odmiana?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sylwio ja te owocki na dotyk sprawdzam jak się ugina to próbuję ja twardziel to niech wisi spokojnie ;:108
Oj Małgoś Ty mnie wykończysz, przestanę chyba podpisywać, ale jak Ty mi się pytasz czy to pomidory to chyba muszę. Co Ty chcesz podpis złotlin jest pod złotlinem. ;:185 Jak zajrzę do mojej skrzynki z nasionami to pewnie znajdę. Jeszcze zobaczymy jaki będą miały smak, bo jak kiepski to po co nazwa. W tej chwili mam dwa rodzaje które mi bardzo smakują jedne to żółte małe gruszeczki, a drugie (to też muszę sprawdzić) nieduże podłużne w ciemnym kolorze są bardzo treściwe. Na zewnątrz wszystkie pomidory sz... trafił tylko tunel !
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ale przy niedzieli prowadzicie naukowe dyskusje ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Powiało jesienią, a tu afrykańskie upały wracają. :wink:
Marysiu, czy u Ciebie M tez jest tylko od poważnych roślin? Tzn. drzew, drzewek owocowych, winorośli... Mojemu eMowi to nawet do krzewów trudno jest się zniżyć. :?
Chyba te drzewa powagi i ważności mu przydają ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Marysiu, Heleno, ja Wam powiem o co chodzi z tą ważnością drzew, mam to wypraktykowane :;230 , tam nie trzeba się schylać, nawet można stanąć w rozkroku :;230 ha,ha, tak to już jest, mają sztywne kręgosłupy,
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko Zosiu mój jest tylko i wyłącznie od winorośli. Na reszcie się nie zna. A z kręgosłupem absolutna racja ;:138 ;:138 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko nie odpowiedziałaś na pytanie, czy winogrona są słodkie? Mniejsza o nazwę.
Twój sposób na sprawdzanie dojrzałości bardzo mnie zaintrygował. ;:oj A z M-ami i ich kręgosłupami to tak jest. Mój podlewa, ale tylko wężem, bo stoi i leje. Z wężem wokół tokuję ja. Czasem sprawdza jakość oprysków i innych prac , ale na szczęście tylko na stojąco, przyziemne braki jakoś uchodzą. :;230Z rana już upał nie do zniesienia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”