300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Ojej ;:oj , jak miło Was widzieć :D
Wybaczcie tę chwilową przerwę ..... ;:180 , początkowo wydawało się, że z tą moją ręką będzie dłuuuuuuga przeprawa. Załamka ;:131
Ale idzie ku dobremu ;:333
Miłego dnia dla wszystkich ;:3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A gdzie tam .... do jesieni jeszcze ponad miesiąc ;:333
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam serdecznie!No to z grubsza przebiłam się przez ten wielce pożyteczny wątek. Bardzo mi się tu podoba i ile ciekwawych osób tutaj zaglądą, z pewnością pozostanę bywalcem w tym gronie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No witam Cię na nowo ;:180 Bo otwarte to wchodzę i piękne kwiaty a płakałaś że nie masz co pokazywać ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Ana21
50p
50p
Od: 6 sie 2012, o 23:45

Post »

Piękna działeczka, tyle pracy, ale efekt wspaniały i ile radości. dużo ;:3
Pozdrawiam Ana21
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ;:oj dzięki Ludziska za tłumne odwiedzanie mojego pastwiska ( to od "pastwić się nad roślinami" ) ;:131
Odkryłam dziś na działce, że ........ działka wykoszona wygląda o niebo lepiej niż zarośnięta :;230 Odkrywcze prawda ?

Teraz foty
Obrazek

Godecje ( będą jednymi z moich ulubionych )
Obrazek

Lwia paszcza w towarzystwie napływu ( niebieskie maleńkie, jestem pewna, że nie siałam takich )
Obrazek

Rudbekia, cynia, astry - kolorowy misz-masz
Obrazek

Słoneczniczek szorstki - ogromniasty wiecheć się zrobił z takiego kurdupla
Obrazek

Groszek pachnący kwitnie ostatnimi kwiatami. Jest dużo strąków - ktoś chętny na cokolwiek z mojego królestwa ?
Obrazek

Ostatnia gladiola. Wsadziłam 5 cebul czerwonych a kwiatów mam 7 - dobre co ?
Obrazek

No i działka w pełnej krasie
Strona lewa
Obrazek
strona prawa
Obrazek
Strona prawa
Obrazek
strona lewa
Obrazek

Moja pierwsza różana miłość miłość - Sympathie
Obrazek

oraz - tadam !!! - dzika różyczka pełna owocków ( czy takie nadają się na nalewkę ;:131 ??? )
Obrazek

Warzywa :
Ogórki coś żre. Mają mnóstwo ogórasków ale badyle schną
Obrazek

Pomidorki dają koncert owocowania. Jemy je na śniadania, obiady, kolacje - niedojrzałe i dojrzałe a ich - zatrzęsienie. Bardzo, bardzo polecam - "Koralik" . Słodziutkie, cieniutka skórka, bezproblemowe ( nie zachorował ani jeden ) i maja milion owoców ( zdjęcie po dzisiejszym zbiorze )
Obrazek

Dyńki są super - wyrastają z najmniej oczekiwanych części roślin. Ta np. wspięła się po peonii i tam urodziła .... dyńkę
Obrazek

No i na koniec ;:222
Co głupiemu po oczach ? ;:222
Wracając z działki do domu ( rowerkiem ;:333 ) poczułam taki znajomy, śliczny zapach. Jakby ..... tawułka, jakby ... kolczurka ... Oto, co zobaczyłam centralnie prawie pod moim blokiem ( no, jeden dalej )
Obrazek
Dobrze ??? ;:223
Cały ubiegły rok szukania, zabiegania. Patasko ( dobry człowiek ) przysłał garść ze Śląska . A tu .... hektar kolczury
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EJJJJ RUDA....byłam u Ciebie jak działkę kupiłaś i jak grilla mąciłaś...ale Cię podziwiałam ;:138 a potem Cię zagubiłam ;:108 ;:108 ....ale mam Cię teraz ;:63 .....powiedz ino Ruda ....na działkę na rolkach dojeżdżasz ;:88 , u mnie się rowerem jeździ......
....a co z tym warzeniem w kuchni....nadal awersja do kuchni.......

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
No i co ja mam powiedzieć? Ściemniasz ile wlezie!
Działeczka jak cukiereczek i tyle fajnych roślinek ;:173
Dyńka ujęła mnie absolutnie, tak dziarsko sobie pomaszerowała. U mnie tykwa siedzi na jabłoni i już ją przerosła. Fajne te dyniowate. ;:333

Kolczurka ;:111 Muszę ją mieć bezwzględnie i absolutnie. Nie zdążyłam o niej poczytać. To wieloletnia? A z tych hektarów, to można jakieś ździebełko?
Z mieczykami wyszło na moje, mówiłam, że zakwitną :roll:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No nie jesteś za skromna ;:108 Tyle narzekałaś że nic nie masz a tu jak pięknie i kwitnąco no i smacznie u mnie w wątku też smacznie ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Nie ma co, napracowałaś się troszkę, ale efekty ;:215 , wstąpiłam bo przeczytałam że polubisz godecję, to też mój ulubiony kwiat, rośnie u mnie od kilku lat, i powiem Ci, że najpiękniejszy i najzdrowszy jest krzaczek z samosiejek, więc pozwól im się rozsiać.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Leszczyna ze mną było podobnie. Wielkimi jak spodki oczami oglądałam Twoje dzierganie (zimą), później przyszła wiosna i inne tematy a teraz miło, że spiknęłyśmy się do nowa :uszy
Helios ściemniam ??? No dobra .... może trochę :lol: . Tak naprawdę to kocham te moje 300m2. Dobrze się tam czuję i robię tam co chcę.
ElleBelle to jesteśmy już dwie w tym naszym narzekaniu :lol: . W Twoim ogródku miało być pusto a tu .... pięknie, kolorowo i bujnie. Chyba tak już jest, że nasze ogródki widzimy "okiem właściciela" i mogło by być lepiej ;:333
zwkwiat dzięki. Godecja ma śliczne kwiatki a jeżeli jeszcze sama się rozsiewa ... czego chcieć więcej. Rozsiana samoistnie zakwitnie pewnie wcześniej ( ja desperacko wysiałam jakoś pod koniec czerwca ;:131 ).

Niestety na dwa dni działkę muszę porzucić - obowiązki ;:222 .
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ruda2011 pisze:

dzika różyczka pełna owocków ( czy takie nadają się na nalewkę ;:131 ??? )
Obrazek
właśnie takie!
podpowiem jak ja robiłem - czekałem na mrozy aż róża przemarznie i wtedy ... wielkie stada ptaków (do dziś nie wiem jak się nazywają) napadły na tej mój upatrzony krzak i mało co a by mi brakło.
Poszedłem zrywać (była już wtedy jedna noc mroźna) te co były twarde łatwo się zrywało, ale te przemarznięte ... rozłaziły sie w palcach, za to przy czyszczeniu było odwrotnie - te zmarznięte wystarczyło ścisnąć i pestki wyłaziły (nastawia się nalewkę bez pestek - a na wino daje się całe owoce) za to te twarde owoce, były naprawdę twarde ... od noża którym przecinałem porobiliśmy sobie odciski (moja żona dzielnie mi pomagała)
Powiedziałem, że nikt od nas nie dostanie tej nalewki (zawsze rozdaję to co zrobię) ta za dużo pracy nas kosztowała - tylko częstujemy najlepszych gości.
Postanowiłem, że teraz będę zrywał twarde owoce (bo łatwiej) po wyczyszczeniu i umyciu wsadzę do zamrażarki, a poźniej powyciskam pestki .... i tradycyjnie - owoce zalewamy spirytusem 70% (można wódką) po miesiącu (albo dłużej) zlewamy a owoce zasypujemy cukrem - jak się rozpuści, mieszamy oba nastawy i czekamy aż się wyklaruje. (owoce pozostałe można wykorzystać do herbatki :))
smacznego!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolory daja po oczach.......u mnie tez.... :;230 - a niektórzy piszą,że jest już u nich smutnawo,bo wszystko przekwitło ;:174
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mariolko to pozbieraj nasiona tej kolczurki ;:196 U mnie pomidory chorują na potęgę nawet koraliki, które się same rozsiały są zaatakowane. Pięknie kolorowo!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Hej Mariolko wątek dalej leci ;:oj pomidorki super, moje dojrzewaja tylko koktajlowe inne jakby stały w miejscu.
Patrzę na Twój domek i myślę, że przydałby się mi taki na działce. Sami robiliscie czy na zamówienie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”