Mój zielony kwadrat cz.2
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony kwadrat cz.2
Reniu podziwiam
kawał roboty zrobiłaś i to wszystko w jeden dzień? i powiedz mi jeszcze że zrywałaś darń? Podziwiam i masuję plecki
Co do kształtu to Tobie ma się podobać ale pamiętaj im większe wcięcia tym trudniej dla koszącego 
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś darłam dornie, dużo dorni
dlatego mnie boli co nieco
ale mam już zarys połączonej długaśnej rabaty, na razie z jednej strony, bo już czasu brakło, wysadziłam jeszcze irysy, za bardzo się rozrosły , zrobiłam oprysk na grzyba i ciachniełam krzaczki tu i tam
Dzięki za masarz plecków
Trawe kosi przeważnie M
nie mam zbyt dużo "wcięć".......tak mi się wydaje, zobaczymy przy pierwszym koszeniu
Nelciu ty dajesz czadu przeżucając kilka ton żwirku w jeden dzień
Jeszcze została mi druga strona rabaty, ale to dopiero w przyszłym tygodniu będę miała na to czas
Koło mnie jest szkółka, ale dawno w niej nie byłam, a teraz prawie wcale nie mam dostępu do auta, bo M ma ciagle w pracy.Może w przyszłym tyg. uda mi się wyskoczyć to sprawdzę i dam ci znać
Nelciu nie mam duzego buszu, właśnie na to czekam i musze dokupić jeszcze jakieś drzewka liściaste.
Ewciu dzięki za masaż
Na razie nic nie będę sadzić, bo nie mam pomysłu co
poza jakimś klonem i wiązem
Tajemniczy ogród mi się marzy
z takimi różnymi zakątkami ale do stworzenia takiego cuda brakuje mi dużych drzew i to nie owocowych, tylko właśnie brzóz, wierzb, klonów i iglaków a na to potrzeba pare ładnych lat.
Spokojnej nocki
Jutro rano czeka mnie wyprawa do Rybnika, musze wreszcie dokończyć szkolne zakupy dla córek, ciekawe czy mi sie to uda, biorąc pod uwage, że jade z nimi i na pewno będą wymyślać
Dzięki za masarz plecków
Nelciu ty dajesz czadu przeżucając kilka ton żwirku w jeden dzień
Jeszcze została mi druga strona rabaty, ale to dopiero w przyszłym tygodniu będę miała na to czas
Koło mnie jest szkółka, ale dawno w niej nie byłam, a teraz prawie wcale nie mam dostępu do auta, bo M ma ciagle w pracy.Może w przyszłym tyg. uda mi się wyskoczyć to sprawdzę i dam ci znać
Nelciu nie mam duzego buszu, właśnie na to czekam i musze dokupić jeszcze jakieś drzewka liściaste.
Ewciu dzięki za masaż
Na razie nic nie będę sadzić, bo nie mam pomysłu co
Tajemniczy ogród mi się marzy
Spokojnej nocki
Jutro rano czeka mnie wyprawa do Rybnika, musze wreszcie dokończyć szkolne zakupy dla córek, ciekawe czy mi sie to uda, biorąc pod uwage, że jade z nimi i na pewno będą wymyślać
- aage

M musi dac rade z koszeniem skoro takie ksztalty ci sie podobaja 
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Reniu ale się napracowałaś pięknie to będzie wyglądać jak roślinki podrosną, a ja dzisiaj wszystkim piwoniom odgrzebałam pączki bo już sama nie wiem, jedni piszą ze mają być przykryte ziemią a inni że odkryte ,już zgupiałam jak ma być dobrze. Moje kwitły jak były przysypane, więc zobacze jaki będzie efekt kwitnienia na wiosnę jak będą pączki na wierzchu 
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Ale się napracowałaś
Efekty są imponujące ...cudownie wyglądają takie ogromne rabaty ...czasami Ci zazdroszczę tej przestrzeni
A co bedziesz sadzić?Będziesz rozdzielała roślinki spod płotu?
Buziaki!!
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
- reniuniek

Danuś już rozdzieliłam, póki co, irysy, rosną w przechodnim miejscu a część rozdana, jeszcze musze liliowce rozsadzić, ale to dopiero po niedzieli.Przestrzeń ok, ale ile musze sadzić roślin, żeby jakoś to zalesić
Buziaczki
Halinko moim zdaniem, jak twoje piwonie co roku ci kwitły, to ja bym ich nie ruszała a swoje posadziłam tak, że noski są troszeczke przykryte ziemią
Buziaczki
Halinko moim zdaniem, jak twoje piwonie co roku ci kwitły, to ja bym ich nie ruszała a swoje posadziłam tak, że noski są troszeczke przykryte ziemią
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Reniuś ma rację, na dużych połaciach nawet jak wsadzisz dużo to i tak się to jakoś gubi. Choć Renia ma tego tyle, że hoho! i jakie bujne i piękne!
czasem to jej normalnie tych zdrowych roślin zazdroszczę! ale wiecie, tak pozytywnie. Choć z drugiej strony jak miałoby być - kocha te roślinki to i one oddają i to z nawiązką! Tak trzymać! 
- reniuniek

................Okropny dzień dzisiaj miałam........
Dowiedziałam się o śmierci trzynastoletniej córki moich znajomych, została zamordowana.
Świat jest podły
........................
Dowiedziałam się o śmierci trzynastoletniej córki moich znajomych, została zamordowana.
Świat jest podły
Reniu, potworna wiadomość...
[*]
[*]
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Matko, nie wiem co powiedzieć, bo w kategoriach humanizmu się to nie mieści! Współczuję rodzicom, nawet nie umiem sobie wyobrazić jak oni to zniosą, taki cios! Brak słów.
- aage

Reniu straszna wiadomosc 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Reniu o czym piszesz? nic nie słyszałam ... przerażajace
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Reniu to straszne taki cios dla rodziców, ja mam wnuczkę w takim wieku, sztraszne współczuję rodzicom, serce pęka stracić dziecko w ten sposób.
- reniuniek

Halinko moja Asia ma 13 lat, okropność
Nie moge jakoś dojść do siebie, Sara wyszła z domu do koleżanki i już nie wróciła.................
Ewciu ja też w wiadomościach nic nie słyszałam, wczoraj byłam w Żorach i się dowiedziałam, był jeden płacz........
Aguś przez ostatnie lata nie słyszałam gorszej wiadomości
Nelciu ja rodzicom też bardzo współczuje i nie wyobrażam sobie jaki ból czują.
Niestety często się słyszy o takich sprawach, ale jak to dotyczy twoich znajomych .............inaczej do tego podchodzisz........
Aguś nigdy bym nie pomyślała, że takie coś tą rodzine spotka ................
Nie moge jakoś dojść do siebie, Sara wyszła z domu do koleżanki i już nie wróciła.................
Ewciu ja też w wiadomościach nic nie słyszałam, wczoraj byłam w Żorach i się dowiedziałam, był jeden płacz........
Aguś przez ostatnie lata nie słyszałam gorszej wiadomości
Nelciu ja rodzicom też bardzo współczuje i nie wyobrażam sobie jaki ból czują.
Niestety często się słyszy o takich sprawach, ale jak to dotyczy twoich znajomych .............inaczej do tego podchodzisz........
Aguś nigdy bym nie pomyślała, że takie coś tą rodzine spotka ................
Czytałam dzisiaj o tym.... tyle że przynajmniej złapali sprawcę...
Trudno się otrząsnąć z tego
Trudno się otrząsnąć z tego