Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Kasiu, dzięki ;:196
Tak cos mi się kojarzyło, że ona miała nazwę. Jest prześliczna ;:167

Jula, mój już zaczął przypominać busz. Naprawdę jest gęsty.ZNa jedenj gałązce wyrasta z każdego listka kolejna gałązka. Na razie nie widzę żadnego pączka. Czekam cierpliwie. Możę jeszcze zobaczę kwiaty w tym sezonie.

Maju, bo są aparaty i aparaty. Niektóre lepiej robią zdjęcia makro inne perspektywy. Moja perspektywa wychodzi bardzo niewyraźnie i widzę, że nie pokazuje tego co oko widzi.
A trawnika muszę się pozbyć żeby pozbyć się trawy, która wrasta mi w rabaty. Jutro pokażę jak to wygląda. Nie mogę jej opanować. Całkowiecie prawie zadusiła normalną trawę. Także nie mam wyjścia. Tylko, że to kosztuje. Niestety nie mam tyle kasy, żeby zatrudnić ekipę. Muszę poprosić o pomoc tatę, a ten w tym roku ma inne zajęcia. Może jednak wiosną już będzie wolny i wtedy zabierzemy się za robotę.

Aniu, ale ona przeciez taka łatwa do odróżnienia :roll:
Bardzo późno wychodzi. Podobna do szałwii. Niesposób jej nie odróżnić. :wink:
Zostaw teraz te dwie na zimę a wiosną będziesz miała setki siewek. Uwielbiam ją. Dadaje ogrodowi lekkości
Mam zamiar walczyć o Gaurę. Muszę okryć całą rabatę ;:219
Bo różowe są najelegantsze :D

Kasiu, ja przesadzam co chwila swoje róże. Chociaż ostatnio zauwazyłam, że coraz mniej. A tak naprawdę w tym roku nie przesadzałam wcale. W przyszłym tylko jedną. Mój jak widać ma się nieźle, ale wolałabym więcej kwiatów.

Aguś, to jeżówki też się rozsiewają? Jakoś u mnie nigdy się to nie udało. Uwielbiam je, bo trzymają kwiaty najdłużej ze znanych mi roślin. Mają piękne kształty i kolory. Mam nadzieję, że mi przetrwają. Te dwie, biała i różowa przetrwały tę zwariowaną zimę, więc może reszta też to zrobi?

A to moja biała nn.
Obrazek

Zobaczcie jak wyglądała jeszcze na początku sierpnia
Obrazek

Opryskałam od grzyba, potem opryskałam żelazem i podsypałam potasu i dzisiaj wygląda już o wiele lepiej.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, faktycznie różyczka pozbierała się już trochę... oj chyba i ja muszę spróbować Twojego sposobu. Na moje już zwykłe "przeciwgrzybowe" jakoś nie działają, czyli tez im czegoś brakuje.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu ;:196 PIĘKNIE ;:138 ;:138
Ostatnie zdjęcie super - co to za lilia ????
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosia, ten potas faktycznie ku zdrowotności działa - jakiś konkretny środek sypiesz?Rozejrzę się jutro w ogrodniczym :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, oprócz podziwiania dokształciłam się u Ciebie. ;:108 Niektóre róże też mi tak spaskudniały, ale same jakoś przychodzą do
siebie. Double Delight była po zimie i potem w dobrej formie, a teraz choruje i jeszcze nie ma nowych liści. Myślałam, że się nie nawozi już teraz. Mam taki nawóz jesienny i podsypię. Chelatem żelaza pryskałam inne
roślinki, nie wiedziałam, że róże też można .Jutro to zrobię. ;:19
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

No i znowu dowiedziałam się czegoś pożytecznego. Na róże z żelazem mówisz? Tego ci u mnie w szopie nie brak :;230 ...
A tak serio, to jaki konkretnie preparat Fe stosujesz?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosiu, nie wiem, czy akurat to im pomogło, ale mam nadzieje, że tak. Na razie sobie radzi. Zobaczymy co będzie dalej.

Teresko, ta lilia to prawdopodobnie lilia tygrysia Flora Pleno, ale nie jestem pewna. Dostałam ją od sąsiadki.

Kasiu, ja używałam na razie nawozu do pomidorów. Potem kupie nawóz jesienny o jakim pisała Maja u siebie.

Adrianno, Może zastosujesz Biosept. Można nim opryskiwac tez profilaktycznie zanim cokolwiek zacznie się dziać. To bezpieczny środek. Czy opryskałaś róże? :D

Asiu, to chyba wszystko jedno jaki. Ja akurat mam florowitu. Ja żelazem opryskałam wszystko co się dało :D

Zapraszam do kolejnej części mojej przygody z ogrodem http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=58746
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”