To udanych i przemyślanych zakupów, nic po diable. Dopracuj na spokojnie i będzie cudnie.
Ja mam tak dużo pracy i nie mam kiedy sadzic. Mam osiem traw i siedem innych iglaków w doniczkach czekających na swoją kolej. Totalny brak czasu No i dziś zapłaciłam za przesyłkę host i żurawek. Chyba zwariowałam. Muszę przystopowac bo wydałam więcej kasy niż planowałam a na zimę drewno do kominka kupic trzeba i inne zakupy szkolne dla Młodego czekają
Jolu, będę starała się myśleć logicznie przy zakupach w ogrodniczym
Wiem jak to jest z tymi "przesyłkami" (pochwal się co zamówiłaś) Ooooo a jakie trawy i iglaki kupiłaś?
Ja czekam na cebule lilii no i wiadomości na temat 'Pashminy'
Witaj Małgosiu Pobuszowałam po Twoim wątku i podziwiałam zmiany w Twoim ogrodzie Świetnie sobie radzisz z tą przestrzenią, a kolejne zmiany już w toku Nowa rabata będzie fajnie wyglądać na froncie, ciekawa jestem efektu końcowego Dziękuję za przyjemny spacerek po Twoich pięknych włościach
Pozdrawiam
Kasiu, to ja dziękuję ...za takie miłe słowa o ogrodzie i moich poczynaniach w nim
Staram się jakoś ogarniać tą przestrzeń, choć to trudne No ale ...pomału...do celu...
Masz rację, że mimo wszystko łatwiej zaplanowac mały ogródek. Wszystko widać jak na dłoni
A w dużym ogrodzie trzeba mieć wizję. A z tym niełatwo, szczególnie na początku naszej ogrodniczej drogi
Gosiu, z wizjami to ja nie mam problemu, gorzej z ich sfinansowaniem ... Kasiu, jutro już prace nad rabatą znów ruszą... będzie wyrównana ziemia i część nasadzeń. Potem zostanie mi wycieczka do szkółki po bez, hortensje i trawki...no i korowanie Aaaaaa...jeszcze jest w planie założenie plastikowej palisady...ale to na razie plany... Co do bazylii, to wyjątkowo duże z niej krzaczysko Jakbym jej teściowej systematycznie nie ścinała, to chyba by "po kolana" wyrosła
Wszyscy wstawiają hortensje...to i ja wstawię choć jedną ...
hejka, no i nigdzie nie pojechałam, mogę pobuszować chwilkę w ogródkach. Piękna Grandiflora, nie mam jeszcze takiej.
Ja kupiłam trzy jałowce Blue Arrow i trzy cyprysiki miały być Alumii ale chyba się pomylili bo na jednym jest znacznik White Spot. I nie wiem czy jeden pomyłka czy wszystkie Muszę do nich podjechać. A trawki to imperaty Red Baron, Hakonechloa macra, miskanty chińskie Zebrinus i rozplenice Rubrum. Tak trochę na próbę czy nie zmarzną
Marika witaj Koniecznie spraw sobie tą hortensję, jest urzekająca Joluś, potem sobie wygoogluje te Twoje zakupy, bo wszystkich nazw nie kojarzę
O 16 przywieźli mi ziemie... Niestety "nieczyszczona", pełno korzonków i w ogóle...ale całkiem przyzwoita i za przystępną ceną Przewiozłam już z wysypanej na kostce górki na rabatkę chyba z 15 taczek. Jeszcze ze 4-5 i będę mogła zrobić niektóre nasadzenia. Z peeeeeeeeeeewnością dzisiaj nie skończę, ale może zaprezentuje choć fragment rabatki... Teraz lecę dalej w ogród...
Aguś, posadziłam trzy tuje, a na resztę nie miałam już siły...
Jutro ciąg dalszy... To nie pójdzie tak szybko, jak mi się wydawało...ale mam nadzieje, że do końca przyszłego tygodnia mniej więcej ogarnę się z tymi rabatkami