Jacques Cartier
- agnesik12
- 200p
- Od: 31 sty 2008, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacques Cartier
Witajcie,
Zastanawiam się nad zakupem róży Jacques Cartier. Widziałam że może być albo biała albo różowa. Czy możecie podpowiedzieć która jest ładniejsza?
Bardziej myślę o białej ale boję się czy nie będzie brzydko wyglądać po np deszczu? Zauważyłam że wiele białych róż ma potem brązowiejące płatki. A może to błędne obserwacje?
Zastanawiam się nad zakupem róży Jacques Cartier. Widziałam że może być albo biała albo różowa. Czy możecie podpowiedzieć która jest ładniejsza?
Bardziej myślę o białej ale boję się czy nie będzie brzydko wyglądać po np deszczu? Zauważyłam że wiele białych róż ma potem brązowiejące płatki. A może to błędne obserwacje?
Agnieszka
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Re: Jacques Cartier
Ładniejsza jest różowa - nie wiem czy białą dostaniesz u nas w sklepach - w większości pochodzi z zakupów u Petrovicza.
Jedna nazwa odmiany a dwa kolory?Deirde pisze:Ładniejsza jest różowa - nie wiem czy białą dostaniesz u nas w sklepach - w większości pochodzi z zakupów u Petrovicza.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Tak - jedna jest sportem drugiej. Najpierw był różowy Jacques Cartier - potem ta róża wytworzyła swój biały sport nazwany White Jacques Cartier.
To jednak istotna różnica w nazwie. Wobec tego,wszystko w porządku.