Moje Ogrodowe krople pamięci...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Ogrodowe krople pamięci...

Post »

Oj kurcze gdzie te nasze chłopy ;:180 ;:180 ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Elu ech, te chłopy ;:187 A co do koła na studnię to ja 9-lat czekałam nawet deski z tartaku przywlekłam,a to nie miał narzędzi pt:WYRZYNARKA, i sto innych powodów a w ogóle to mówił : i po diabła ci ta pokrywa?!
Więc Ela jak chcesz, spatrzę drugie koło dla Ciebie :D z Łodzi do mnie tylko 100km. ;:71
Mój nigdy nie był chętny np. majsterkować,a moje pomysły zdradzałam w ostatniej chwili by się nie nasłuchać jaka to jestem porypana ;:218 i zazdrościłam moim koleżankom co miały przy sobie M Złotorączków"

Dziś dzieciaki po południu wzięły się za malowanie tej drugiej części koła, wymazały pięknie starymi pigmentami.Byłam :wink: szczęsliwa bo......miały zajęcie na dłużej.
Obrazek

Obrazek

a po robocie wycieczka...Obrazek
O i jeden stary Grzyb się znalazł..........Obrazek
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Basiu oj jak ja to znam ;:223 ;:223 sama niemoc chłopa nic nie można zrobić bo jest 10000 przeszkód ,kurcze jakbyś pisała moją historię ;:7 ;:7
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

1-wsza tegoroczna ostróżka w moim dorobku jak na razie :D
Obrazek

Bakopa w czajniku
Obrazek

astry
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ponad metrowa cynia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

...beztroska której mimo wszystko będzie mi brakować ;:144
Obrazek
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak pięknie wszystko masz zarośnięte kwiatami :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Masz w ogrodzie busz jak u mnie a kwiatuchy śliczne ;:180
Pozdrawiam, Ela
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

BASIU.....widzę, że M znalazł "starego" grzyba....to chyba dobry znak, bo przecież grzyby trzeba umieć zbierać i jeszcze je widzieć.......uważaj aby na boki Ci się nie rozglądał nadmiernie :;230 :;230
...a Ty przytachałaś z pola chyba urządzenie na którym były nawijane węże do deszczownicy.....wyobraźnia u Ciebie pracuje......masywną drugą pokrywę postaw na trzech pniach odpowiedniej wysokości i masz bardzo stabilny stół....

...kwitnący Twój busz piękny ale zwiastuny jesieni już widoczne.....ja celowo nie wysiewam astrów bo nie lubię jesieni, działa na mnie depresyjnie......

....oj będziesz tęsknić za swoimi słodziakami, mimo że są absorbujące to jednak są kochane, a jak człowiek się się uaktywnia w ich obecności, jak często schodzi się do parteru :;230 :;230

pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Basiu, kiedy już wszyscy wyjadą do rodziców, inni wyzbierają grzyby w całej okolicy i zostaniecie sami ...... co wtedy robisz ?
Nie pytam z pustej ciekawości ;:185
Za dwa lata stanę na rozdrożu i ......
Kupić mieszkanie, wynająć mieszkanie, kupić domek na wsi .....
Tylko co tam robić ???
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EEEEE....RUDA...a gdzie ty teraz sypiasz.......
....pytam, bo ja podjęłam decyzję zamiany mieszkania w bloku na domek z ogrodem.....a tak na prawdę to chyba za mnie podjęto, choć jeszcze mnie nie ubezwłasnowolnili :;230 :;230 i teraz dopiero mi się zacznie ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:D Ewo e tam nie wszystko mi zarosło kwiatami, tego roku dużo strat, mróz i susza narobiła bałaganu
Ela tak mam busz,ale nie koniecznie wyłącznie kwiatowy, drzew nasadziłam, zrobił się fajny zagajnik ale grzybów nie ma :wink:
Krysiu M znalazł siniaka i jestem w szoku, bo ja z dzieciakami zostałam a on się stracił....a ja zajęta rozmową z facetem co mi się tam trafił :wink: ,w pobliżu są stawy rybne i on pilnuje, więc ja zwierzę stadne lubię pogadać.A tu M wraca zaskoczył nas od tyłu, facet się zmieszał,a mnie się to podobało jak M nerwowo do mnie potem-o czym tak dyskutowałaś z tym burakiem :;230
A dziś z dziećmi bawiliśmy się w piratów, i na mnie wypadło być bez oka i z drewnianą nogą,szło "pęc" ze śmiechu

Mariolka O Rany jaka "żem" :wink: jest dumna, ze zadałaś mi takie pytanie ;:196
Odpowiadam: wynająć mieszkanie i kupić domek na wsi ;:333
-----Jeśli tylko byście się finansowo wyrobili ;:215
Co ja robię ;:131 , ja zawsze...coś robię.Jak mówi się tu na wsi > "piere, biele i chleb piekę..."
Ciągle jest coś do zrobienia, zimą też, wiesz ja trochę szyję dzieciom, wnuczkom, dziergam, aaaaaaaaaa i gram z M w scrabble(1-dziennie) :wink: . Moi znajomi z S-wca wciąż się dziwią że mnie tak odbiło z tą wsią, ja jednak nie żałuję.Samotnie mi czasem,bo kontaktów towarzyskich nie utrzymujemy z sąsiadami, M nie jest zbyt towarzyski a i mnie przeszło gdy się zawiodłam na jednej z sąsiadek.Na dystans raczej, co nie znaczy że jestem odludkiem.O NIE, czasem muszę gdzieś z kimś odreagować ;:136 .Bo wiesz dzień,noc ciągle prawie ten sam człowiek obok brrrr :roll:
Teraz częściej musimy wyjeżdżać do miasta z powodu oczu M.Ale wcale mnie tam nie ciągnie ;:185
Ale wiesz jak fajnie :tan że trzeba zimą wstać i ścieżki odśnieżyć, do sklepu wiejskiego po chleb i na....newsy ( znaczy plotki), po mleko jeżdżę rowerem, zimą też.Ja świadomie zrezygnowałam z miejskiego życia, gorzej było z M-leniem,a że to były moje kolejowe pieniądze i (wreszcie) mogłam sama zadecydować co z nimi zrobię, to sobie chatynkę kupiłam i jest mi tu dobrze.A za wynajmowanie M-4 mogę jeszcze nawet poszaleć finansowo :D
A co będziesz robiła w mieście gdy nie chodzisz do pracy i nie musisz dzieciom usługiwać na co dzień?aha, Ty masz działkę przecież
Także ani mi się nie zastanawiaj, tylko szukaj ofert i planuj gdzie co i jak ;:168 Będę Ci kibicować ;:215
A jeszcze dopiszę bo przeczytałam przed chwilą Twój post w rózyczkowych
Powinnam urodzić się facetem i dziś być stolarzem ;:224
.... Marzy mi się warsztat ze wszystkimi narzędziami i dłubanie.

No to tym bardziej ;:65 na wieś
Ja też często robię za faceta.Wszelkie pomysły a i roboty żadnej sie nie boję tej typowo męskiej także
Dowód: syn dostał rok temu stary dom kolejowy i ja razem z nim burzyłam piece i waliliśmy tynk ze ścian,
Obrazek
Obrazek

To pomieszczenie sama "wygruzowałam" ponad 3m.wysokie ściany
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....okaże się, że ty zostaniesz jeszcze pośrednikiem kupna wiejskich posiadłości przez forumki......ja nie na wsi ale tak się będę tam czuła jak na wsi......z tarasu werandy widzę las i taflę jeziora...czyli bliżej wsi....
BASIU...w TY nad ten stawek to raz po raz się wybierz ;:108 ;:108 to bardzo dobrze zrobi w drugą stronę.....i będziesz mogla rzeknąć" miało ciało co chciało" :;230 :;230
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:196 Krysiu ;:333 :;230
...szłam już spać ale jeszcze się wróciłam ;:65 i warto było a to dołożę zdjęcie z tych stawów
miejsce urocze ale dość daleko droga przez lasy
Obrazek

Mnie się ta Twoja posiadłość Strasznie podoba i wcale nie musi być wieś, mnie gdyby ktoś się trafil i chciał to nasze M-4 zamienić to też jeszcze bym zaryzykowała na zmianę miejsca.Ostatnio zięć mnie namawiał na Bieszczady i kto wie,kto wie.....a M by mi chyba już dał rozwód ;:oj
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu, niesamowita jesteś! Jeszcze Bieszczady chcesz kolonizować??!! ;:oj
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Ja już nie szukam nowego miejsca w życiu (znajomi i praca tu), ale gdyby mi finanse pozwoliły to wiejski dom z ogrodem jak najbardziej.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Basiu Bieszczady....to równiez moja bajka , urocza kraina....a tak dawno tam nie byłam ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”