Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Cześć Gosiu! Co to za lilia z 12.VIII z lekkim ,różowym rumieńcem?
A ta cętkowana cudnie wygląda w bordowej pęcherznicy!
Ciekawe, co Elsi pisze na temat gaury...Chciałabym ją mieć w ogrodzie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ja tez jestem pod wielkim wrażeniem pęcherznicy z lilią super ujęcie, reszta też fajnie się prezentuje
PS.
Gosiu i Kasiu
ja kiedyś się złapałam na tym, że pieliłam z parasolką, a niby wyszłam w majowy deszczyk zrobić obchód
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:;230 Gosia, ja już nie chce u siebie pisać, ale mam zamówionych 6 nowych róż. Jak się nazywają, to już Ci nie napiszę, bo mam w zeszycie, a zeszyt na ogródku :;230 Wpadłam jak sliwka w kompot. Tylko róże u mnie podobno ładnie rosną. To pocieszające.
Ja dziś włączyłam ogrzewanie, bo jest b. zimno w domu. Ja chcę do LATA!!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Gosiu aż się uśmiałam czytając jak zdobywałaś Anabelkę. To się nazywa upór w dążeniu do celu. ;:63
Hortensje są piękne i mam do nich słabość. Większość moich rośnie w pełnym słońcu, bo takie akurat mam warunki w ogrodzie. Tylko Pinky Winky trafiła do półcienia.
Myślę, że one sobie poradzą w każdych warunkach.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu w końcu nadrobiłam zaległości i popodziwiałam Twoje poczynania.
Bardzo ładnie zapowiada się nowa rabata, zakupy świetne. ;:215
Moja gaura biała nie przetrwała pierwszej zimy a tak mi się podobała. ;:145
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczór :wit
Udało Ci się dziś popracować w ogrodzie? U nas praktycznie cały dzień lało... nie cierpię takiej pogody, ale wierzę, że prognozy o jej polepszeniu się sprawdzą...
Nie znam tej rośliny, gaury, o której rozmawiacie... muszę sprawdzić kto zacz...
Miłego!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś, niestety nie mam pojęcia co to za lilia. Podejrzewam, że to może być Merluza, ale nie pasuje mi żółtawy pasek.
U mnie Gaura zaczyna się rozwijać. Rośliny są z mojego wysiewu. :D
Udało mi się wyhodować 4. Jestem bardzo ciekawa jak przetrwają zimę.

Asiu, niestety chyba muszę przesadzić te lilie, albo usunąc pęcherznicę. Wcale ich nie widać zza niej. A są piękne.
W deszczu jeszcze nie pieliłam :;230
Ale dzisiaj jak kropiło podlewałam swoje nowe nasadzenia. I w sumie dobrze, bo popadało jakby ksiądz kropidłem.

Tosia, no ładnie. 6 nowych ;:oj
Oj zazdroszczę. Mnie może uda się znaleźć miejsce na 1, 2 różyczki.
Teraz to ja już mam tylko miejsca na cienioluby.
Ale Ty sadź ile wlezie. One są piękne.
U mnie nie było aż tak zimno. Fakt, że wiatr był niezły, ale nawet się spociłam dzisiaj pracując w ogródku. Wytrzymaj. Od jutra poprawa pogody.

Helenko, czasem jestem bardzo niecierpliwa. Dotyczy to o dziwo tylko niektórych roślin. Uparłam się na tą Anabel i ją musiałam mieć. W tym samym miejscu planuję jeszcze kilka host i już jestem gotowa poczekać na okazję. :roll:
Podziwiam hortensje w innych ogródkach. Ja mam mizeroty. Muszę zasilić je Magiczną siłą, może w przyszłym roku będą ładniejsze.
Mam nadzieję, że moja Anabelka poradzi sobie w takich warunkach.

Maju, teraz to mnie zmartwiłaś :(
Tak mi się gaura podoba za swoją delikatność. Czy jakoś ją zabezpieczałaś?
Na pewno przykryję swoją gałązkami iglakowymi. Może to pomoże.

Aga, u nas pogoda była całkiem znośna. Wiało niemożebnie, ale nawet ciepło było. Czułam się po prostu jak nad morzem :D
Także całkiem nieźle popracowałam. Powoli wychodzę na prostą w porządkach. Teraz największą zmorą jest trawnik. No i muszę opryskać swoje iglaki, bo mają jakiegoś robala.
Gaura pasuje rewelacyjnie do róż. Ma bardzo delikatne kwiatuszki. Niestety nie zapomniałam zrobić jej zdjęcia.

Obrazek

A dzisiaj sesja zdjęciowa roślinki, którą uwielbiam. Werbena Patagońska

Obrazek

Obrazek

Zwróćcie uwagę jak mi wybujał tam z tyłu Eden. Na tej jednej gałęzi jest masę nowych przyrostów. Na dokładkę wypuścił 3 nowe gałązki ze sczepienia. Ciekawe, czy zdąży jeszcze zakwitnąć. No i czy przetrwa zimę w takim stanie.
Obrazek

Obrazek

A to krwawnik syberyjski. Trochę odmienny od tego popularnego. Może nie będzie tak ekspansywny?
Obrazek

I przepiękna jeżówka. Oczywiście bezimienna, bo dostałam ją od Kasi Agatry, ale chyba bez nazwy, albo zapomniałam sobie napisać.

Obrazek

Aphrodite. Powoli zmieniam zdanie. Zaczyna mi się podobać. Przede wszystkim za swoją zdrowotność. No i witalność. Ona najgorzej przetrwała zimę.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda ogół. Oczywiście trawnik do wymiany.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Gosiu pięknie ;:138 ;:138
masz rękę do roślin. Rabaty już tak ładnie rozrośnięte
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kamciu, wydaje mi się, że zdjęcia nie oddają tego jak naprawdę wygląda ta rabata. Na zdjęciach wcale mi się nie podoba. W rzeczywistości jest dużo lepiej. Przynajmniej tak sądzę.
A rozrasta się faktycznie wszystko w zawrotnym tempie. Myślałam, że dopiero za rok tak porządnie się zagęści, a tu już jest gąszcz. Zobaczymy jak rośliny sobie poradzą za rok i czy nie będę musiała już ich dzielić.
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Gosia, jeżówka ma nazwę - Double Delight.
:wit Kasia
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Faktycznie Eden wybujala straszliwie :shock: Moje raczej niskie, kompaktowe sa ale jak scinam kwiat, to dosc nisko tne lodyge - chce zeby mi sie busz z nich zrobil :wink: Jedna bedzie kwitla niedlugo a druga ktora skonczyla niedawno kwitnienie, na tym pedzie co jej przyczielam wczesniej - juz chyba nie zdarzy.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Gosiu, jest coś w tym, co piszesz......... zdjęcia nie zawsze oddają urok rabatek. Portreciki roślinek już prędzej. ;:108
Czemu trawnik do wymiany. Kup nawóz jesienny do trawnika, ma on wszystkie mikroelementy potrzebne żeby trawa była zdrowa i zielona. Nawóz ten jest bez azotu, odpadnie M koszenie wybujałej trawy. Wiosną będzie jak znalazł zadbany trawniczek.
To samo możesz zrobić z różami, w takim jesiennym nawozie jest przede wszystkim potas, a on jest potrzebny do przygotowania róż na zimę. ;:168
Edenka ma dobre miejsce, może zakwitnie jeszcze ;:138
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

O,to,to- Majka dobrze radzi.

Gosiu,werbenę mam w ilości 2 szt bo resztę pewnie wypielilam jak i inne piękne roślinki.Teraz mam za to chwasty,ktore ocalały ,bo myślałam,że to właśnie coś cennego :;230
Gaura rzeczywiście,pięknie wygląda z różami-delikatna i nie podkreśla ich urodę.U mnie też nie przetrwala.
Jakoś ja też mam najwięcej różowych królewien(w różnych odcieniach) aj i niech tam.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, Edenek pieknie Ci wybujał :D Ja mojego będę przesadzać na jesień, bo koło parasolki ma za ciemno, trafi na słoneczną stronę i zobaczę jak mu tam będzie. Fajna ta werbena patagońska ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś jeżówki prześliczne. U mnie wymarzła śliczna wielka kępa, na szczęście pojawiły sie sieweczki.....zakwitła aż....jedna ;:oj :lol: Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”