Robaczku- dziękuję za odwiedzinki

. Tak, wakacje były niesamowite i chociaż często z wielkim utęsknieniem myślałam o ogrodzie i domu, warto było tam spędzić ten niezwykły czas. Przeżyłam mnóstwo ciekawych i mniej ciekawych przygód- ale dla samych miłych wspomnień było warto.

Ogród faktycznie był pełni, a dotego dni naszego powrotu były tu w Polsce WYJĄTKOWO pogodne! Nie mogłam uwierzyć, że tu tak zielono i pachnąco.. w głowie mi się aż kręciło kiedy zobaczyłam ogród...choć to bardzo mały i bardzo skromny kawałek ziemi. Jeszcze wiele mu brakuje do np. Twojego ogrodu!
asia2- będę trzymać kciuki za Ciebie, bo wiem, że to kosztuje trochę cierpliwości..Już nie mogę nawet wspominać tego ogromnego chwaściora w clematisie

! Takiego giganta jeszcze nie było.. Reszta już w jako takiej normie, ale jak wróci pogoda (tylko kiedy ona wróci?

) zabiorę się za dokładniejsze odchwaszczanie.
maania- a wiesz co? Od razu po przyjeździe jak weszłam do ogrodu wpadła mi ta malwa w oczy i zadałam sobie pytanie, co też tutaj u mnie robi ta roślina?! Ja ją sadziłam? Nie mogłam skojażyć skąd ona się u nas znalazła... A tak niedawno temu ją na jarmarku zwęszyłam, hi hi. To teraz moja ulubienica, jak napisałam, Ty wiesz czemu..Po prostu nie trzeba pisać powodu!
Ogród nie wygląda na zaniedbany, bo robiłam z początku zdjęcia w oddaleniu, aby chwastów nie było widać. Teraz już ich trochę mniej na szczęście.
Pojawił się nowy rodzaj tygrysówki pawiej
Double Delight... Jedna z najładniejszych i najbardziej pachnących róż w ogrodzie

Jest ogromną ozdobą w ogrodzie, ma wielgaśne kwiaty! A przy zakupie dostałyśmy ją gratis..
NN w rankingu zapachów pobija swoje rywalki.. Szkoda, że nie mogę przesłać Wam też zapachu przez komputer! Przepraszam za jaskrawość kolorów, mój aparat nieco szwankuje. W rzeczywistości róża jest tak jakby wiśniowo-różowa.
Budleja w całości
Alinka z masą pąków, które czekają na promienie słońca, aby się otworzyć...
Z wynędzniałymi liliami i po odchwaszczeniu kółko kamienne wygląda bardzo mizernie! Niedługo znów do niego trafi masa cebulek z wiosennymi pięknisiami
Słynny clematis też nie grzeszy urodą, ale jemu to akurat trudno się dziwić..
Nowy mieczyk o ciekawym kolorze.
Dzwonki Karpackie.. Są takie delikate i wytworne!
Kolejny defekt.... Lilie są chore!! Są takie biedne i zżółkłe, zupełnie nie wiem od czego.. Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem?
Pojawiły się nawet białe wilce, choć wcześniej ich nigdy nie było..
Na koniec wilec i taki mały bukiecik mieczyków wśród
Casanovy