Ogród Ali -> alana cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no kochana, jak zwykle jestem pod wrażeniem bogactwa pięknych roślin i superowych zdjęć!! na długo Cię uziemni ten złamany palec?? mam nadzieję, że szybciutko się zrośnie i będziesz mogła biegać na działkę - w końcu sezon ogródkowy dopiero się rozkręca ;)
ja cały czas dumam nad koncepcją mojej pracy, zostały mi już tylko 3 zjazdy (w tym 2 seminarki - więc czasu nie za dużo...) obrona wrzesień lub grudzień ze wskazaniem na ten drugi termin z wiadomych względów ;)
miłego dnia, ucałuj Małą :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Alu, współczuję z powodu palca i tego, że nie możesz iść na działkę! Zrobiłaś piękne zdjęcia a najbardziej podziwiam stokrotki, moje ulubione kwiatki! I baaaaaaaaaaaaardzo dziękuję za słońce - doszło!
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Alu, co tam u Ciebie? udało Ci się dotrzeć na działkę?? Jak palec?? Chyba nie za dużo pytań jak na jeden raz, co?? ;)
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dotarłam, dotarłam Jolu :D jakoś po woli pokuśtykam chociaż co drugi dzień, dopóki brama była otwarta to tato naszą małą ukochaną terenówką (czyt. maluszkiem :wink: ) podwoził mnie pod samą furtkę naszej działki, to była wygoda :!: :P Teraz już jest gorzej, bo trzeba więcej iść pieszo, a ja nadal normalnie chodzić nie mogę :( Ale na szczęście palec jest usztywniony bandażem i plastrem, więc jestem i tak w lepszej sytuacji niż z gipsem (ło matko wówczas chyba bym zwariowała :shock: ) i tak do pierwszych dni czerwca trzeba wytrzymać...

Na działkach jest bajecznie, sady kwitną, cudowny zapach rozpościera się wokół, nic tylko zamieszkać na działce i nie wychodzić z niej w ogóle :D Do tego piękne cebulowe, rododendrony, no i najwspanialsze kwiatki na całej kuli ziemskie niezapominajki :P Takie widoki można podziwiać non stop, tak więc, prześlę ich trochę Wam.

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Azalie wreszcie zakwitły:
- rokoko (boska, prawda :D)
Obrazek

Obrazek

- canzonetta
Obrazek

Inkarwilla biedronkowa :D rośnie pomiędzy rododendronami
Obrazek

Pieknie pachnące narcyzy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jol_ka
1000p
1000p

Post »

No cieszę się, że w końcu jesteś :) piękne zdjęcia... azalie pięknie kwitną, pozostałe cebulowe i nie tylko też.. zazdroszczę tych kwitnących drzew owocowych, musi nieziemsko pachnieć u Ciebie na działce...
zobaczysz te kilkanaście dni do początku czerwca minie szybko, uważaj na siebie..
miłego dnia!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu,ale cudne masz te tulipany.Ja w tym roku muszę nadrobić tulipanowe zakupy :D A na jednym ze zdjęć jest pierwiosnek czy czosnek :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, jak poglądałam Twoje zdjęcia to okropnie zatęskniłam za działką, za tym cudownym zapachem, chociaż w moich okolicach juz drzewa owocowe przekwitły! Piękne zdjęcia, takie ciepłe!
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że udało mi się przesłać Wam choć odrobinę tego pięknego zapachu jabłoni :P
Jolu, dziękuję za troskę :wink: będę uważać na siebie, zwłaszcza, że jutro czeka mnie wyprawa do Torunia, a potem do stolicy... i kilka dni bez działki, jak ja to przetrwam :?: :wink:
Magdo, ten różowy kwiat to pierwiosnek ząbkowany, czosnki u mnie nawet nie myślą jeszcze o wypuszczeniu pąków kwiatowych :wink:
Moniko, tak to już jest, że w moim regionie najpóźniej rusza wegetacja, a teraz w ostatnich latach wszystko krócej kwitnie przez te zmiany w klimacie...

A jak tam u Was zimna Zośka? U mnie zapowiadali lekkie przymrozki na dzisiaj :? A budleja nie przykryta, dobrze, że hortensja ogrodowa jeszcze osłonięta.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kilka zdjęć ze skalniaka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu wybacz ignoranctwo ale co to za śliczne kwiatuszku na skalniaku na drugiej fotce- takie czerwono-pomarańczowe?
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Alu, u mnie zimna Zośka okazała się całkiem ciepłą babką ;) w nocy było 4 na plusie. To już Bonifacy bardziej oziębły , tylko 2 na plusie... ;)
coraz ładniej u Ciebie, bardzo podobają mi się skalniakowatości, no i jeszcze raz musiałam wrócić do azalii - boskie są :D
wiesz, w Obi mają zółte olki ale cena... 65 zeta.. może to niedużo jak na nowość ale dla mnie jednak za dużo - w to miejsce kupiłam sobie dwa inne!!
pozdrów Toruń i Warszawkę!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Fajne skalniakowe ujęcia pokazałaś :D W ogóle ładnie i kolorowo już tam masz.
U mnie też zośka okazała się łagodna. Teraz już będzie można szaleć z wrażliwymi roślinkami :D
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Alu, gdzie Ty się podziewasz dziewczyno??? Czekam z utęsknieniem na fotorelację z Twojego ogródka!!!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

śliczne zdjęcia,a co to za kwiatek na ostatnim zdjęciu na pierwszym planie taki czerwony?

u nas własnie pada, ciesze się z tego deszczu tym bardziej że rano rozsadzałam cynie i astry, a jak u was z pogodą???
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja droga,nieładnie,oj nieładnie!!!
Znalazłam Cię u Gabrysi a tu u Ciebie dalej pustki.(ponad miesiąc)
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit i wybaczcie mi to opóźnienie... ;:180
Ostatnio brakuje czasu, kiedy tylko napatoczą się wolne chwile to biegnę migiem na działkę pracować :D
Moniko i Asiu Ten pomarańczowy kwiatek na skalniaku, to zwykły kuklik ogrodowy, jeśli chcecie, to jesienią podeślę Wam :P

Cieszę się, że zimna Zośka Was ominęła, nas również, tylko teraz jakieś chłodne noce są, wczoraj w nocy popadał deszcz, ale ponoć na działce prawie śladu dzisiaj po nim nie było, straszna susza, nawet u nas ziemia popękana :? Czy u Was trochę lepiej?

Na razie tylko kilka zdjęć:
- po narcyzach niestety juz ani śladu, za to inne kwiaty zakwitły
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

- wielosił
Obrazek

- irysy na rowem
Obrazek

- pierwszy i jedyny kwiat ubiegłorocznej piwonii (oczywiście juz dawno przekwitła ;))
Obrazek

C.d. późniejszym wieczorem :) Zapraszam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”