Ogród Ignis05 cz 3
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Ignis05 cz 3
Twoja Anabelka to miss świata! Cudna jest nieziemsko. Dzisiaj w szkółce widziałam Anabell o różowych kwiatach...Niestety cena nie była zachęcająca.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
A to jeszcze Edenka dla Tych, co lubią ją oglądać.

Hortensja gigant, piękna bez dwóch zdań.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś
też byłabym zainteresowana taką różową Anabelką za jakąś rozsądną cenę.
Jakoś na kwiaty ogrodowych hortensji specjalnie liczyć nie mogę.
Mam tylko jedną taką ogrodową, która kwitnie chyba na nowych pędach.
Ma kwiaty , a przynajmniej jeden , każdego roku. U pozostałych mogę podziwiać najczęściej ... liście.
Majeczko
Edenka jeszcze kwitnie, chociaż deszcze już pomogły pierwszym kwiatom pogubić płatki.
W tym roku Anabelka rzeczywiście postarała się. To dzięki częstym i obfitym opadom.
Jednak woda z kranu nie działał na nią tak dobrze jak dobra ulewa. Chociaż wtedy te ogromne namoczone
kule zwieszają się pod swoim ciężarem.

Jakoś na kwiaty ogrodowych hortensji specjalnie liczyć nie mogę.
Mam tylko jedną taką ogrodową, która kwitnie chyba na nowych pędach.

Ma kwiaty , a przynajmniej jeden , każdego roku. U pozostałych mogę podziwiać najczęściej ... liście.

Majeczko

W tym roku Anabelka rzeczywiście postarała się. To dzięki częstym i obfitym opadom.
Jednak woda z kranu nie działał na nią tak dobrze jak dobra ulewa. Chociaż wtedy te ogromne namoczone
kule zwieszają się pod swoim ciężarem.

- Ignis05
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
A w jakiej była cenie?tu.ja pisze:Twoja Anabelka to miss świata! Cudna jest nieziemsko. Dzisiaj w szkółce widziałam Anabell o różowych kwiatach...Niestety cena nie była zachęcająca.
Twoja anabelka Krysiu jest cudowna

Mam taką samą lilije jak ta żółta NN i kupiłem ją jako Golden Splendour
A to te lilie jeszcze u Ciebie kwitną, bo u mnie to już dawno wszytkie przekwitły, no może z 2 orientalne jeszcze coś tam mają.
Piekna jest ta Henryi
A to te lilie jeszcze u Ciebie kwitną, bo u mnie to już dawno wszytkie przekwitły, no może z 2 orientalne jeszcze coś tam mają.
Piekna jest ta Henryi

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Oj, te lilie robią wrażenie
.

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
To ja też podpytam o cenę różowej Anabelki. Rok temu była chyba po 40 zł, a ja postanowiłam czekać, aż stanieje 

- Ignis05
Witam
Kasiu i Oliwko
o cenę tej różowej hortensji już zapytałam Izę.Pewnie wkrótce nam odpowie.
Sev
dzięki za nazwanie tej lilii. Chyba kupowałam ją z taką właśnie nazwą.
Kiedy wstawiałąm te fotki , to te lilie jeszcze kwitły. I dalej jeszcze kwitną henryi i tygrysie. Rozkręcają się też kolejno orientalne. U mnie to zawsze wszystko później się rozwija. Henryi nawet ładnie się rozrasta. Tylko rośnie bardzo wysoko
i trzeba ją podpierać. Teraz to się wręcz pochyla nad tą pergolą dla Grahama.
Kaniu
dzięki w imieniu lilii.
Aktualne fotki z ogrodu

Kasiu i Oliwko

Sev

Kiedy wstawiałąm te fotki , to te lilie jeszcze kwitły. I dalej jeszcze kwitną henryi i tygrysie. Rozkręcają się też kolejno orientalne. U mnie to zawsze wszystko później się rozwija. Henryi nawet ładnie się rozrasta. Tylko rośnie bardzo wysoko
i trzeba ją podpierać. Teraz to się wręcz pochyla nad tą pergolą dla Grahama.
Kaniu

Aktualne fotki z ogrodu

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Krysiu, Anabelka katalogowa. Lilie zresztą też. Miss Lucy
W moim wiejskim ogrodniczym różowe Anabelki stały po 50zł. Średniej wielkości krzaczki (40-50cm, 4 gałązki z kwiatkami). Mnie jednak specjalnie nie zauroczyły. Biała zdecydowania wdzięczniejsza, ale nie jestem obiektywna- w kwestii bieli mam skrzywienie
Pozdrawiam

W moim wiejskim ogrodniczym różowe Anabelki stały po 50zł. Średniej wielkości krzaczki (40-50cm, 4 gałązki z kwiatkami). Mnie jednak specjalnie nie zauroczyły. Biała zdecydowania wdzięczniejsza, ale nie jestem obiektywna- w kwestii bieli mam skrzywienie

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Wygląda na to, że ceny wszędzie podobne. Szczególnie na nowości. W Braniewie Anabell różowe były po 40 zł i uznałam, że to zbyt drogo. Tym bardziej, że inne hortensje kosztowały w granicach 10-20 zł.
Lilia henryi rozrasta się u Ciebie? Moja odeszła do wieczności po tej zimie. Zresztą jak kilka innych
Po raz pierwszy mam straty w liliach. Chociaż obiektywnie muszę przyznać, że coraz więcej ich sadzę.
Lilia henryi rozrasta się u Ciebie? Moja odeszła do wieczności po tej zimie. Zresztą jak kilka innych

- kania
No i teraz lilie mi się będą śniły!
. Czy można gdzieś w sklepach dostać cebule o tej porze czy już przespałam ten czas? Widziałam, że można było kupić je wiosną, razem z karpami dalii. A teraz, dostanę je gdzieś?
Czy jeszcze kwitnie Ci tawułka?
. Śliczna. Ja już swoje obcięłam, bo przekwitły już tydzień temu albo i wcześniej.

Czy jeszcze kwitnie Ci tawułka?

- Ignis05
Justynko,
aż tyle chcieli
To już zwykła pazerność.
Od razu się może przestać podobać z taką ceną.
Poczekamy, aż stanieją. 
Iza
ale szybko odpowiedziałaś, dzięki
Poczekamy, aż te nowości przestaną być nowościami.
Ta lilia rośnie na takim zdrenowanym podłożu i może dlatego jakoś mi się trzyma.
Ma już trochę dzieci, więc mogę się z Tobą podzielić. Chyba lepiej i pewniej na wiosnę.
Mnie też po ostatniej zimie jakoś zmarniały , zwłaszcza lilie speciozum.
Jeszcze nie kwitną , ale są jakieś takie mikre.
Kaniu,
chyba lepiej posadzić lilie na wiosnę. Przynajmniej zawsze tak robiłam.
A jak się trafią dorodne cebule, to zakwitną już w tym samym sezonie.
Ta tawułka to jest taka wyższa odmiana i dopiero teraz kwitnie. Te niższe też mi już przekwitły.

Od razu się może przestać podobać z taką ceną.

Iza

Poczekamy, aż te nowości przestaną być nowościami.

Ta lilia rośnie na takim zdrenowanym podłożu i może dlatego jakoś mi się trzyma.
Ma już trochę dzieci, więc mogę się z Tobą podzielić. Chyba lepiej i pewniej na wiosnę.
Mnie też po ostatniej zimie jakoś zmarniały , zwłaszcza lilie speciozum.
Jeszcze nie kwitną , ale są jakieś takie mikre.
Kaniu,

A jak się trafią dorodne cebule, to zakwitną już w tym samym sezonie.
Ta tawułka to jest taka wyższa odmiana i dopiero teraz kwitnie. Te niższe też mi już przekwitły.

- Ignis05
- kania
Krysiu, róże kocham miłością pierwszą ale jestem zachwycona Twoimi liliami. Dziękuję za radę dotyczącą terminu sadzenia ale przecież jak ja mam wytrzymać do wiosny
. Dziś w Castoramie widziałam, jak wystawiali cebulki w kartonach i miałam nadzieję, że będą lilie ale to były tylko wiosenne kwiaty.
Ależ obfita u Ciebie Edenka
. Skarżysz się na Grahama ale widzę, że on naprawdę bardzo pięknie Ci zakwitł
i ładnie o niego zadbałaś dając podpórkę. Trzymam kciuki, żeby się zagęścił
.
Krysiu, ponieważ dopiero będę zaczynała przygodę z liliami proszę Cię o radę. Jak o nie dbasz? Ja mam tylko jedną żółtą azjatycką i ona sobie tak rośnie właściwie bez żadnych zabiegów. Korzysta z nawozu, którymi podlewane są róże przy niej rosnące. Po przekwitnięciu obcięłam kwiatostan i to właściwie tyle mojego dbania o nią. Czy one wymagają więcej zachodu? Chciałabym tylko lilie azjatyckie, bo ich nie trzeba wykopywać na zimę. Czy one wszystkie są takie bezproblemowe?

Ależ obfita u Ciebie Edenka

Krysiu, ponieważ dopiero będę zaczynała przygodę z liliami proszę Cię o radę. Jak o nie dbasz? Ja mam tylko jedną żółtą azjatycką i ona sobie tak rośnie właściwie bez żadnych zabiegów. Korzysta z nawozu, którymi podlewane są róże przy niej rosnące. Po przekwitnięciu obcięłam kwiatostan i to właściwie tyle mojego dbania o nią. Czy one wymagają więcej zachodu? Chciałabym tylko lilie azjatyckie, bo ich nie trzeba wykopywać na zimę. Czy one wszystkie są takie bezproblemowe?