Nutkowy ogród cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 2

Post »

Gosia, a ja wsadzę kij w mrowisko i spytam, czy nie lepiej wsadzić taką samą tuję jak masz obok. Po drugiej stronie masz 2. Byłoby symetrycznie przynajmniej z dużym akcentem.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, to wielkie to cyprys :D Na drugiego takiego za mało miejsca na tej rabatce, bo on wielki się rozrasta :wink: Inne zaplanowane krzaczyska by się nie zmieściły ;:224 :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj z rabatki zostały wykopane zbędne roślinki, hortensja już przesadzona... :) Niestety na nasadzenia iglakowe muszę czekać do czwartku :roll: W czwartek mianowicie przyjedzie zamówiona ziemia. Musimy sporo wyrównać teren pod rabatę, żeby potem nie było problemów ze stojąca wodą ;:173 A oto prawie przygotowana pod nasadzenia rabatka:
Obrazek

A to z innej beczki...bazylia wyhodowana w szklarni przez moją teściową... :D Kuzynka na pierwszy rzut oka pomyliła ją z sałatą :lol: Dla porównania wielkości, pudełko od zapałek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale kawal dobrej roboty odwalilas ;:108 A bazylia faktycznie wielgachna, na cale przyjecie do 10 mozzareli by wystarczyla :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś bazylia naprawdę ogromniasta...ależ liściory ;:oj
Piękna rabatka powstaje, najcięższa praca już za Wami, teraz najprzyjemniejsze....sadzenie roślinek :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie napracowałaś się. Ja bym tego cyprysika zmieściła :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bry wieczór :wit
Napracowałaś się (widziałam na żywo przejeżdżając ;-)) i mam nadzieję, że do czwartku będziesz odpoczywać? To darcie darni i przesadzanie jest wyczerpujące... czy irysy zostawiasz?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Julko, Agness, fakt...narobiliśmy się trochę :wink: Ale im bliżej końca, tym większa satysfakcja z pracy :tan A bazylia niesamowita, ja osobiście pierwszy raz taką widziałam :D
Gosiu, myślę...myślę nad tym... ;:224 :;230
Aguśka, no trochę popracowaliśmy, nie da się ukryć :D Ja już zregenerowałam siły i od jutra działam dalej :heja Irysy nie zostają na rabacie, ale myślę nad tym jednym liliowcem, który leży samotnie pośrodku i czeka na decyzje ;:224 :lol:

Aaaaaaaaaaaa...i muszę się pochwalić... 2 z 3 sadzonek hortensji Annabell się przyjęły i wypuściły młode listki ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Widzę Małgosiu, że u ciebie istna rewolucja ;:oj W ogóle, gdzie nie wejdę, tam powstają nowe grządki lub nowe nasadzenia.
O ile to pierwsze bywa trochę ( :;230 ) męczące, to uwielbiam zakupy. Oczywiście najlepiej iść z karteczką, aby nie dostać oczopląsu ;:219 ale z tego, co zorientowałam się, to masz już skrystalizowane plany.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Witaj Iwonko, oj tak...dzieje się dzieje... ale dobrze, bo długo u mnie był przestój :wink: :D
Plany już mam. Na rabatę pozostało mi kupić dwie hortensje 'Limelight', dwa czarne bzy 'Black Beauty', dwie tuje o pokroju kulistym w barwach zółto brązowych, ale nazwy nie pamiętam, no i kilka trawek. Zastanawiam się tez nad cyprysem "do pary", tak jak radzi Gosia :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musisz po prostu wyjść, popatrzec na obie rabaty i stwierdzić, czy byłoby fajnie gdyby były 2.
Reszta roślin da się dopasowac. :D
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Gosieńko, chyba jednak zrezygnuję z tego drugiego cyprysa. Wyszłam...popatrzyłam...pomyślałam i stwierdziłam, że tak prawdę mówiąc, to oba cyprysy po lewej stronie rosną na "oddzielnych" rabatach :wink: więc na tej po prawej stronie, niekoniecznie są potrzebne dwa "do pary" :wink: Tak czy siak, pewnie z biegiem czasu rabatki będą się zmieniać w razie potrzeby ... a więc póki co zostaje jak jest w planach... ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ty to urządzisz :;230
Najlepiej jak widać na żywo rabatę. Widać wtedy proporcje i wszystko wokól. Żadne zdjęcie tego nie odda
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Gosiu, przez chwilę nie śledziłam Twoich poczynań bo byłam w rozjazdach. Widzę że praca wre. Rabata nabrała ładnego kształtu, kosztowało to dużo pracy. Z ciekawością będę czekac na nasadzenia i zobaczę co ostatecznie postanowisz.
Pamiętasz jak pisałam o thui Reingold? Sama zamierzałam ją kupic i się wreszcie udało. Za 80 cm okaz zapłaciłam tylko 25 zł :tan
Tak więc mam nadzieję że i Tobie uda się kupic wymarzone roślinki w przystępnych cenach :wit
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Gosiulek, to prawda. Rabaty nie da się do końca zaplanować "online" ;:224 :;230 Jutro zabieram się do roboty...jak tylko ziemie przywiozą :tan :heja
Jolu, póki co niewiele straciłaś...bo jedynie rabatka została przekopana :wink: Jutro mam nadzieję zacząć nasadzenia. Pewnie wybiorę się do ogrodniczego...pobuszować w tujach ;:224 ;:215 25zł za 80cm to na prawdę przystępna cena ;:333
Jak tylko wrócę z ogrodniczego, to zaraz zdam relację co zakupiłam :D Jednak hortensje i bzy to jeszcze nie jutro...muszą poczekać... bo u nas nie ma bzu czarnego, a i hortensje u K. widziałam ładniejsze...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”