No i mam problem. Papryka, która miała być zorzą miała pierwotnie kolor jasno zielony, potem żółto-zielony, a dziś dostała rumieńca No i kształt nie ten co ma zorza..........
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pierwsze ostre papryczki przechodzą właśnie metamorfozę, z zielonych robią się czarne, by po kilku dniach się zaczerwienić. Nie miałam pojęcia, że w ten sposób się to odbywa
Brzoskiwnka - ja widzę typową pomidorową u Ciebie Dawałam na akcję paprykę Zorza - ale ta była podłużna, zwężająca się delikatnie ku dołowi. A może dostałaś nasionka ode mnie i miałam pomieszane?... Hmmm... bo to zawsze jest możliwe... ;)
Anitko papryka jak malowana Ale co ty będziesz robić z taką ilością ostrej papryki? Ja w zeszłym roku miałam dwa krzaczki ostrej to, do przetworów dodawałam, cały wianuszek ususzonej w kuchni powiesiłam i znajomych jeszcze obdarowywałam. No chyba, że jadacie leczo z samej ostrej papryki
Mógłby ktoś napisać, ile trwa "czerwienienie się" owoców papryki ostrej cayenne?
Wiem, że to zależy od pary czynników ale czy jest to 2-3 czy może więcej tygodni?
tym roku posadziłam parykę Rokitę(półostra) i Robertę .Obie gruntowe. Powoli zaczynają dojrzewać
Mam jedną w doniczce. Małe ostre,okrągłe papryczki .W gruncie też rosną. Ale ciągle są zielone,lecz krzaki oblepione owocami. Może to jakaś późna odmiana? Albo typowo namiotowa,i dlatego nie dojrzewa?