Żaby, jaszczurki,zaskrońce i inne żyjątka na działce cz.2
- Space99
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 27 mar 2009, o 12:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Żabki, jaszczurki i inne żyjątka na działce cz.II
z rodziny Zawisaków... piękne ćmy ( polskie kolibry )

Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla

Moje winorośla
- 
				angelaqwerta
- 50p 
- Od: 4 sie 2010, o 14:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne te koliberki!!lesioc pisze:Polski koliber to raczej fruczak gołąbek.. bo to jego najprędzej można upatrzyć, a już szczególnie za dnia.Space99 pisze:"polski koliber"
Inna sprawa, że podobnie jak kolibry latają (czy raczej żerują) wszystkie zawisaki... więc można spokojnie podciągnąć i tego ;)
Mnie też teraz prawie codziennie odwiedzają. Rozwkitły się wiciokrzewy a to chyba ich ulubiony kwiatek - a u mnie mają wiciokrzewów do wyboru do koloru
Inna sprawa, że przylatują po zmierzchu i trudno coś upolować aparatem. No ale czasami coś się udaje ...
Szczególnie jak postanowi przysiąść na ręce ;)
No i może jeszcze wczorajszy fruczak .. w pozycji "na koliberka"
-- 11 sie 2012, o 21:33 --
Cudo !! Ja też z chęcią ugościłabym takiego gościa, nawet orzeszki by dostał!zjawka pisze:Gdzie jest mój orzeszek....
- Malgorzata284
- 10p - Początkujący 
- Od: 18 gru 2010, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zazdroszczę wiewióreczki w ogrodzie - u mnie gościł ostatnio...padalec.Leżał sobie zwinięty w kłębek pod glinianą donicą a kiedy ją podniosłam w popłochu wślizgnął się do swojej jamy w ziemi- uciekając pewnie przed moimi wrzaskami .Muszę przyznać,że przestraszyłam się nie na żarty a uspokoiłam dopiero wtedy gdy zidentyfikowałam poczciwego padalca w internecie ,bo myślałam, że to może straszliwa żmija zamieszkała w moim ogrodzie...Na swoje usprawiedliwienie mam to,że na grzbiecie miał jakby nie było zygzak no i w końcu nie codziennie spotykam żmije i jaszczurki w dodatku beznogie - więc mogłam się pomylić.

Pozdrawiam - Małgorzata

To może i ja pokaże kilka zdjęć co prawda nie mam się czym chwalić przy waszych okazach   

nasza dzialka graniczy z rzeczka w ktorej co roku panstwo kaczorowie wychowuja swoje mlode

jaszczurek jest cale mnóstwo

żaba samobójca maż w ostatniej chwili ją zauważył podczas koszenia trawy

i nasi dzicy lokatorzy co roku kotka znosi młode na działki i wszyscy działkowcy się nimi opiekują

nasza dzialka graniczy z rzeczka w ktorej co roku panstwo kaczorowie wychowuja swoje mlode

jaszczurek jest cale mnóstwo

żaba samobójca maż w ostatniej chwili ją zauważył podczas koszenia trawy

i nasi dzicy lokatorzy co roku kotka znosi młode na działki i wszyscy działkowcy się nimi opiekują
- mateo
- Od: 12 kwie 2009, o 20:49
Dokładnie? Nie sądzę.amadyn pisze:To pytanie to żart ? Nawet małe dziecko to wie .
To trochę jakby powiedzieć 'kot' o lwie. Niby się zgadza, ale...

Sam chętnie bym się dowiedział co to jest.

Edit:
Już chyba wiem. To jest prawdopodobnie ważka płaskobrzucha.
- abcd
- 1000p 
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Re: Lilie - uprawa - cz.3
Lilie z perspektywy robaka ? ładnie  

- ultraviolet
- 200p 
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
- abcd
- 1000p 
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Ale śliczny świerszczyk  

- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
ultraviolet, no to teraz ja zabłysnę  To Tettigonia viridissima lub cantans
  To Tettigonia viridissima lub cantans  Czyli tak popularne pasikoniki, pierwszy to zielony, drugi to śpiewający. Nie jestem pewien jaki gatunek z powodu tego, że owad ten jeszcze nie przeszedł ostatniej wylinki. Tyle ględzenia
 Czyli tak popularne pasikoniki, pierwszy to zielony, drugi to śpiewający. Nie jestem pewien jaki gatunek z powodu tego, że owad ten jeszcze nie przeszedł ostatniej wylinki. Tyle ględzenia  Dobranoc!
 Dobranoc!

To Tettigonia viridissima lub cantans
  To Tettigonia viridissima lub cantans  Czyli tak popularne pasikoniki, pierwszy to zielony, drugi to śpiewający. Nie jestem pewien jaki gatunek z powodu tego, że owad ten jeszcze nie przeszedł ostatniej wylinki. Tyle ględzenia
 Czyli tak popularne pasikoniki, pierwszy to zielony, drugi to śpiewający. Nie jestem pewien jaki gatunek z powodu tego, że owad ten jeszcze nie przeszedł ostatniej wylinki. Tyle ględzenia  Dobranoc!
 Dobranoc!- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Patasko, ale błysnąłeś.  Masz jaszczurki?
  Masz jaszczurki?
Pull, ale trąba. Śliczna. Oczyska również.
  Śliczna. Oczyska również.  Ja zauważyłam, że w tym roku miałam wyjatkową ilość owadów typu osowatego. Może jest to związane z ilością kwiatów w ogrodzie? A może dlatego, że tym razem nie robili oprysków nad lasem, które niby nie szkodzą owadom miododajnym i zapylającym.
  Ja zauważyłam, że w tym roku miałam wyjatkową ilość owadów typu osowatego. Może jest to związane z ilością kwiatów w ogrodzie? A może dlatego, że tym razem nie robili oprysków nad lasem, które niby nie szkodzą owadom miododajnym i zapylającym.  

Pasikoników niestety nie lubię, bo one lubią obżerać żółte kwiaty róż i lilii.

Masz jaszczurki?
  Masz jaszczurki?Pull, ale trąba.
 Śliczna. Oczyska również.
  Śliczna. Oczyska również.  Ja zauważyłam, że w tym roku miałam wyjatkową ilość owadów typu osowatego. Może jest to związane z ilością kwiatów w ogrodzie? A może dlatego, że tym razem nie robili oprysków nad lasem, które niby nie szkodzą owadom miododajnym i zapylającym.
  Ja zauważyłam, że w tym roku miałam wyjatkową ilość owadów typu osowatego. Może jest to związane z ilością kwiatów w ogrodzie? A może dlatego, że tym razem nie robili oprysków nad lasem, które niby nie szkodzą owadom miododajnym i zapylającym.  
 Pasikoników niestety nie lubię, bo one lubią obżerać żółte kwiaty róż i lilii.

.
.