Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Siałam w połowie kwietnia, a kwiaty dopiero się pokazują :? Podejrzewam, że koty mogły chodzić na rabatę i grzebać.
Golden Wings przepiękna :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

an-ka pisze:Majko ja tak mam w lipcu ale i sierpień obfituje w solenizantow więc mamy podobne problemy z czasem.Dzięki Ci za różę Annę-piękna.Ostróżka piękna -u mnie już dawno przekwitły.
U mnie sucho tak jak u Ciebie-deszcz skutecznie nas omija a rachunki za wodę rosną w zastraszającym tempie.

Patrzę na Twoją Larissę i widzę jednak podobieństwo do mojej-pewnie musi się zadomowić.
Ulrich kwitnie u mnie nieprzerwanie od wiosny.Twoja C.Chambort jest cudowna.

Aniu Souvenir de St. Anne's kwitnie właściwie ciągle, nie ma co prawda burzy kwiecia ale zawsze jakieś kwiatki są.

Obrazek Obrazek

Larissa dość wolno się rozrasta, właśnie kończy drugie kwitnienie i najlepiej jakby już nie kwitła tylko troszkę urosła. Urlich Bruner Fils przekwitł i rośnie. Comte de Chambord w tym roku nie zachwyca, niby co jakiś czas zakwitnie jedną gałązką ale to tylko parę kwiatków, nie ma żadnej obfitości. ;:185

Obrazek

moje hobby miło Cię gościć w moich zielonych progach. :wit

;:19
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Majeczko :)
Wszyscy chyba z suszą mamy problemy :( u nas codziennie podlewanie z rana a w południe już nawet śladu nie ma ... "coś tam.." bardzo ładnie Ci kwitnie, bo o różyczkach to nie am co wspominać bo wiadomo...
Supcio to zdjęcie pylników: już miałam pisać co to za roślinka.... specjalnie płatki oberwałaś, czy same opadły a środeczek został?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jagusia, to sa pylniki wlasnie z Golden Wings - jak platki opadna, to zostaja same pylniki - slicznie to wyglada. Moja Sweet Prety tez tak ma, tylko ze pylniki sa rozowe .. kiedys sie smialam, bo moj M je zobaczyl i mowi, ze jakis robal na rozycy siedzi :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Jule pisze:to sa pylniki wlasnie z Golden Wings - jak platki opadna, to zostaja same pylniki - slicznie to wyglada
Ale czad! Jestem zachwycona :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Maju, u Ciebie susza, a ja ciagle wypatruję prawdziwego lata :roll: Za dużo deszczu, burz..za mało słonka :? Życzę nam wszystkim poprawy pogody, cokolwiek to znaczy :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Taki souvenir sobie zamówiłam :D Oby jeszcze trafił się bez pomyłki...
U mnie Comte kwitła tylko raz, nie widzę, żeby się spieszyła z powtórką :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, zaglądam często tylko Ci nie przeszkadzam ;:196 . Deszczu obfitego życzę.
Ciężko pracujesz i jeszcze przyjęcia na tyle gości ;:oj podziwiam ile Ty masz siły na to wszystko.
Ostróżka może nie czerwona, ale śliczna. ;:108
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ewa ,Maja,-spoko-w przyszłym roku same zobaczycie co to za róża.Kwitnie i pachnie.I to nie dwoma kwiatkami ale już bukiecikiem.U mnie dopiero teraz jest cudowna a jeszcze w tamtym sezonie myślałam o niej- nieudacznica(zresztą kupiłam ją po przejściach :lol: -czarna plamistość,wysuszona itp)

Te pylniki Goldem W. mogą zawrócić w głowie-cudności.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Majka, jesteś dzielna i silna. patrz, już się schłodziło i może bardziej popada. U nas lało 2 dni temu, a ja przed tym deszczem obficie podlałam działkę i z okna (IIp) ogródek przed domem :;230 Czekam na rachunek za wodę ;:131
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam bardzo miłych gości ;:7 mnie nie ma a Wy zaglądacie, dzięki Wam ;:196

Wybaczcie że odpowiem ogólnie wszystkim.
Mamy przymusową przerwę w żniwach, ale i tak w domu i na podwórku ciągły młyn. Chciałabym pobyć troszkę sama i odpocząć psychicznie bo wpadłam do wielkiego doła i mam wszystkiego dosyć. ;:222
Za dużo nie popadało ale dzięki temu że jest bardziej pochmurno wilgoć tak nie paruje i nawet dość wilgotno w glebie, troszkę dzisiaj poplewiłam.
Pylnikami Goldzisia jestem zachwycona ;:167 dzielna róża ładnie rośnie i wypuszcza nowe pędy. Zamówiłam drugą u Sipa.

Obrazek zachwyca mnie kocimiętka koło Golden Wings, kwitnie już tak długo i ciągle jest ładna a te zwykłe już zdążyły drugi raz przekwitnąć

Comte de Chambord właściwie kwitnie ciągle tylko że pojedynczymi gałązkami. Takie miała wczoraj i kilka gałązek z pąkami czyli jeszcze będzie dość długo kwitła. Jest u mnie drugi sezon.

Obrazek

Troszkę kolorów z ogrodu.

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Majutka a Golden jak dlugo trzyma Ci kwiaty? Ja troche jestem rozczarowany Sweet Pretty tz nie uroda, bo jest cacana ale kwiat jest jedno-dwudniowy :roll: Moze jak podrosnie i bedzie miala ich wiecej, to nie bedzie to tak przeszkadzac. Do tego w donicy nie chce mi jakos rosnac, musze ja chyba do gruntu przesadzic.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Majeczko,trzymaj się jeszcze trochę i będziesz miała koniec prac.A dół zakop najlepiej wsadż do niego różę :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula te pączki co są na zdjęciu to było 5 sierpnia chyba wczoraj obleciały a dzisiaj je ucięłam. Za długo nie trzyma ale ma cały dzień patelnię i to młodzik to może mu się poprawi. Jak będzie mieć ich dużo to nawet 2-3 dni kwitnienia jednego kwiatka to będzie śliczny widok. ;:173

Olu dzięki ;:168
A co do dołów to jeden powoli zasypujemy ściętą trawą i resztkami roślinnymi, będzie fajne miejsce na róże. A na samym środku wyrosła mi taka niespodzianka

Obrazek

Wiosną jak ścinałam róże to wrzuciłam na dół obcięte pędy i gdzieś tam z głębin tego kompostu wyrosła nowa różyczka, najprawdopodobniej jest to Dr W. Van Fleet. Kilka pędów wyrosło mi też na miejscu gdzie wiosną wykopywałam Doktorka żeby porozsyłać po dziewczynach, tym sposobem jedną wielką wykopałam a mam teraz dwie młode.

Obrazek tam gdzie jest ta niebieska beczka jest dość spory dół i czeka na śliczną różę w czerwieni żeby ożywić bladego Doktorka, fajny będzie duet. ;:215

Warto się dzielić bo nam też coś pozostaje. ;:172
;:19
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aszka pisze:[(...)A dół zakop najlepiej wsadż do niego różę :D
Miałam napisać to samo! :;230 Trzymaj się Majka! 'Nie daj się bidzie!', jak mawiała moja babcia ;:170
Mam nadzieję, że w końcu odpoczniesz i nacieszysz się swoimi księżniczkami ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”