Ogródek AGNESS cz.12
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Ta kamienna rzeczka, to faktycznie super pomysł. Myślę, że kiedyś go wykorzystam, gdy dojdę do porządkowania kawałka przy tarasie i rynnie, Można prosić "przepis" na nią ? Domyślam się, że jest robiona na jakimś podkładzie.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aksamitki i zurawki - że też mi do głowy wcześniej nie wpadło takie połączenie.
Przecież to super wygląda a aksamitki lubią słoneczny wypiek.
No to mam rozwiązanie na przyszły rok dzięki twojej rabatce.

Przecież to super wygląda a aksamitki lubią słoneczny wypiek.
No to mam rozwiązanie na przyszły rok dzięki twojej rabatce.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko oglądam, podglądam i cały czas myślę, jak zmienić u siebie. Proszę pokazuj więcej zdjęć całości. Na pewno coś wykorzystam, dziś wymyśliłam gdzie dosadzę jedną hortensję, przez okno znalazłam dla niej odpowiednią dziurę
Taras z widokiem na ogród super sprawa.

Taras z widokiem na ogród super sprawa.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ja tez podziwiam Twój ogród - kolorowy i nieustannie kwitnący
Jeszcze raz oglądam Twoją rynnę - ścieżkę...deklarowałam zrobienie podobnej
i wciąż się nie wywiązałam... Ja też jestem ciekawa, czy kładłaś te kamienie na jakimś podkładzie, albo są czymś "związane" ?

Jeszcze raz oglądam Twoją rynnę - ścieżkę...deklarowałam zrobienie podobnej

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Właśnie na forum mało jest zdjęć całościowych i nie ma sie wyobrażenia jak roslina rośnie na rabacie,jakie ma towarzystwo,a to jest ważne przecież.
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Agnieszko wzrok mój przyciągneła okazała i kwitnąca języczka, no niestety nasza choć w tym roku ma duże okazałe liście lecz nie kwitnie. Jesienią będę musiał jej poszukać nowego miejsca w bardziej zacienionej części ogrodu.
Pozdrawiam Zenek
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś ja też 2 piękne gałęzie na begonii złamałam, na szczęście pozostała jeszcze jedna
Mam nadzieję, że Twoja ładnie odbuduje się , bo jest naprawdę przepiękna...
Fotek ogólnych wstawiam sporo, aż się martwię, czy nie nudzą się Wam, bo ogródek niewielki, więc siłą rzeczy wciąż muszę pokazywac ciągle te same zakątki
Beatko kamienna rzeczka jest najzwyczajniej w świecie ułożona na ziemi. Od rynny wykopałam dołek na głębokośc szpadla, takie koryto rzeczki i wyłożyłam je kamieniami. Na razie wspaniale się sprawdza
Grażynko aksamitki wysiewam w miejsca gdzie rosły większe kępy tulipanków i byliny nie pozarastały całkowicie pustych miejsc. Bardzo je lubię jako wypełniacze, są całkowicie niekłopotliwe i pięknie zdobią rabatki aż do mrozów
Z żurawkami faktycznie fajnie wyglądają, cieszę się, ze zestawienie spodobało Ci się
Dorotko ja już i tak martwię się, że moje widoczki stają się dla Was nudne ....ogródek niewielki, więc wciąż pokazuję to samo....ale cieszę się, że chcecie oglądac i będę pokazywała nadal
Czasami właśnie niechcący podziwiając ogródek przychodzą do głowy fajne rozwiązanie, tak jak u Ciebie z hortensją
Ewuniu kamienie kładłam bezpośrednio na ziemię, na wykopany na głębokośc szpadla dołek. Na razie sprawdza się idealnie. Ziele nie rośnie
Na cementowej wylewce na pewno będzie mocniejsze, ale u mnie nie ma potrzeby a i wolę jak jest tak bardziej naturalnie
Zenku mojej języczce miejsce bardzo podpasowało, rozrasta się jak szalona, liście ma ogromne. Właśnie zaczyna kwitnąc, ale obawiam sie, że przez paskudną suszę kwiaty nie będą tak okazałe jak w poprzednich sezonach...
Jeszcze kilka sierpniowych obrazków

Fotek ogólnych wstawiam sporo, aż się martwię, czy nie nudzą się Wam, bo ogródek niewielki, więc siłą rzeczy wciąż muszę pokazywac ciągle te same zakątki

Beatko kamienna rzeczka jest najzwyczajniej w świecie ułożona na ziemi. Od rynny wykopałam dołek na głębokośc szpadla, takie koryto rzeczki i wyłożyłam je kamieniami. Na razie wspaniale się sprawdza

Grażynko aksamitki wysiewam w miejsca gdzie rosły większe kępy tulipanków i byliny nie pozarastały całkowicie pustych miejsc. Bardzo je lubię jako wypełniacze, są całkowicie niekłopotliwe i pięknie zdobią rabatki aż do mrozów

Dorotko ja już i tak martwię się, że moje widoczki stają się dla Was nudne ....ogródek niewielki, więc wciąż pokazuję to samo....ale cieszę się, że chcecie oglądac i będę pokazywała nadal

Czasami właśnie niechcący podziwiając ogródek przychodzą do głowy fajne rozwiązanie, tak jak u Ciebie z hortensją

Ewuniu kamienie kładłam bezpośrednio na ziemię, na wykopany na głębokośc szpadla dołek. Na razie sprawdza się idealnie. Ziele nie rośnie

Zenku mojej języczce miejsce bardzo podpasowało, rozrasta się jak szalona, liście ma ogromne. Właśnie zaczyna kwitnąc, ale obawiam sie, że przez paskudną suszę kwiaty nie będą tak okazałe jak w poprzednich sezonach...
Jeszcze kilka sierpniowych obrazków

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Agnieś sierpniowe obrazki bardzo miłe dla oka......masz tak zielono, że aż miło. Może po deszczu u mnie tez się zazieleni.

Agusiu jestem ciągle pod wrażeniem twojego ogródka, od wiosny do jesieni zawsze jest kolorowo. Widoki z oddali są przepiękne, grupy kwiatów dobrane ze smakiem, na tle zieleni tworzą wspaniałe obrazy. Taras również świetnie wygląda z taką ilością begonii. Podziwiam olbrzymią kępę języczki, czy masz języczkę Przewalskiego?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aksamitki dodatkowo przyciągają nicienie i przędziorki, które je uwielbiają a nie mogą się w nich rozmnażać, więc skutek również pożyteczny. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
AGUŚ ,pięknie u Ciebie ,tak soczyście i kolorowo .

Widoki sierpniowe to wciąż pełnia zieleni i innych kolorów - pięknie jest w Twoim ogrodzie, Aga!
Ciekawa jestem na jakie bukietówki ostatecznie się zdecydujesz
Czy te dorodne hosty rosną przy brzozie? U mnie w obrębie tych drzew wszystko marniej rośnie...
Ciekawa jestem na jakie bukietówki ostatecznie się zdecydujesz

Czy te dorodne hosty rosną przy brzozie? U mnie w obrębie tych drzew wszystko marniej rośnie...

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokazuj nadal mnie piękno nigdy nie znudzi. Agnieszko Twój ogródek z tego co widzę ma wiele miejsc zacienionych, a u mnie cały czas mam patelnię do tego gleba piaszczysta, bardzo jałowa. Super do plewienia, ale do utrzymania wilgotności koszmarna.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Elżuniu ja też wyczekuje na deszcz z wielką niecierpliwością .....mogłoby wreszcie podlać z chmurki nie tylko z węża
Irenko dziękuję
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się
Języczkę Przewalskiego przywiózł mi Andrzej gdy odwiedził mnie w zeszłym roku z Danusią i Misią
Nawet zakwitła w tym roku jednym pędzikiem. Bardzo lubię języczki, nawet jak nie kwitną
Grażynko to faktycznie jest niewątpliwa zaleta aksamitki
A o przędziorkach nie miałam pojęcia, wiedziałam jedynie o nicieniach . W takim razie lubię je jeszcze bardziej
Jolu cieszę się, że podoba Ci się mój sierpniowy ogródeczek
Aguś dziękuję
Nie mogę się jeszcze zdecydować jakie kupić.....ja mam Limelight, Pinky Winky, Phantom, Unique, Renhy Vanilkę, Tardiwę, Pink Diamond, za Twoją radą nabrałam ochoty na Silver Dolar, ale niestety na allegro nie mogę znaleźć tej odmiany... Na pewno kupię jeszcze jedną Limelight, Phantom a 2 pozostałe nie wiem....
Aga hosty rosną pod wiśnią , brzózek nie mam w ogródku, chociaż są piękne....ale ciasnota...
Dorotko u mnie też piaseczek, cienia mam trochę pod drzewkami owocowymi , a pozostałe miejsca to też patelnia... dlatego muszę wodę lać i lać....

Irenko dziękuję

Grażynko to faktycznie jest niewątpliwa zaleta aksamitki

Jolu cieszę się, że podoba Ci się mój sierpniowy ogródeczek

Aguś dziękuję

Nie mogę się jeszcze zdecydować jakie kupić.....ja mam Limelight, Pinky Winky, Phantom, Unique, Renhy Vanilkę, Tardiwę, Pink Diamond, za Twoją radą nabrałam ochoty na Silver Dolar, ale niestety na allegro nie mogę znaleźć tej odmiany... Na pewno kupię jeszcze jedną Limelight, Phantom a 2 pozostałe nie wiem....
Aga hosty rosną pod wiśnią , brzózek nie mam w ogródku, chociaż są piękne....ale ciasnota...
Dorotko u mnie też piaseczek, cienia mam trochę pod drzewkami owocowymi , a pozostałe miejsca to też patelnia... dlatego muszę wodę lać i lać....
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś a moje języczki nie kwitną...
uzbrajają mnie w cierpliwość...