Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Właśnie dzisiaj zerwałem pierwsze ogórki, przepyszne. Niecałe 3 tygodnie od posadzenia, a już owocują.ekopom pisze:Nie wiem , czy w tym wątku mogą być przyszłe moje ogórki. Mam wolną szklarnię, po rozsadzie, wczoraj rozrzuciłem obornik i go wtopiłem w glebę, tak że ogórki będą rosły w glebie, mam już rozsadę w doniczce, odmiana śremianin, bo ona mi przypadła do gustu. Jeszcze tylko zglebozgryzarkować i posadzić ogórki.
A na zimnej północy dopiero się zaczynają ......Suppa pisze:Moje ogóry już powoli zasychają i niedługo się skończą
Jaki powinien być plon ogórków minimalny, średni, rekordowy, ale liczony z "metra" nie z hektara. Na necie można znaleźć plonowanie z hektara.Suppa pisze:Ale plony w tym roku miałem rekordowe, jestem bardzo zadowolony
Tego też się nie da określić. Zależy to od bardzo wielu rzeczy: odmiany, gleby, nawożenia, no i od fazy wzrostu w jakiej są zrywane owoce.karthyer pisze:Jaki powinien być plon ogórków minimalny, średni, rekordowy, ale liczony z "metra" nie z hektara