Przesadzanie
-
- 200p
- Od: 30 kwie 2011, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przesadzanie
Witam,
kiedy mogę przesadzać z mniejszych doniczek do większych np. dławisza okrągłolistnego, klony, iglaki, katalpy - czy teraz jest odpowiednia pora (czy można przez cały sezon wegetacyjny wraz z momentem mocnego przerośnięcia doniczki) czy poczekać aż zginą liście?
kiedy mogę przesadzać z mniejszych doniczek do większych np. dławisza okrągłolistnego, klony, iglaki, katalpy - czy teraz jest odpowiednia pora (czy można przez cały sezon wegetacyjny wraz z momentem mocnego przerośnięcia doniczki) czy poczekać aż zginą liście?
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
Re: Przesadzanie
Ja przesadzałem cały okres wegetacyjny.Unikaj upałów i dobrze podlewaj.zero jakichkolwiek nawozów.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- 200p
- Kontakt:
Właśnie przesadzam i daję do cienia na jakiś tydzień, dwa - cały sezon wegetacyjny, tylko chciałem się dowiedzieć czy nie lepiej np. tylko na jesień bądź tylko na wiosnę.
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale jak przesadzisz na jesień to się dobrze nie ukorzenią w nowych donicach.
-
- 200p
- Kontakt:
Dzisiaj przemyślałem sobie trochę tą sprawę no i też wpadłem na ten pomysł co Ty Dawid, mój imienniku
Dzięki za odpowiedzi, wobec tego dalej będę przesadzał jak do tej pory.