Bób cz.1
- danutka66
- 500p
- Od: 11 sie 2006, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Bób
A ja nie wyrywam,tylko obcinam tak 10cm nad ziemią.czytałam gdzieś tu ,że tym sposobem skumulowany w korzeniach azot zostaje na grządce.
Druga sprawa...niektóre właśnie wypuściły pędy i kwitną:P
Druga sprawa...niektóre właśnie wypuściły pędy i kwitną:P
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
No właśnie moje też kwitną i tak się zastanawiam, miałoby sens dosiewanie teraz bobu na zbiór jesienny? Czy nasiona z takich roślin dadzą radę dojrzeć? [ w całości, do zasuszenia roślin].
nie prawda ja mam wielkie nasiona, i po 4 w strąku były zostawiłem sobie trochę na następny rok.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Efekty moich wysiewów

jeszcze zostały mi 2 najpóźniejsze rośliny, z jednej wczoraj zebrałam nasiona, są jasnofioletowe taka lawenda, a druga ma może z 1 zawiązane i teraz kwitnie drugi raz.. Ciekawe doświadczenie, szkoda tylko że ich nie zabezpieczyłam przez zapyleniem krzyżowym, ale zobaczymy, spróbuję sobie popracować nad kilkoma z tych co widać. Może da się ustabilizować jakąś linię.

jeszcze zostały mi 2 najpóźniejsze rośliny, z jednej wczoraj zebrałam nasiona, są jasnofioletowe taka lawenda, a druga ma może z 1 zawiązane i teraz kwitnie drugi raz.. Ciekawe doświadczenie, szkoda tylko że ich nie zabezpieczyłam przez zapyleniem krzyżowym, ale zobaczymy, spróbuję sobie popracować nad kilkoma z tych co widać. Może da się ustabilizować jakąś linię.
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.