Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9
Zieleń trawnika w cieniu brzóz,uroczy widoczek.
Staszku, dzięki za uznanie... z trawnikiem mam w tym roku kłopoty - zachwaszczony, a opryski przy tych temperaturach średnio działają... myślę, że w przyszłym roku będę musiała mu poświęcić znacznie więcej uwagi.
Kasiu, po tych kilku pozytywnych opiniach o Efle, już się o nią tak bardzo nie obawiam... sądzę, że dojdzie do siebie i nie będzie kaprysić.
Co do rh w tych rozmiarach i cenie, to myślę o nich cały czas
kupujemy po okazie?
Marzko, podziwiam że przerabiasz takie ilości jabłek i ogórków (i pewnie jeszcze inne owoce/warzywa)... ja domowe przetwory ubóstwiam, ale brakuje mi czasu i mobilizacji... Przydałabyś mi się tu na miejscu - razem poszłoby szybciej i dwie nasze spiżarnie byłyby pełne
Nasiona cleome postaram się zebrać i rozesłać po garści chętnym
Anetko, mało Cię ostatnio na forum, tym bardziej się cieszę że znalazłaś chwilę na odwiedziny... jesienią 3/4 róż przesadzam
Już wiem, czego od nich oczekuję i trochę się nauczyłam ich obsługi przez ten sezon ;-) L.D Braithwaite mnie zachwyca! Pozdrawiam Cię serdecznie 
Kasiu, po tych kilku pozytywnych opiniach o Efle, już się o nią tak bardzo nie obawiam... sądzę, że dojdzie do siebie i nie będzie kaprysić.
Co do rh w tych rozmiarach i cenie, to myślę o nich cały czas

Marzko, podziwiam że przerabiasz takie ilości jabłek i ogórków (i pewnie jeszcze inne owoce/warzywa)... ja domowe przetwory ubóstwiam, ale brakuje mi czasu i mobilizacji... Przydałabyś mi się tu na miejscu - razem poszłoby szybciej i dwie nasze spiżarnie byłyby pełne

Nasiona cleome postaram się zebrać i rozesłać po garści chętnym

Anetko, mało Cię ostatnio na forum, tym bardziej się cieszę że znalazłaś chwilę na odwiedziny... jesienią 3/4 róż przesadzam

- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, super byłoby się spotkać, a gdybym miała możliwość obejrzeć kiedyś na żywo Twój ogród to w ogóle bajka..
Wybierasz się pewnie na targi "Zieleń to życie" 24-26 sierpnia? Ja też bym chętnie pojechała..gdyby zebrała się ekipa, to może..
Moja sąsiadka jeździ co roku i przywozi zawsze jakieś fajne okazy z tej wystawy
Trzymasz mocno kciuki za siatkarzy? Ja baaaaardzo

Wybierasz się pewnie na targi "Zieleń to życie" 24-26 sierpnia? Ja też bym chętnie pojechała..gdyby zebrała się ekipa, to może..

Trzymasz mocno kciuki za siatkarzy? Ja baaaaardzo

Kasiu, no to już mamy punkt zaczepienia
Na wystawę raczej się wybieram; jeśli się zdecydujesz przyjechać, to będę przeszczęśliwa 
Za chłopaków kciuki trzymam bardzo mocno, ale martwi mnie to ile błędów popełniają

Za chłopaków kciuki trzymam bardzo mocno, ale martwi mnie to ile błędów popełniają

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne roślinki na super fotkach z bajecznie pięknego ogrodu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Arku, dziękuję za odwiedziny i miły komentarz pod adresem mojego ogrodu! Zapraszam częściej 
Ech, po wczorajszej porażce jeszcze mnie trzyma frustracja, ale dotyczy ona nie tyle samych siatkarzy - którzy przecież pozytywnych emocji dostarczyli nam bez liku - ale w ogóle kondycji polskiego sportu...
Nic to... ładny poranek dziś w Warszawie, chociaż chłodnawy... jeśli się uda, to po pracy zakupię trochę wrzosów i popatrzę na późno letnie kwiaty do donic - jakoś w tym roku strasznie marnie rosną mi jednoroczne.
Miłego dnia wszystkim życzę!

Ech, po wczorajszej porażce jeszcze mnie trzyma frustracja, ale dotyczy ona nie tyle samych siatkarzy - którzy przecież pozytywnych emocji dostarczyli nam bez liku - ale w ogóle kondycji polskiego sportu...
Nic to... ładny poranek dziś w Warszawie, chociaż chłodnawy... jeśli się uda, to po pracy zakupię trochę wrzosów i popatrzę na późno letnie kwiaty do donic - jakoś w tym roku strasznie marnie rosną mi jednoroczne.
Miłego dnia wszystkim życzę!
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Aga, Elfe mam od wiosny 2010, czyli już dwukrotnie zimowała w moim ogrodzie. Trzeci sezon jest u mnie.
Pierwszego roku i po pierwszej zimie kwitła mi dwukrotnie, drugi raz na wys. około 2 m wysokości.
Natomiast tej wiosny ledwie, ledwie wypuściła, już myślałam, że to podkładka, ale ma (dopiero) seledynowe pączki.
I co ciekawe, lepiej przezimowała pod kopcem poprzedniej zimy, niż ostatniej opatulona w chochoł z siana.
Inna sprawa, że ubiegłej zimy temperatura spadła "tylko" do - 22 a tej aż do -30
Poza tym to róża o pięknych błyszczących liściach, u mnie nie chorowała, choć inne łapią plamistość.
Pierwszego roku i po pierwszej zimie kwitła mi dwukrotnie, drugi raz na wys. około 2 m wysokości.
Natomiast tej wiosny ledwie, ledwie wypuściła, już myślałam, że to podkładka, ale ma (dopiero) seledynowe pączki.
I co ciekawe, lepiej przezimowała pod kopcem poprzedniej zimy, niż ostatniej opatulona w chochoł z siana.
Inna sprawa, że ubiegłej zimy temperatura spadła "tylko" do - 22 a tej aż do -30

Poza tym to róża o pięknych błyszczących liściach, u mnie nie chorowała, choć inne łapią plamistość.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś,u mnie pada od rana i czekam kiedy przestanie,bo muszę iść na cmentarz,mam rocznicę śmierci przyjaciołki,to już 3 lata.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Po meczu dołek jest ....ale i tak kocham tych naszych chłopaków
Miłego Aguś...ciekawe co przytachasz ...ja chciałabym chryzantemki jakies dokupic...padły mi jesienne nasadzenia a one takie cudne są

Miłego Aguś...ciekawe co przytachasz ...ja chciałabym chryzantemki jakies dokupic...padły mi jesienne nasadzenia a one takie cudne są
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Miałam Elfe (2 szt) przez 3 lata. W tym roku z ulgą stwierdziłam, że przemarzła na amen
Nie odpowiadało mi jej długie zbieranie się wiosną, ruszała zawsze spod kopczyka, późne i tylko dwukrotne kwitnienie z długą przerwą (miała kwitnąć z powojnikami, ale nigdy nie zdążyła), no i wrażliwość kwiatów na niepogodę. Niezaprzeczalną jej zaletą są przepiękne kwiaty w niespotykanym kolorze, ale cóż, moje wymagania sięgają dalej
Ja też się wybieram na wystawę, może będzie szansa się spotkać

Ja też się wybieram na wystawę, może będzie szansa się spotkać

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ogórki mi się po prostu nie udały
Niedawno mama była u mnie w ogrodzie i aż za głowę się złapała-takiej nędzy to ja jeszcze w warzywniku nigdy nie miałam.
Mecz siatkarzy opłakałam wczoraj
Kleome miałam kiedyś w ogrodzie-potrafi się wysiać

Mecz siatkarzy opłakałam wczoraj

Kleome miałam kiedyś w ogrodzie-potrafi się wysiać

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Meczu nie oglądałam bo nie chciałam się denerwować. I dobrze, bo chyba by mnie ....
Odstresuję się dizś w ogrodzie.
U mnie zaczynają kwitnąć chryzantemy
Odstresuję się dizś w ogrodzie.
U mnie zaczynają kwitnąć chryzantemy

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć, ja też oglądałam wczoraj mecz i jestem zawiedziona. Nie ma się na co złościć, choć mogli rzadziej trafiać w tę cholerną siatkę, to nie piłka nożna
Trochę szkoda, widocznie nie można być stale w formie.
Aguś o cleome przypomnę, dzięki
Miłych zakupów, ja ostatnio nawet na to nie mam czasu.
U mnie już pada

Aguś o cleome przypomnę, dzięki

Miłych zakupów, ja ostatnio nawet na to nie mam czasu.
U mnie już pada

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agus dobry
U mnie tez chlodnawo ale slonce wylazi, tak ze bedzie okejos.
Ja w ogrodniczym nie bylam juz .... ojeny bardzo dlugo ale jakos mnie nie ciagnie na razie.

Ja w ogrodniczym nie bylam juz .... ojeny bardzo dlugo ale jakos mnie nie ciagnie na razie.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Aga teraz wiem,dlaczego mojej siostrze tak bardzo podoba się Twój ogród-tu można odpocząć...pokontemplować...Jest cudownie spokojnie...Zauważyłam z wiekiem,że coraz bardziej ciągnie mnie do takich właśnie miejsc...chyba będę częstszym gościem-jeśli pozwolisz