Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Stachu 1956

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Zieleń trawnika w cieniu brzóz,uroczy widoczek.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Staszku, dzięki za uznanie... z trawnikiem mam w tym roku kłopoty - zachwaszczony, a opryski przy tych temperaturach średnio działają... myślę, że w przyszłym roku będę musiała mu poświęcić znacznie więcej uwagi.
Kasiu, po tych kilku pozytywnych opiniach o Efle, już się o nią tak bardzo nie obawiam... sądzę, że dojdzie do siebie i nie będzie kaprysić.
Co do rh w tych rozmiarach i cenie, to myślę o nich cały czas :) kupujemy po okazie?
Marzko, podziwiam że przerabiasz takie ilości jabłek i ogórków (i pewnie jeszcze inne owoce/warzywa)... ja domowe przetwory ubóstwiam, ale brakuje mi czasu i mobilizacji... Przydałabyś mi się tu na miejscu - razem poszłoby szybciej i dwie nasze spiżarnie byłyby pełne :)
Nasiona cleome postaram się zebrać i rozesłać po garści chętnym :)
Anetko, mało Cię ostatnio na forum, tym bardziej się cieszę że znalazłaś chwilę na odwiedziny... jesienią 3/4 róż przesadzam :) Już wiem, czego od nich oczekuję i trochę się nauczyłam ich obsługi przez ten sezon ;-) L.D Braithwaite mnie zachwyca! Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, super byłoby się spotkać, a gdybym miała możliwość obejrzeć kiedyś na żywo Twój ogród to w ogóle bajka.. ;:224
Wybierasz się pewnie na targi "Zieleń to życie" 24-26 sierpnia? Ja też bym chętnie pojechała..gdyby zebrała się ekipa, to może.. ;:173 Moja sąsiadka jeździ co roku i przywozi zawsze jakieś fajne okazy z tej wystawy :D
Trzymasz mocno kciuki za siatkarzy? Ja baaaaardzo ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, no to już mamy punkt zaczepienia :) Na wystawę raczej się wybieram; jeśli się zdecydujesz przyjechać, to będę przeszczęśliwa :)

Za chłopaków kciuki trzymam bardzo mocno, ale martwi mnie to ile błędów popełniają :roll:
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Piękne roślinki na super fotkach z bajecznie pięknego ogrodu.
Pozdrawiam :wit
x-ag-a
---

Post »

Arku, dziękuję za odwiedziny i miły komentarz pod adresem mojego ogrodu! Zapraszam częściej :)

Ech, po wczorajszej porażce jeszcze mnie trzyma frustracja, ale dotyczy ona nie tyle samych siatkarzy - którzy przecież pozytywnych emocji dostarczyli nam bez liku - ale w ogóle kondycji polskiego sportu...

Nic to... ładny poranek dziś w Warszawie, chociaż chłodnawy... jeśli się uda, to po pracy zakupię trochę wrzosów i popatrzę na późno letnie kwiaty do donic - jakoś w tym roku strasznie marnie rosną mi jednoroczne.
Miłego dnia wszystkim życzę!
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Aga, Elfe mam od wiosny 2010, czyli już dwukrotnie zimowała w moim ogrodzie. Trzeci sezon jest u mnie.
Pierwszego roku i po pierwszej zimie kwitła mi dwukrotnie, drugi raz na wys. około 2 m wysokości.
Natomiast tej wiosny ledwie, ledwie wypuściła, już myślałam, że to podkładka, ale ma (dopiero) seledynowe pączki.
I co ciekawe, lepiej przezimowała pod kopcem poprzedniej zimy, niż ostatniej opatulona w chochoł z siana.
Inna sprawa, że ubiegłej zimy temperatura spadła "tylko" do - 22 a tej aż do -30 :roll:
Poza tym to róża o pięknych błyszczących liściach, u mnie nie chorowała, choć inne łapią plamistość.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś,u mnie pada od rana i czekam kiedy przestanie,bo muszę iść na cmentarz,mam rocznicę śmierci przyjaciołki,to już 3 lata.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Po meczu dołek jest ....ale i tak kocham tych naszych chłopaków ;:333
Miłego Aguś...ciekawe co przytachasz ...ja chciałabym chryzantemki jakies dokupic...padły mi jesienne nasadzenia a one takie cudne są
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Miałam Elfe (2 szt) przez 3 lata. W tym roku z ulgą stwierdziłam, że przemarzła na amen :twisted: Nie odpowiadało mi jej długie zbieranie się wiosną, ruszała zawsze spod kopczyka, późne i tylko dwukrotne kwitnienie z długą przerwą (miała kwitnąć z powojnikami, ale nigdy nie zdążyła), no i wrażliwość kwiatów na niepogodę. Niezaprzeczalną jej zaletą są przepiękne kwiaty w niespotykanym kolorze, ale cóż, moje wymagania sięgają dalej :roll:

Ja też się wybieram na wystawę, może będzie szansa się spotkać :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ogórki mi się po prostu nie udały :( Niedawno mama była u mnie w ogrodzie i aż za głowę się złapała-takiej nędzy to ja jeszcze w warzywniku nigdy nie miałam.
Mecz siatkarzy opłakałam wczoraj :(
Kleome miałam kiedyś w ogrodzie-potrafi się wysiać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Meczu nie oglądałam bo nie chciałam się denerwować. I dobrze, bo chyba by mnie ....
Odstresuję się dizś w ogrodzie.
U mnie zaczynają kwitnąć chryzantemy :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć, ja też oglądałam wczoraj mecz i jestem zawiedziona. Nie ma się na co złościć, choć mogli rzadziej trafiać w tę cholerną siatkę, to nie piłka nożna :twisted: Trochę szkoda, widocznie nie można być stale w formie.
Aguś o cleome przypomnę, dzięki ;:168
Miłych zakupów, ja ostatnio nawet na to nie mam czasu.
U mnie już pada :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus dobry :wit U mnie tez chlodnawo ale slonce wylazi, tak ze bedzie okejos.
Ja w ogrodniczym nie bylam juz .... ojeny bardzo dlugo ale jakos mnie nie ciagnie na razie.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Aga teraz wiem,dlaczego mojej siostrze tak bardzo podoba się Twój ogród-tu można odpocząć...pokontemplować...Jest cudownie spokojnie...Zauważyłam z wiekiem,że coraz bardziej ciągnie mnie do takich właśnie miejsc...chyba będę częstszym gościem-jeśli pozwolisz :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”