Mój ogród choć mały...
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród choć mały...
Oj Jacku,nie bądź taki,nie pokazuj tych kamieni ,,,ja w góry dopiero we wrześniu , a i tak nie wiem czy uda mi się przytargać jakąś "skałkę" 

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko,ja po dzisiejszej wycieczce kilka :maleństw" przywiozłem.Pogoda dopisała,nie było gorąco i nie padało... 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaprosisz pomożemy i się podzielimy
, a ten różowy kwiatek to co to takiego?

- jacekopole71
IwonkoZapraszam 

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Ostatnio byłam w Górach Świętokrzyskich (moje rodzinne strony), wchodziłam po raz kolejny na Święty Krzyż, i nie mogłam się oprzeć jednej myśli - jak by te głazy i korzenie do domu zabrać. A jak już stanęłam przed gołoborzem, to ogarnęło mnie kamienne szaleństwo. Chyba trzeba to leczyć... 
Bardzo ładna rabatka (ta kręta).

Bardzo ładna rabatka (ta kręta).

https://www.facebook.com/GaleriaSlonecz ... 0883708703
- iwona0042
Ech tylko różdżki nie mam żeby szybko w góry , dawno nie byłam w górach, chętnie bym się wybrała, ale nie da rady na razie 

Witam!
Ja też muszę pochwalić twój ogród i misterność w układaniu kamieni!Wszystko tak ładnie wygląda i komponuje się w całość! Pozdrawiam będę zaglądać.
Ja też muszę pochwalić twój ogród i misterność w układaniu kamieni!Wszystko tak ładnie wygląda i komponuje się w całość! Pozdrawiam będę zaglądać.
- jacekopole71
Gosiu,dziękuję za wizytę i zapraszam częściej
Iwonko,ja pochodzę z gór i do gór mnie zawsze ciągnie...po kamole
Szczecin także mi się podoba...spędziłem w nim i nad jeziorem Miedwie wiele czasu szykując się na piewszą zmanę do Iraku.Stare czasy...
majowa Iwonko,z autopsji wiem,że należy to leczyć
...a tak na marginesie,to tego lata mamy duży wysyp Iwonek
-- 8 sie 2012, o 20:51 --
Polscy siatkarze mnie do zawału doprowadzą swoją grą.....oooo maaaammmmaa!

Iwonko,ja pochodzę z gór i do gór mnie zawsze ciągnie...po kamole

Szczecin także mi się podoba...spędziłem w nim i nad jeziorem Miedwie wiele czasu szykując się na piewszą zmanę do Iraku.Stare czasy...
majowa Iwonko,z autopsji wiem,że należy to leczyć

...a tak na marginesie,to tego lata mamy duży wysyp Iwonek

-- 8 sie 2012, o 20:51 --
Polscy siatkarze mnie do zawału doprowadzą swoją grą.....oooo maaaammmmaa!
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
O Matuchno , jakie cudne kamole
ja Ci mówię , mam taki sam dylemat jak jestem w Górach Świętokrzyskich na Gołoborzu , ognisty Koleusek super
no i winko dojrzewa 

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Ewuniu - miło mi krajanko (Jacku przepraszam, że w Twoim wątku). Jak ja tęsknię za moim świętokrzyskim "scyzorykowem" 

https://www.facebook.com/GaleriaSlonecz ... 0883708703
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Kamyczki, kamyczki
Mi mama przywiozła ostatnio z Nysy fajne łupki na kaskadę

Mi mama przywiozła ostatnio z Nysy fajne łupki na kaskadę

- iwona0042
Oj Jacku, Miedwie to mój dom, mieszkam w Szczecinie ale mieszkałam nad Miedwiem, dosłownie, Ty pewnie w Jęczydole szykowałeś się do wyjazdu, a ja mieszkałam w Wierzchlądzie, w osadzie rybackiej, to zupełnie naprzeciw przez jezioro, a Szczecin przyciągnął mnie pracą, ale lubię tam wracać
a w góry jeździłam rok w rok, przez prawie 10 lat, sanatoria, prewentoria, ale to bardzo dawne czasy i fajne wspomnienia 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
No to ja mam szczęście z tymi kamieniami.
Właściwie szczęście w nieszczęściu, bo okolica od roku rozwalona ze względu na remonty sieci kanalizacyjnej, później wodnej, a później gazowej. Na tych wykopaliskach i obok , gdzie tymczasowo wysypują ziemię z asfaltem i okazami kamieni można się nieźle zaopatrzyć. Większość posiadaczy ziemskich w okolicy przerzuciła się na skalniaki. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- jacekopole71
Mario, w Opolu też trwają prace remontowo drogowe,ale u nas to pociski z II Wojny Światowej wyciągają,kamyków brak
Iwonko,jak widać na tym forum nie tylko o roslinkach można popisać,ale i wspólne tematy natury sentymentalnej i geograficznej się znajdują...i o to chodzi.Kiedyś wybiore się na pewno w taką sentymentalna podróż i Miedwie na pewno będzie na jej trasie.Przypominam sobie knajpkę na głównej trasie do Szczecina,ale niedaleko Miedwia,gdzie właściciel zapodawał;)świetne węgorze i sandacze...Palce lizać

Iwonko,jak widać na tym forum nie tylko o roslinkach można popisać,ale i wspólne tematy natury sentymentalnej i geograficznej się znajdują...i o to chodzi.Kiedyś wybiore się na pewno w taką sentymentalna podróż i Miedwie na pewno będzie na jej trasie.Przypominam sobie knajpkę na głównej trasie do Szczecina,ale niedaleko Miedwia,gdzie właściciel zapodawał;)świetne węgorze i sandacze...Palce lizać

- iwona0042