Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Kaśku to akurat Bailando, a Clementine ma dopiero pączki. Elfe też zaczyna powtórnie kwitnąć.

To Elfe
Obrazek

Peache Clementine
Obrazek

Glicynię jutro obfocę, może kwiatuszki lepiej będą rozwinięte , bo na razie w pąkach ;:65
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elfe śliczna, P.Clementine również ;:170 Jeśli myślisz nad powojnkiem do Elfe - fajnie by wyglądał Lasurstern, albo Blue Blood oba mają piękny szafirowy kolorek... Jackmanii i Royalty, bardziej granatowy, też mógłby być fajny kontrast :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiek, nie udało mi sie już wczoraj odpowiedzieć , bo się strona zawiesiła i koniec! Właśnie chciałabym dla Elfe towarzystwo. Po drugiej stronie pergoli rośnie Chalcedony i Kiri Te Kanawa obydwa jasne fiolety i trochę fiolet mi się przejadł, ale do takiego cytrynowego niewiele pasuje...Ale pomyślę, może taki kolor jak ma Mikelite byłby dobry ? co uważasz?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu,ile lat ma twoja glicynia,bo moja 3 lata i nie ma zamiaru kwitnąć.Jak mozesz zrób zdjęcie jej w całości.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu, moja glicynia ma 5 lat, posadzona malutka, miała może 50 cm. Ale była kupiona kwitnąca. Rośnie bardzo bujnie i kwitnie prawie co roku, tylko ma niewiele kwiatów. W zeszłym roku jeden kwiatostan ale długi na 50 cm :shock:
Zdjęcia zrobię wieczorkiem ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dzięki serdeczne,bo juz zaczyna mnie denerwowac.Kupowałam ją w brico i mimo cięcia ona nie rozkrzewia mi się na boki tylko idzie cały czas w górę.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu, moja Elfe mi na wiosnę się nie przyjęła, ale potem kupiłam drugą i mam. Ona wydaje mi się bardzo wymagająca, nie sądzisz? Ale ponieważ jest w moim ulubionym kolorze, uparłam się na nią i będę próbować aż do skutku. Chciałabym zobaczyć taki kwiatuszek jak u ciebie. :D
Podczas weekendu byłam w parku w Łańcucie i widziałam taki sam mocarny buk, jaki umieściłaś. Robi wrażenie.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu moja Glicynia
Obrazek
A to kwiatki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wandziu
z tymi roślinami nigdy nic nie wiadomo, u mojej sąsiadki z przeciwka wszystkie róże padły, u mnie żadna :shock:
Nigdy nie byłam w Łańcucie, pięknie tam musi być ;:108 Mam nadzieję, że jeszcze tam kiedyś zawitam :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, glicynia piękna - muszę się zainteresować takim pnączem...
No i co robimy z tymi rh-gigantami?? Ja spać nie będę mogła chyba ;-))
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :lol: masz rację , Tricolorka jest super. ;:138 Ciekawa jestem, jak przyjęła Rudaska. :?:
Ależ masz giganta -glicynię. ;:oj To ona teraz Ci kwitnie :?:
Moja mi padła. Trzy zimy stulecia z rzędu to już było dla niej za wiele.
W ciągu 8-u lat tylko raz mi zakwitła, pewnie dlatego, że była to sadzonka z siewki.
:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, Twoja glicynia pięknie szaleje! Widać, że ma solidna podporę, to najwazniejsze ;:333 Moja prowadzona jest na drzewo, teraz ma dodatkowe podpory, bo wichury dały jej popalić. Włazi mi na dach garażu, muszę ja okiełznać jak przekwitnie :D
Warszawska Nike będzie fajnie wyglądać z Elfe, świetny kontrast :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguniu, te różaneczniki są baardzo duże i dorodne. Do mojego ogrodu się nie nadają bo nie miałabym gdzie takiego olbrzyma posadzić, zakupiłam 'Cunningham`s White', niedużego w cenie 50 zł jako towarzystwo dla Alfreda od Madzi. Jeszcze jeden by się przydał, ale nie mogę zdecydować się na kolor. Z białym jakoś nie miałam problemu :lol: Pomiędzy dosadzę wrzosy jak się pojawią.
Zapytałam ogrodniczkę, która tam oporządza rośliny /że się tak wyrażę/ skąd są te różaneczniki i powiedziała, że z Holandii lub Niemiec. Czemu takie tanie - nie wie. Musiałabyś Aguś sama ocenić... i dokładnie właścicielkę podpytać co i jak. Do dużego ogrodu jak znalazł :)
Obrazek

Krysiu jeszcze na niego prycha :lol: ale nie goni i krzywdy nie robi. Coraz bardziej się zbliżają do siebie :)
Powiem Ci, że ta moja Glicynia mnie zaskakuje, pień ma tak gruby jak dorodne drzewo. Właśnie wypuściła kwiatostany :shock:, tak samo jak czereśnia, która dwa tygodnie temu kwitła :shock: Sporo gałązek suchych wycięłam w tym roku, ale jakoś nie umniejszyło to jej urody :)

Kasiek glicynia to silne pnącze i boję się, że i moje podpory niedługo nie wystarczą.. Pień jest dość gruby.
Nike ma ładny czerwonofioletowy kolor, stwierdziłam że też podpasuje ;:108 Zresztą powiem Ci szczerze, że jak widze ładny powojnik to się nie mogę opanować ;:14 Jutro zrobię fotki moich nowości :)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mój różanecznik :)
niestety jeszcze nie w glebie :?
Obrazek

I towarzyszka dla Elfe Warszawska Nike
Obrazek

Powtórne kwitnienie, bujna była niesamowicie w tym roku ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Faktycznie wielkie krzaczyska tam sprzedaja :shock: Ja tak prawde mowiac, to wole maluchy jak Ty ale to kwestia rozmiaru ogrodka :wink: Takim jednym egzemplarzem pol rabaty mogla bym obsadzic ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To prawda Julka, takie krzaczory to do dużych powierzchni... W twoim mini i w moim wyglądałby nie na miejscu po prostu. Ale i cena i rozmiar imponujący ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”