Marysiu czy Ty chcesz żebym dostała zawału przy oglądaniu Twojego ogrodu? Masz Ci los, teraz znów pokazałaś cudne paprocie, jedne z moich ulubionych roślin. Jeszcze nie otrząsnęłam się dobrze po obejrzeniu poprzednich kwiatów, a tu znów coś nowego. W rozpoznaniu nie bardzo pomogę, bo sama mam tylko trzy czy cztery rodzaje, ale jest taki wątek paprociowy i może tam rozpoznają, bo sami znawcy tam piszą. Wieczorem podam Ci do niego link, bo teraz muszę już iść na działkę.
Marysiu, z paprociami ja też nie poradzę, mam jakieś dzikuski z lasu. Ale tak jak radziła Lidzia jest pewnie wątek i tam są sami specjaliści. Na pewno chętnie pomogą
Dziewczyny kawa z sąsiadem rano bo potem go żona rekwiruje i sąsiadki panny/stare/teraz pytanie czy ktoś reflektuje na roczne siewki wilczomlecza złocistego i słodkiego
Marysiu ja też poproszę.
I jeszcze jedna prośba, podczas spacerku po ogrodzie skubnij troszeczkę nasionek, będę wdzięczna.
Przeglądam forum przed pracą, dlatego taka wczesna godzina.
Witam
ponieważ jestem nowa buszuje sobie to tu to tam, zwiedzam wasze ogrody. Mój dopiero się po mału zakłada. Trafiłam akurat na twój jest piękny no i psiunie śliczniutkie.
pozdrawiam
Maryś jakie jak już wszystko wycięłam zostały tylko moszenki bo one długo dojrzewają Justa zapraszam choćby codziennie ,lubię gości i jeszcze jak się sami obsłużą i nie trzeba im pod nos podtykać czy masz swój wątek czy tylko na razie buszujesz,pokaż nam jak urządzasz swoje włości
Marysiu podaję link do wątku paprociowego http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=15889 jest tam część pierwsza i druga. Jak pokażesz tam swoje paprocie, to na pewno zostaną zidentyfikowane.
Czy zostały jeszcze siewki wilczomleczy, jeżeli tak, to rezerwuję po 1 sztuce ze złocistego i słodkiego.