Moja działka 2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka 2
Lidziu możliwe, ale to jeszcze nic nie znaczy. Ona się dość łatwo ukorzenia i tak jak pisałam bezproblemowa.
Pozdrawiam Lidziu, na działeczce masz dudą różnorodność roślin, cały czas pięknie kwitną kwiatuszki. Dodam, że nie o wszystkich wiedziałam.
Pozdrawiam Krystyna
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu juz się chyba wypstrykałam z dzikusków, zbierałam ostanio nasiona żmijowca, ale mnie pokłuł dziad jeden. Te jego igiełki potem musiałam wyciągać z palców jak po oście w zbożu
. Nie pamiętam czy chciałaś go czy juz go masz - żmijowca?

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ale ładne falbanki uszyłaś dla maczka.
Słoneczniki coraz bardziej mi się podobają. Siostra teściowej traktuje wysokie słoneczniki jako podpory do pnączy. Praktycznie i ładnie.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu Masko byłoby cudownie gdyby te patyczki róży się przyjęły. Mam już upatrzone dla niej miejsce.
Krysiu witaj, zawsze bardzo mnie cieszy to, że do mnie zaglądasz. Dziękuję za pochwały kwiatków. Ja też u Ciebie często jestem, ale z braku czasu mało piszę na FO.
Marzenko mam nadzieję, że jutro dostaniesz paczkę z dwudziestoma roślinami. Teraz przydałby się deszcz, żeby wszystko Ci się dobrze przyjęło.
O nasionka żmijowca poproszę, bo moje jeszcze nie kwitną i nie wiem czy zdążą zawiązać nasiona. Pisałaś też, że masz kocanki, wobec tego poproszę o sadzonkę.
Marysiu delospermo właśnie te ostatnie maczki mają takie poskręcane spódniczki.
A jakie pnącza można posadzić przy wysokich słonecznikach?
Zobaczcie jak pięknie zakwitła moja róża 'Westerland', którą chciałam już wykopać i wyrzucić, bo przemarzła. Rośnie przy samej altance i ile razy tamtędy przechodzę, to ciesze się jej widokiem i zapachem.

Krysiu witaj, zawsze bardzo mnie cieszy to, że do mnie zaglądasz. Dziękuję za pochwały kwiatków. Ja też u Ciebie często jestem, ale z braku czasu mało piszę na FO.
Marzenko mam nadzieję, że jutro dostaniesz paczkę z dwudziestoma roślinami. Teraz przydałby się deszcz, żeby wszystko Ci się dobrze przyjęło.
O nasionka żmijowca poproszę, bo moje jeszcze nie kwitną i nie wiem czy zdążą zawiązać nasiona. Pisałaś też, że masz kocanki, wobec tego poproszę o sadzonkę.
Marysiu delospermo właśnie te ostatnie maczki mają takie poskręcane spódniczki.
A jakie pnącza można posadzić przy wysokich słonecznikach?
Zobaczcie jak pięknie zakwitła moja róża 'Westerland', którą chciałam już wykopać i wyrzucić, bo przemarzła. Rośnie przy samej altance i ile razy tamtędy przechodzę, to ciesze się jej widokiem i zapachem.

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu dziękuję bardzo za pamieć kocham wszystko co dzikie ale w tym roku jeszcze idę na szaber aby w przyszłym roku u mnie też była cykoria podróżnik i dla ozdoby i zdrowotności
różyczka piękna moją z dziesięć lat temu zjadła miodunka 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
Marysiu mar33 spróbuję zebrać trochę nasion cykorii, bo moja jest bardzo wysoka, a nie taka jaka rośnie na dziko.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lidziu, żmijowiec, który dostałaś w tym roku, zakwitnie na wiosnę. Tak przynajmniej jest u mnie w ogrodzie,w pierwszym roku rozeta z liści, w drugim kwiat 

- slila1
Irminko dziękuję za podpowiedź, a już myślałam, że jedna z sadzonek, ta największa, zakwitnie.
Podpowiedz mi jeszcze, czy nasiona żmijowca wysiać jeszcze w tym roku, czy lepiej na wiosnę.
Podpowiedz mi jeszcze, czy nasiona żmijowca wysiać jeszcze w tym roku, czy lepiej na wiosnę.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Nasionka przyjmę ale dziękować nie będę aby nie zapeszyć darów

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
Marysiu jutro spróbuję potrząsnąć cykoriami i zobaczę, czy już się coś z nich sypie.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lidziu, żmijowce przyniosłam z pola, zrobiłam bukiet, a później suche badyle rozrzuciłam w ogrodzie. No to chyba z tego wynika, że jesienią
Cieszy mnie, że Twoja róża odbiła, chodzę koło mojej New Dawn, którą ta zima też prawie wykończyła. O kwiatach nie ma mowy, dobrze, że choć dwa pędy wypuściła. Maczki piękniutkie 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To potrząsaj mocno Lidziu.....
Mam nadzieję, że już wszystko rozdysponowałaś bo następna partia się szykuje.
Ale na tym chyba będzie koniec na szczęście dla mnie i dla Ciebie.....

Mam nadzieję, że już wszystko rozdysponowałaś bo następna partia się szykuje.

Ale na tym chyba będzie koniec na szczęście dla mnie i dla Ciebie.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu wdzięczna różyczka, że ją nie wyrzuciłaś. A jak wytrząśniesz te nasionka cykorii to uszczknij Marysi ze trzy,cztery dla mnie 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Różyczka wdzięczna , że jej nie eksterminowałaś , no to i pięknie zakwitła. 

Maria motyczką dziabnięta