Bejko, a gdzie Twój wątek? zamierzasz pokazać swój ogród?
Ja w tym roku kupiłam dwie odmiany przetacznika kłosowego, ale nie wiem jakie, bo nie były opisane. Generalnie słabo w mojej okolicy z przetacznikami a bardzo mi się podobają szczególnie Christa. Ale już wiem gdzie zamówić i na wiosnę z pewnością przybędzie mi ich sporo. A budowa u mnie nie zakończona jeszcze, więc i prace ogrodowe to ogranicza w znacznym stopniu, zarówno finansowo jak i logistycznie. Ale stopniowo trzeba dążyć do celu. Wtedy jeszcze większa radocha z tego co się ma

Trzymam kciuki za remonty i pokaż co zawalczyłaś
Paryska, a u mnie szałwia jakoś się nie rozsiała, fakt że większość kwiatów pościnałam bo mnie denerwowały takie suche badyle. Teraz kwitnie drugi raz w tym roku to może je zostawię na krzaczku? Albo zetnę i zakopię obok? O to dobry pomysł, może uda się wysiać, to tak jak z Liatrią - Justyna tak radziła zrobić
Ja nie mam nic przeciwko drzewom, ale tak jak we wszystkim, jakiś umiar powinien być. Fakt że w upalne dni ten chłodek jest super i zapach lasu zwłaszcza po deszczu -
bezcenny ale wymaga to z całą pewnością znacznie większej pracy i wyobraźni, z którą u mnie czasem krucho. Dlatego chodzę po Fo i podpatruję