Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Fajnie nie fajnie, teraz mi jednej Fairy w rzadku brakuje :wink: no i przesadzanie sie szykuje.
Moj Cartier dopiero doszedl do siebie po tym spaleniu kurzakiem i w tym roku z kwiatow nici. I dopiero niesmialo teraz zaczal wypusczac nowy ped.
Z czerwonka bedziesz zadowolona, kwiat ma czadowy. U mnie rosl w cieniu i byl bardziej amarantowy.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

OK, Małgosiu, postaram się nie nadużywać ;-)
Jula, L.D Braithwaite ma teraz 13 nowiutkich pąków i zrobił się z niej dorodny krzak - bardzo mi się podoba... sfotografuję jutro cały krzew J.Cartier - zobaczysz jak się ładnie rozrósł :) nie_dziękuję ;:196
Bonica niechcący psuje Ci optykę? ;-))
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dopiero poznaję Twój ogród. Tym razem odkryłem brzozy, które świetnie wpisują się w Twój pejzarz ;:333
Czytam, że bywasz w szkółce w Kaniach. Często tamtędy przejeżdżam ale w szkółce jeszcze nie byłem :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, czy chciałbyś z nami jechać do Szmita w tym terminie?
Ja także nie lubie momentu powrotu do pracy. Tyle na człowieka się zwala, że zapomina w momencie o urlopie, bo niestety nikt nie zastąpi.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, widzę, że różyczki ruszyły z drugim kwitnieniem, tak wyczekiwanym przez Ciebie ;:196 Whiter zapowiada się pieknie, Bonica zachwycająca! Czekam na foty całych krzewów ;:65
Widoczki z Twojego raju nigdy się nie znudzą, więc czaruj nas dalej tymi fantastycznymi ujęciami, bo jest co podziwiać ;:180
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Aga...w Twoim wątku trzeba "bywać" 3 razy dziennie, bo inaczej znowu coś umyka :D
Tym razem - dla mnie cudo Whiter Shade of Pale, ach!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
x-ag-a
---

Post »

Witajcie... dzisiaj dzień z burą szmatą na niebie, a w nocy wiadro z wodą się przewróciło :lol: Zapowiadają jednak ładne popołudnie, na które czekam z utęsknieniem... Pracy w pracy chwilowo nie lubię :roll:

Ewa, Bledszy Odcień Bladości jest cudowna! Dziś wczorajszy pąk będzie wyglądał inaczej - sfotografuję go po powrocie :) Zapraszam częściej zatem :)
Kasik, róże zbierają się do ponownego kwitnienia i prawie wszystkie mają dużo pąków :) Whiter w fazie otwierającego się pąka nie ma sobie równych - jest w swojej delikatności tkliwie przecudna... fajnie, że Beatka nas nią zaraziła :) Postaram się o zdjęcia całych różanych krzewów, może pod koniec tygodnia będzie już co fotografować :)
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Gosia, czyli kiedy dokładnie chciałybyście się wybrać do Szmita? 25-26? Mnie się weekendowe najbliższe plany trochę komplikują, więc chyba zostanie mi faktycznie tylko koniec sierpnia...
Jacku, witam Cię ponownie... Szkółkę w Kaniach (Ponderosa) warto odwiedzić - jest duża, naprawdę z ogromnym wyborem roślin, względnie przystępna cenowo... Cieszę się, że podobają Ci się moje brzozowe klimaty - szalenie lubię ażurowość brzóz, delikatność listków i biel ich pni... na tle zieleni trawnika, pięknie wyglądają...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie wczoraj przewróciło się nie wiadro, tylko kilka beczek z wodą :evil: Na szczęście wichura mnie ominęła, choć przez chwilę miałam duszę na ramieniu. Prądu nie było bardzo długo, ale dachy nie fruwały.
Pada i kropi od rana. Humor poprawia mi fakt, że pan kurier dzwonił, że ma dla mnie paczkę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, dobrze, że skończyło się na strachu... ostatnie wichury są bardzo intensywne w swej sile :roll:
Cóżeś zamówiła i czego spodziewasz się w paczce? ;-))
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguś, pisząc że nic nowego miałam na myśli że u Ciebie jak zwykle cudownie ;:224 I to jest to nic nowego. :;230 Jak zwykle fantastyczne zdjęcia i wymuskane rabatki ;:108 Myślałaś że mi się znudziło ;:14 o nie, to było z :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

U mnie też popadało w nocy, jednak bez żadnych ekstemalnych wydarzeń się obyło, uff... Nawet burza minęła mnie bokiem :) , a dzis od rana ;:3
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Hej sąsiadka, przed chwilą przechodziłam koło Twojego domu prawie :wink:
Co u Ciebie w pracy?
Ja zbieram siły i natchnienie na prace przy rabatkach przy podjeździe :)
Dobrze, że u nas deszczyk popadał, bo miałam wstawać o 5 żeby podlać, a tak mi się upiekło ;:224 :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus dobry :wit u mnie tez pare wiader poszlo ale jak pisalam juz u siebie, wieje dosc ostro. Dobrze, ze slonce jest ;:3 Ogrodkowo tez mam hmmm nawet nie to ze zniechecenie ale spokoju mi troche potrzeba :wink: Czuje sie ostatnio zakrecona, jak sloik po ogorkach :roll: malosolnych do tego :;230
x-ag-a
---

Post »

Jolu, ależ odebrałam Twój wpis żartobliwie, ale byłam widocznie zdenerwowana popisami niektórych olimpijczyków, stąd zabrakło odpowiedniej ikonki, wyrażającej moje uczucia ;-) za miłe słowa jak zawsze dziękuję - staram się :)
Marzko, u mnie też powoli przebija się słońce i zaczyna dominowac nad granatowymi chmurami spoczywającymi nad down town, które widzę z okna :)
Nutka, a Ty gdzie się włóczysz, że aż Cię zaniosło w okolice mojego ogródka? ;-)) U mnie w pracy chwilowy zastój, w sensie, że muszę się przygotować do spotkania, a nie chce mi się :roll:
Co do rabatek przy podjeździe, to już konkretnie radzić nie chcę, bo to Twoja decyzja... jednak poszłabym w stronę 'mniej roślin, a większe', bo maluchy - przy tej szerokości bramy i powierzchni kostki - zginą. Co sądzisz?
Jula, otóż to - trafiłaś w sedno! Mnie też spokoju ogródkowego potrzeba... narobiłam się w tym roku i chyba dlatego już mnie tak nie ciągnie do zakupów (ostatnie aż w piątek były ;:224 :lol: )... a propos - małosolne trzeba wstawić! ;-))
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ja to mam stale deficyt wody, a słoneczka aż nadto. Małosolne mam :wit , to podstawa mojego pożywienia ostanio. Małam małą przerwę, bo trochę mi się znudziły, ale znów mam w takim kamiennym garnku są najlepsze ... mniam...mniam...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”