Wiejski ogród - kamixsa
moja trzmielina rośnie około czterech lat twoja na pewno będzie taka sama .Nie wiem czy wiesz ale trzmieliny są też zwisające mam taką w ogrodzie nie wiem jaką ty masz
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
prawdopodobnie jest to obiela..u mnie też już kwitnie..ale żeby kalinę w doniczkę?..moja jedna to krzew czterometrowy a druga formowana na drzewko ma jakieś 2,5 metra..co roku gałęzie łamią się pod ciężarem kwiatów..Daisy pisze:Krysiu
To jest cudo! Musimy ustalić nazwę, bo jest już na liście moich chciejstw!
ale ogród piękny...
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na ostatnim zdjęciu to chyba "gajowiec", u mnie tak sie rozpanoszył, że rwałam go garściami jak chwast, zostawiłam tylko roślinkę macierzystą
Przedostatnie zdjecie to jakieś truskawki czy poziomki
, ale orliki też są super (u mnie nie wiem czemu pousychały, a inne w ogóle nie mają pąków
, no i to kwitnące na zółto na trzecim zdjęciu od góry to "szczodrzeniec" czy sie mylę? Nie mam tylko pojęcia co to za pomarańczowe cudo, ale to chyba kwiat jakiegoś krzewu. Co to???

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Rany!!!
ale ten "gajowiec" cudowny, normalnie
A panów to masz fajowych i takich robotnych, za takie donice w sklepie zapłaciłabyś majątek. Gratuluję!!

A panów to masz fajowych i takich robotnych, za takie donice w sklepie zapłaciłabyś majątek. Gratuluję!!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Dziękuje za "gajowca" bo ja nazywam to pokrzywką
to pomarańczowe to azalia, na wiosne posadzona, to żółte nie jest to chyba szczodrzeniec, jak się dowiem(czyli jutro) to napisze. orlik.
Truskawki tylko za gęsto je posadziłam. Dziękuje za komentarze
kropelko:
orliki kwitną dopiero na drugi rok od posiania

Truskawki tylko za gęsto je posadziłam. Dziękuje za komentarze
kropelko:
orliki kwitną dopiero na drugi rok od posiania
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiem, to właśnie roślinki dwuletnie. Miały pąki ale pozasychały i w końcu cała łodyga uschła
nie wiem czemu, druga roślinka w ogóle nie wypuszcza paków, choć już powinna. No i jeszcze jedno utrapienie. Posadziłam byliny na skalniaku, marniutkie to było (zakup hurtowy w szkółce bylin, ale jakoś niezbyt udany). chuchałam, dmuchałam, podlewałam, zaczęły wybijać z korzeni młode listki, śliczne, zieleniutkie... i codzień przylatuje chmara ptaków (głównie szpaków i gołębi) i ścinają te moje wychuchane roślinki do zera
listki pocięte jak nożyczkami lezą w okół porozrzucane. Nie jedzą wszystkich, tylko wybrane roślinki, aktualnie nie wiem które, bo wsadziłam ponad 50 bylin na skalniak i dopiero jak będa większe poznam co jest co... co ja mam zrobić z tymi szpakami, tyle pracy i serca włożone, a te ptaszyska non stop ogałacają moje roslinki 

nigdy nie słyszałam o takim przydatku z ptakami, może zrób coś oby je odstraszyć jakiś wiatrak który się rusza, słyszałam że płyty CD dają błysk od słońca
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28