Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6
Majka, S.d'Elise Vardon wymiata !!! CUDOWNY jest!
Zadowolona z Larissy?
Zadowolona z Larissy?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Maju, możesz pozbierać nasiona z maruny, tej pomponikowej?
Tę drugą to mam, bo sama się zasiewa i co roku gdzieś tam ją znajduję.
W zamian nazbieram dla Ciebie jakieś inne swoje
, może wydziwiane aksamitki?
.
Wiesz, niby róże powtarzają kwitnienie, raz ta, raz tamta, ale dla mnie najpiękniejszy jest przełom czerwca i lipca
.
Odkopać, przygotować dla Ciebie Majalis plenę? puściła się
.
W zamian nazbieram dla Ciebie jakieś inne swoje

Wiesz, niby róże powtarzają kwitnienie, raz ta, raz tamta, ale dla mnie najpiękniejszy jest przełom czerwca i lipca

Odkopać, przygotować dla Ciebie Majalis plenę? puściła się

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju - czy na trzecim zdjęciu w Twoim poście z dnia N 29 lip 2012 22:26 są w tle 3 różne odmiany pysznogłówki?
(Róże wspaniałe i zachwycające, ale ja chwilowo przerabiam byliny, bo przy różach kompletnie już bym zbankrutowała)
(Róże wspaniałe i zachwycające, ale ja chwilowo przerabiam byliny, bo przy różach kompletnie już bym zbankrutowała)
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Złocień od Ciebie rośnie
Miałam nadzieję, że pokaże się mnóstwo siewek, ale znalazłam tylko trzy. Niech się wysieje, co wyrosło
Róże od Ciebie szaleją, pnąca zajmie chyba całą rabatę pod garażem.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majka znów dałaś pokaz królowych .Mnie najbardziej podoba się Souvenir de la Malmaison i Goldeka a także Ulrich w pysznogłówkach
U mnie też kłosy wyrastają to tu to tam

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Majutka, z czasem kiepsko? czy cos nie halo, bo zniknelas tak bez slowa 

Majutek, widzę, że Cię nie ma - u mnie też z czasem krucho... Ty pewnie zajęta swoimi włościami i pracą?... Pozdrowienia!
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Maju ależ piękne masz różyczki i ich świtę....a ta Vardon cudo...po prostu boska...układ płatków...kolor.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam wszystkich
dzięki że o mnie pamiętacie i zaglądacie do mojego ogrodu w czasie mojej nieobecności.
Czas u nas ciężki, żniwa a sprzęt sypie się ze starości, więcej stoi niż pracuje
do tego polało na polu gdzie żniwują a w ogrodzie gdzie schną nawet drzewa tylko pokropiło symbolicznie, przecież starych dębów czy lip nie będę podlewać.
Ostatni dość obfity deszcz padał 16 lipca, od tego czasu były tylko symboliczne pokropki, chyba więcej wody ja wyleję podczas
Do tego początek sierpnia to czas obfitości urodzinowych - codziennie ktoś z najbliższej rodziny ma swoją rocznicę więc i towarzysko trzeba się udzielać.
W piątek miał urodziny M. robiłam fajer na 24 ludzi wczoraj. Jestem padnięta bo musiałam gruntownie odszczurzyć domostwo a mam tego od groma, nagotować i napiec. A teraz wpadłam w dołek jak kolejny deszcz przeszedł obok mojego ogrodu.
Coś tam kwitnie
nie mam pojęcia skąd mam taką ostróżkę, chyba że to jest 'czerwona' od Starkla
a nie pamiętam gdzie ją posadziłam

Za chwilę Wam odpowiem ale najpierw idę zobaczyć co słychać u Was.

Czas u nas ciężki, żniwa a sprzęt sypie się ze starości, więcej stoi niż pracuje

Do tego początek sierpnia to czas obfitości urodzinowych - codziennie ktoś z najbliższej rodziny ma swoją rocznicę więc i towarzysko trzeba się udzielać.

W piątek miał urodziny M. robiłam fajer na 24 ludzi wczoraj. Jestem padnięta bo musiałam gruntownie odszczurzyć domostwo a mam tego od groma, nagotować i napiec. A teraz wpadłam w dołek jak kolejny deszcz przeszedł obok mojego ogrodu.

Coś tam kwitnie

Za chwilę Wam odpowiem ale najpierw idę zobaczyć co słychać u Was.

Majko ja tak mam w lipcu ale i sierpień obfituje w solenizantow więc mamy podobne problemy z czasem.Dzięki Ci za różę Annę-piękna.Ostróżka piękna -u mnie już dawno przekwitły.
U mnie sucho tak jak u Ciebie-deszcz skutecznie nas omija a rachunki za wodę rosną w zastraszającym tempie.
Patrzę na Twoją Larissę i widzę jednak podobieństwo do mojej-pewnie musi się zadomowić.
Ulrich kwitnie u mnie nieprzerwanie od wiosny.Twoja C.Chambort jest cudowna.
U mnie sucho tak jak u Ciebie-deszcz skutecznie nas omija a rachunki za wodę rosną w zastraszającym tempie.
Patrzę na Twoją Larissę i widzę jednak podobieństwo do mojej-pewnie musi się zadomowić.
Ulrich kwitnie u mnie nieprzerwanie od wiosny.Twoja C.Chambort jest cudowna.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 26 lip 2012, o 14:54
Śliczny
ogród widzę że dominują róże

-
Anetko z Larissy nawet jestem zadowolona choć mogłaby obficiej kwitnąć ale w tym trudnym sezonie nie dają różom za bardzo się wysilać i wszystkim młódkom ograniczam ilość kwiatów do minimum._ninetta_ pisze:Majka, S.d'Elise Vardon wymiata !!! CUDOWNY jest!
Zadowolona z Larissy?
S. d'Elise Vardon rzeczywiście jest śliczna tylko ma bardzo wiotkie gałązki i tendencję do opuszczania główek a że jest jeszcze malutka to trudno podziwiać jej wdzięki. Znowu kwitnie tym razem dwoma kwiatkami.
Elu będę zbierać nasiona wszystkich jednorocznych bo zawsze się przydają żeby gdzieś indziej wysiać więc na pewno dostaniesz nasionka maruny pomponikowej. Lubię jednoroczne rosnące wśród róż i chętnie przyjmę jakieś nasionka.elsi pisze:Maju, możesz pozbierać nasiona z maruny, tej pomponikowej?
W zamian nazbieram dla Ciebie jakieś inne swoje, może wydziwiane aksamitki?
.
Wiesz, niby róże powtarzają kwitnienie, raz ta, raz tamta, ale dla mnie najpiękniejszy jest przełom czerwca i lipca.
Odkopać, przygotować dla Ciebie Majalis plenę? puściła się.
Ta róża Majalis plena to ta co się rozłazi rozłogami

Joasiu mam pysznogłówki pierwszy rok i cieszę się że zakwitły ma aż w 5 kolorach, dwa ciągle jeszcze nie kwitną i ciekawa jestem jakie będą bo mam sadzonki z kilku miejsc i wszystkie mi się pomieszały. Byliny też muszą być w ogrodzie i ja bardzo je lubię.JLG pisze:Maju - czy na trzecim zdjęciu w Twoim poście z dnia N 29 lip 2012 22:26 są w tle 3 różne odmiany pysznogłówki?

Ewa wyszły Ci tylko 3 siewkiewamaj66 pisze:Złocień od Ciebie rośnieMiałam nadzieję, że pokaże się mnóstwo siewek, ale znalazłam tylko trzy. Niech się wysieje, co wyrosło
Róże od Ciebie szaleją, pnąca zajmie chyba całą rabatę pod garażem.

Tu maruna z Cornelią
Doktorek to potwór i potrafi zarosnąć w jeden sezon całą ścianę.

cdn
-
Jadziu Golden Wings mnie zachwyca codziennie, kwitnie dość obficie i nawet wypuszcza nowe pędy z ziemi.JAKUCH pisze:Majka znów dałaś pokaz królowych .Mnie najbardziej podoba się Souvenir de la Malmaison i Goldeka a także Ulrich w pysznogłówkachU mnie też kłosy wyrastają to tu to tam

Tosia Ty to masz dobre serduszko takie wielkie i piękne jak ta różyczkaTosia1 pisze:Wygrali i bardzo się cieszę. Cudne masz róże. Jak wygram w lotka, to sprawię Ci nowy kombajn. Nie będziesz się martwić

Jula dobrze nie jest i nawet na forum mi się nie chce zaglądać.Jule pisze:Majutka, z czasem kiepsko? czy coś nie halo, bo zniknelas tak bez slowa

Aguś na włościach nie mam czasu robić a i zniechęca mnie skutecznie pogoda, upał afrykański i pora całkowicie sucha.aguniada pisze:Majutek, widzę, że Cię nie ma - u mnie też z czasem krucho... Ty pewnie zajęta swoimi włościami i pracą?... Pozdrowienia!

Elizabetko jak im pozwolę zakwitnąć to nawet ładnie im to wychodzi ale przy takiej suszy wolę młódkom ograniczać kwitnienie żeby im to nie zaszkodziło, podlewanie na niewiele się zdaje, to tylko ratuje je przed uschnięciem. A S. d'Elise Vardon rzeczywiście może urzekać, podobnie jak pierwszy Souvenir który mnie urzekł.Elizabetka pisze:Maju ależ piękne masz różyczki i ich świtę....a ta Vardon cudo...po prostu boska...układ płatków...kolor.
cdn
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Widzisz jak to jest, niby nie duzo kilometrow a ja mam znowu dosc deszczowej pogody w tym roku. Dobrze, ze chociaz od czasu do czasu przychodza gorace dni, to mozna lata zakosztowac, bo tak to bryndza byla by okropniasta.