Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Post »

:heja Witam witam....kolejny pracowity dzień zostaje z tyłu ...my zaliczylismy na koniec wypad nad zalew..ale wymarzona pogoda ;:173
A miało padać, grzmieć i gromami walić.... :roll:
Jadziu ...ach te floksy czarodziejki , z maciejką w duecie wieczorami ...bajka ;:173 Jadziu ta dalia to jedyna trafiona odmiana Melody Swing, reszte jakies pomyłki ,ale ładne , jak to dalie :wink:
Juluś Ty to się robisz taki śpec od róż ,że dobrze Cie miec pod ręką ;:108 Sugerowałam się fotką dołączoną do rózy , była raczej żółta :? Ale śliczny ten Tchaykoś, cacany .... jest taki jak piszesz u mnie z brzoskwiniowym środkiem...pięknie się rozwija ;:173 no i pachnie ;:173
Halinko prawde powiedziawszy nawet nie spodziewqałam sie ,ze on tak mnie złapie za serce ten Tchaykovsky...moze dlatego ,ze onegdaj na skrzypeczkach pitoliłam :wink: No ładniusi prawda :wink: Zadowolona jestem , bo ładne te sadzonki z Liroy Merlin wyrosły ;:333
Helenko ta róza o której piszesz to Tchaykovsky Maillanda...rozwija sie cudnie ,w pełnym rozkwicie juz pokazuje ....ładniusi ;:167 Obcykałam go dzisiaj..... :uszy przed chwilką ...
Marzenko to połaczenie to The fairy i Perovskia , tez mi sie podoba jak sie wtuliły ;:333 moje kolorki zdecydowanie ;:173

sesja Tchaykovskiego...zasługuje na nia....piękniś niesamowity ,A srodeczek ma jak serduszko ;:97

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kolejna zdrowa i przepiekna rózyczka , jestem z niej baardzo zadowolona Garden Of Roses

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Let's Celebrate

Obrazek

jak powiada Tadzik ...lelijka :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cudna jak zawsze Pastella ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Rzeczywiście przepiekny :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A no lelijka ;:108 U mnie już tylko wspomnienia po nich. Jeszcze tylko jedna ma pąki. Orientalna , ona zawsze tak , gdy wszystkie przekwitną , ona zaczyna. Floksy tylko przez moment były ładne, ledwie zipią. Ledwie odbiły po zimie a tu susza je gnębi. ;:223
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Dorotko różyce wspaniałe, może znowu szarpne się na następne na wiosnę. Kusisz nimi bardzo ;:14
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak Tchaikovski jest bardzo ladna rozyca ;:108 A spec, to za duzo powiedziane hihi po prostu dosc sporo roznych fot ogladam i mniej wiecej wiem jak powinna rozyca wygladac - do tego zapamietuje rozne anomalie w roznych zdjeciach tej samej rozy. Rozyce nie rosnal u kazdego tak samo i nie musza wygladac tak samo. Wystarczy inna gleba, inne stanowisko, inny klimat, nie mowiac o podkladkach i juz rozyca inaczej sie zachowuje i wyglada.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam niedzielnie :wit

Tadzik...moje floksy nieprzerwanie kwitna, jednego dopiero obcięłam ;:173 podlewam codziennie bo tak nie dałyby sobie rady samiutkie w takim żarze ,jak i reszta roślin :roll: Lelijka u mnie tez ostatnia ale z zaledwie kilku,muszę zdecydowanie dosadzić tych ślicznotek ,przecudne sa u Ciebie ;:173
Ewcia ...kusze Ciebie :?: Ja jestem nimi zachwycona ,póki co sa zdrowiutkie i nie mam co narzekac ,nawet Haidi ponoc chorowita u mnie okaz zdrowia ,ja zamówiłam juz na jesień....i chyba to bedzie koniec różanego szaleństwa ,chociaz nie wadomo z czym jeszcze jesienia Ewa wyskoczy....Pink Piano mi sie marzy....i Charming Piano i Happy Piano...ech te róze ....czarodziejki ;:173
Dla mnie Jula jesteś śpecu i tyle , ja muszę poczytać o profilaktyce róz i od Was sie wywiedzieć na przyszły sezon aby wszystko było jak nalezy ;:108 Tylko jakis ekologiczne chciałabym uzywać ,jak najmniej chemii do ogrodu....

Z zapowiadanych burz i deszczy...nici....żadne wiadro sie nie przwróciło ;:145
Zapowiada sie znowu smazalnia.....lece podlewac tymczasem wstawiam poranne foty ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj sesje miała cukinia ;:173 zobaczcie , prawdziwa z niej slicznotka i ten figlarny zakretasek :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dorotko, to ostatnie zdjecie jest rewelacyjne. Zostałam na noc na działce, jaka czuję się wypoczęta i szczęśliwa. Cisza, spokój, ptaszki mi śpiewają, tak mi dobrze, że mogłby się zatrzymać czas. Miłego dnia.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,ja tez podlewam rabaty z węża,ale moje floksy przekwitają na potęgę.Obcinam tak jak radziłaś same wiechy i nic nie widzę pod nimi,żeby były jakieś następne pąki kwiatowe.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doris, dzień dobry ;:196
Co to za różyczka z rozchodnikiem w tle? Pastellka?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beti ;:oj spałaś na działeczce ....to jest to prawda....siedzieć do nocy w ogrodzie,...wdychać te upojne zapachy i słuchać świerszczy...albo jak kto ma ..żab w stawiku ;:173 Rano kawka ......to jest życie ;:333 Dzisiaj fajny mamdzień ,przyjezdzaja państwo ogladac kiciuche co jej szukac domku , mam nadzieje ,ze to fajna rodzinka będzie :uszy No i popadało solidnie...także nawet sie nie musiałam wysilać z podlewaniem ;:138
Gosia nie wszystkie floksy powtórzyłyu mnie kwitnienie ,zauważyłam,że te o ogromnych kwiatach tak ,mam tez takie co maja mniejsze płatki , one mi nie powtarzają...jak na razie :roll: na nastepne kwiaty trzeba troszke poczekać u mnie na niektórych pedach juz widac...spróbuje Ci machnac fotkę :wit
Dobry Aguś , no wyrabia nam się oczko do różyczek...tyle się na nie gapimy nie :;230 przynajmniej ja sie wgapiam w nie wiem co...
Jasne ,że Pastellka trafiłas idealnie ;:333 , tak się cieszę ,że ją już mam ...taka śliczna jest ;:173
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj kochana,dziekuje za zakrętaska,śliczny.Wyobraż sobie ze pysznogłówka,którą mi przesłałaś rożni sie od tej ,którą ja mam,pomimo ze moja tez jest czerwona.Ta od ciebie ma kolor krwisto czerwony a moja bardziej wpada w malinę śliczne są obie.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jestes Efciu ;:4
Ja bardzo lubie ta pysznogłówke, u mnie do tej pory kwitnie choc zaczeła pierwsza...te przekwitłe kwiatostany obcinam (do szafy) i wypuszcza nowe...zobaczymy ile pociagnie ...jest piekna prawda :wink:
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Popatrz Dorotko dokładnie ,ta od ciebie jest po prawej stronie,widzisz różnicę?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jasne ,rzeczywiscie inne ;:108 ładnie sie rozrosłą u Ciebie ;:173
Właśnie moje kocie wyjechało do nowego domku ;:138 I bedzie mieć kocie towarzystwo ....i mozemy odwiedzac w razie co ;:173 Ale się cieszę ;:138
Jeszcze zostało jedno kociaste ;:173
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ale jak to do szafy ,coś więcej powiedz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”