Zbieram nasionka, tylko u mnie takie sobie...
ja uważam, że paprocie wcale nie są takie łatwe, zatem to nie wstyd, że słabo rosnąMarzena62 pisze:... nawet paprotki słabo rosną
Ale u mnie w cale nie ma tak dużo miejscatesia39 pisze:Jolu żebym ja miała dużo miejsca to zrobiłabym łączkę kwiatową , właśnie z takimi pięknymi kwiatkami jak u Ciedie
MarzenkoMarzena62 pisze:Jolu, podziwiam mnogość twoich roślin domowych, ja niestety nie mam doświadczenia w tej dziedzinie, a raczej mam negatywne - jakoś rośliny domowe mi "nie wychodzą", nawet paprotki słabo rosną
Może to zależy od wilgotności powietrza?Karolina__ pisze:Mi np paprocie rosną tylko w 1 miejscu. I mam tam jedną paprotkę, druga niestety nędznie wygląda. Za to moja chrzestna ma paprotki w całym mieszkaniu, różne rodzaje, rosną jej prześlicznie
Pewnie chodzi Ci o te ogrodowe.My tu o doniczkowych mówimyizabela skula pisze:u mnie paprocie tak się rozpleniły, że wytępic ich nie mogę
Jeśli to doniczkowe,to Ci wymarznąmaja79 pisze:A ja dzisiaj moje paprotki przesadziłam z doniczki do gruntu.
to będzie teraz wszędzie.