Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Dzień dobry! 
Dziękuję za odwiedziny i przepraszam za opóźnienia w odpisywaniu. Ostatnio jestem strasznie zakręcona. Wczoraj był u mnie ogrodnik, robił areację trawnika i przy okazji rozmawialiśmy o planach jesiennych nasadzeń. Chciałabym uporządkować rabaty, niektóre krzewy poprzesadzać, inne wykopać. Przyjechała z nim projektantka, która miała mi pomóc w tych zmianach. Pani projektant skrytykowała w zasadzie wszystko, zasugerowała wykopanie połowy roślin i zmianę kolorystyki, bo jest cyt. "strasznie cyrkowo" ;-)) Dodała też ze nie zaleca sadzenia róż, a jeżeli już koniecznie klient się upiera, to jedną odmianę. Jak się domyślacie, ciężko było nam znaleźć wspólny język ;-))
Po zasięgnięciu profesjonalnej rady, skupiłam się na planowaniu jesiennego zamowienia róż, każda z innej odmiany, oczywiście ;-))

Beatko, przybyło sporo miejsca po poszerzeniu rabat, ale to chyba nie koniec wykrajania trawnika ;-)) Dzisiaj zrobiłam zdjęcie z góry, a którym widać frontową rabatę, muszę troszkę dopracować kształt, ale zobacz ile jeszcze jest miejsca! 

Obrazek

Róże przy ścieżce szaleją, choć nie dostają nic poza wodą. Może tak rosną dlatego, ze z nimi rozmawiam..? ;-))

Obrazek

Marika, bardzo dziękuję za miłe słowa ogród chyba nigdy nie jest dziełem skończonym, tym bardziej, ze mój jest bardzo młody. Czasami rozmyślam, Jsk bedzie wyglądał za kilka lat i co zmienić, zeby wtedy cieszył jeszcze bardziej..
Aszka, dzięki! Ja tez lubię te fale - nieregularne kształty nadają lekkości, a ja chciałabym zeby ogród wyglądał na tyle naturalnie, na ile to możliwe. Poza tym mozna szaleć przy poszerzaniu - tu
mniejsza fala, tu większa... ;:224
Danusiu, Twoj ogród jest tak pięknie skomponowany i uporządkowany, prawdziwy wzór. Dziękuje za odwiedziny i miłe słowo!Jesteś kochana ;:196

April, Martuś - jak miło, ze się o mnie troszczycie ;:168 jestem, jestem ;:138
Maddy, kolejne nasadzenia jesienią, muszę je teraz dobrze zaplanować :uszy
Ewa, Liczę, ze Boule de Neige pokaże swój urok jak sie poważnie rozrośnie ;:333 gdy bedzie osypana kwiatami, to na pewno ją polubię ;:131 E. Markham kwitnie po raz pierwszym ale kolorek ma bardzo ładny, czy on zwykle powtarza?
Monikwiaty, bardzo dziękuje za miłe słowa, to bardzo budujące :D
Marzenko, na całe szczęście, chyba nie ma ogrodów doskonałych..mojemu daleko do tego, jeszcze sporo zmian przede mną, ale bardzo to lubię, więc już się cieszę na jesienne nasadzenia
:tan

Dla moich miłych gości - kilka róż..

Shakespeare 
Obrazek

Heidetraum
Obrazek

Kronenberg
Obrazek

Aphrodite
Obrazek
Obrazek

Parole & Light Spring
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twój ogród jest doskonały i nie daj sobie wmówić inaczej. Po co w ogóle ściągałaś tę pożal się Boże projektantkę? To co ona wymyśliła może byłoby ładne, ale sztywne i bez duszy. A Twój ogród ma duszę i odzwierciedla Twoją energię i charakter. "Cyrkowe?" czy ona oczu nie ma? Dobrze że się nie zasugerowałaś jej radami. Ja wiem że czasem czyjeś spojrzenie "z zewnątrz" jest nam potrzebne i bywa inspirujące ale chyba nasze forumowe spojrzenie Ci wystarczy ;:4 My naprawdę jesteśmy obiektywni :uszy
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, Ty porady projektanta? No, oczom nie wierzę. To Ty możesz projektować ogrody. Poza tym gotowe projekty są bez duszy i takie zimne. Wszystko najlepiej pod linijkę i w ogóle sztywne i sztuczne. Twój ogród jest bardzo gustowny, ze smakiem i po prostu doskonały. Proszę uwierz w to i nie radź się już projektantów. Urządzaj swój ogród tak jak Tobie w duszy gra, a że jesteś kolorowym motylkiem, to ogród masz jak Ty sama ;:167
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Oo, przyznam, że ten widok z góry mnie zachwycił. Tylko tyle na razie jestem w stanie wykrztusić. ;:oj
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Kasiu, masz przecudowny ogród i niejedna z nas chciałaby mieć takie cudo przy domu. A projektantka chyba po prostu Tobie zazdrości takiej kolekcji róż i dlatego tak gadała :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, a cóż to za projektantka :shock: Słuszną decyzję podjęłaś - to ma być Twój ogród i Twoje uzewnętrznienie, a nie czyjeś ;:63
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Nie sluchaj projektatntki bo ona chyba na niczym się nie zna. Twój ogród jest piekny i chyba każdy odwiedzający podzieli moje zdanie. Masz wyczucie smaku i to się liczy! Realizuj dalej swoje plany bo ogród wygląda super.

Rabaty powiekszone, więc będzie więcej miejsca na nowe zakupy :tan
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, co tu dużo mówić, delikatna nie będę i powiem, że jakaś rypnięta ta projektantka. Tak jak dziewczyny napisały, spokojnie sama sobie dasz radę bez sztywniackich pomysłów projektantów. Poza tym lepiej smakuje ogród jak się go samemu tworzy, czasem odchorowywując :;230 szaleństwa. Lumbago przejściową chorobą ogrodników zapaleńców jest :uszy. Generalnie to nie lubię ogródków "pod linijkę"z resztą tego samego trzymam się w domu.
Miłego dnia ;:138
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Też się zastanawiam nad pomysłem projektantki :roll: Może tuje i trawnik wystarczą? A róż nie sadzimy, bo kłopotliwe-to elementarne :wink:
Duszno, zwiałam choć na trochę do domu, żeby odparować :? Mój Ernest właśnie przekwitł i wypadałoby obciąć nasienniki. Nie wiem, czy zakwitnie jesienią, mam go od zeszłego roku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, co to znaczy "cyrkowy" ?
Mój ogród w tej chwili jest "jarmarczny", a chciałabym mieć taki, jak Kasi, więc muszę wiedzieć, czy mam się kierować w moich poczynaniach :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Tak jak piszą moje przedmówczynie,ogród to jest odzwierciedleniem Twojej duszy ,jesteś radosna i szczęśliwa to tak właśnie wygląda Twój ogród,pełen kolorów i życia.Dzisiejsi projektanci to w większości osoby ,które robią ogrody według szablonu,duża ilość tych samych roślin w miarę sprawdzonych i małokłopotliwych ,żeby klient później nie wydzwaniał z reklamacją.Ja gdy zakładałam ogród to po zrobionym projekcie poprosiłam tylko o wytyczenie rabat i rozłożenie trawnika z reszty zrezygnowałam,ponieważ było nudne i monotonne.Na początku miałam mało kolorów ,teraz dzięki forum jest ich coraz więcej i będzie przybywać. Madzia ma rację ,ogród który sami tworzymy cieszy o wiele bardziej niż ogród zrobiony pod linijkę.Nie słuchaj nikogo tylko rób dalej tak jak myślisz ,bo efekty widać gołym okiem ;:196
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hmmm.....ja bym tą projektantkę w tyłek kopnęła........"za cyrkowo"........phi....a co trawnik i tuje i tylko jedna odmiana róż......co za monotonność :evil:
róże mają być rożne i różne kolorki - wtedy to jest wesoło! ;:oj :D
nie słuchaj baby, Kasiu bo ogród masz przeuroczy, prześliczny i kolorowy! ;:196
a poza tym najważniejsze jest to, że Ci się ogród podoba no i nam i to szalenie i Ty z M spędzasz w nim czas a nie jakaś pożal się Boże projektantka ;:196
hihi jeszcze róże zamawiasz? pochwal się może jakie ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek, i ja przypuszczam, że zazdrość przemawiała przez projektantkę. Ja wczoraj usłyszałam na przykład, że mój ogród jest drobnomieszczański bo ma tyle kwiatków :evil: Z żalem stwierdzam, że koło mnie mało wrażliwców na różnorodność kwiatów, bylin i roślin w ogóle...ech...
Najważniejsze to się nie przejmować i robić swoje. Akurat u ciebie przeważają stonowane kolory, więc trudno dociec o co chodziło z tym cyrkiem. Olej to :;230
Buziaki i miłego dzionka :) marzę o deszczu ;:219
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Cześć Kasik :wit
No niesamowita ta projektantka ale może ona specjalizuje się w ogrodach cmentarnych, tam jest tak tujowo, dostojnie i ponuro, skoro Twój ogród obraziła. Babka ma niezły cyrk ale w głowie, no cóż, ja osobiście nie chciała bym natrafić na taką fachowczynię, bo........bym jej, no dmuchnęła dymkiem z e-ciga :wink: (gdzieś wyczytałam, że też się ''męczysz z tym ustrojstwem'' , ja od 2009 roku e-pale )
Trzymaj się cieplutko.
Ps. ech ile ja bym dała za taki cyrk u siebie w ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Pani "projektantce" już podziękujemy :wink: Kasiu - myślę tak jak przedmówczynie - sama wiesz co u Ciebie wygląda pięknie. Tak jak większość z nas kierujesz się pewnie intuicją, własnym gustem, smakiem, a nie tym co aktualnie jest modne w projektach. Ja jestem Twoim ogrodem zachwycona!
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”