Mój ogród - Eukomis cz.4
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.4
LINETKO chciałoby się mieć dom i ogród ale i zwiedzac świat.My z M to takie podrórzniki lubimy wyjazdy.Mąz powiedział albo dom i ogród albo wyjazdy. Więc wole wyjazdy a ogródek mam pod blokiem tylko zejść z balkonu i tym się cieszę, że nie musze jeździć gdzies na działkę daleko., a co zwiedzę to moje.
DANUSIU masz troche racji jakoś jestem zniechęcona troche szkodami przez gradobicie,a trochę chorobami rośliń. Lilie jakieś niedorozwinięte, pąki miały skurczone i kwiaty źle się wybarwiały jakieś cieniowane. Dalie też mają kwiaty małe i zaatakował ich chyba przędziorek nawet pryskac mi się już ich niechce, cynie kwiaty malutkie zkarłowaciały, a w ogóle to jestem nie zadowolona z moich roślin wszystko do D..y. Wczoraj kupiłam na targu aksamitki i posadziłam to jedyne nie zniszczalne kwiaty.Dobrze że mam rubekie to troche koloru jeszcz jest. Tak myślę czy czasem ziemia w moim ogrodzie sie nie wyrodziła i nie zrobiła sie jałowa. Pod blokiem nie mogę stosować nawozów naturalnych tylko stuczne i to może byc powodem że rośliny chorują.
DANUSIU masz troche racji jakoś jestem zniechęcona troche szkodami przez gradobicie,a trochę chorobami rośliń. Lilie jakieś niedorozwinięte, pąki miały skurczone i kwiaty źle się wybarwiały jakieś cieniowane. Dalie też mają kwiaty małe i zaatakował ich chyba przędziorek nawet pryskac mi się już ich niechce, cynie kwiaty malutkie zkarłowaciały, a w ogóle to jestem nie zadowolona z moich roślin wszystko do D..y. Wczoraj kupiłam na targu aksamitki i posadziłam to jedyne nie zniszczalne kwiaty.Dobrze że mam rubekie to troche koloru jeszcz jest. Tak myślę czy czasem ziemia w moim ogrodzie sie nie wyrodziła i nie zrobiła sie jałowa. Pod blokiem nie mogę stosować nawozów naturalnych tylko stuczne i to może byc powodem że rośliny chorują.
Halinko, a ja mimo wszystko Ci życzę, żebyś miała jedno i drugie. 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Kobieto - nie narzekaj.... jedno gradobicie i taki pesymizm....
Marudzi, marudzi, marudzi: że nic nie rośnie, że nie kwitnie, że ziemia jałowa.... a potem wstawia takie cudne fotki, że człowiekowi oko bieleje... z zachwytu i zazdrości [i ciesz się że nie z zawiści
]
To co to znaczy? Że te fotki to z ubiegłych lat???
Marudzi, marudzi, marudzi: że nic nie rośnie, że nie kwitnie, że ziemia jałowa.... a potem wstawia takie cudne fotki, że człowiekowi oko bieleje... z zachwytu i zazdrości [i ciesz się że nie z zawiści
To co to znaczy? Że te fotki to z ubiegłych lat???
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Halinko Jagusia ma rację
coś ostatnio nie w humorze jesteś kochana. Ja to powinnam się zrazić bo zaczynam dopiero przygodę z ogrodem a tu od razu : wiosna zimą, wiosną mróz, susza,powódż, gradobicie, upały nieziemskie. Moje lilie też były zwyrodniałe a stosowałam nawóz naturalny. Teraz zachwycam się daliami i pocieszam, że ten przestepczy rok minie i następne bedą lepsze
Halinko gdzie kupujesz powojniki bo ceny w OBI mnie zmroziły

Halinko gdzie kupujesz powojniki bo ceny w OBI mnie zmroziły

- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Sztuka polega na tym, by cieszyć się z tego, co się udało, a nie załamywać tym, co nie wyszło... Bo zawsze coś takiego się znajdzie... Ja w tym roku w zimie straciłem pół cebulaków, wczesnym latem burza połamała mi większość roślin, ostatnio uschły mi wszystkie astry, na które bardzo sobie ostrzyłem zęby (obstawiam fuzariozę), a i tak cieszę się jakby mi kto w kieszeń nas**ł. 
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko, po pierwsze: Twój balkon jest najpiękniejszy! Widziałam, to wiem. Po drugie: sądzę, że to nie wina ziemi, ale suszy, że rosliny są chorowite i mizerniejsze, niż zazwyczaj. Nawet najlepsze podlewanie nie jest w stanie zapewnić roslinom dostatecznej wilgoci w czasie takiej suszy.
Taki rok, co zrobić. Następny będzie może lepszy
A u Ciebie i tak zawsze jest przepięknie
Taki rok, co zrobić. Następny będzie może lepszy
A u Ciebie i tak zawsze jest przepięknie
HALINKO-wspaniale!wpadnij i przemaluj!
ale powiem Ci w tajemnicy, że sprawiłam sobie 3 małe doniczki mocno niebieskie
nie bądż smutna Halinko, masz wspaniały ogród, czasem i pogoda i same rośliny bywają kapryśne, u mnie też tak bywa, ale trzeba się radować tym co jest. A Ty masz wiele!

ale powiem Ci w tajemnicy, że sprawiłam sobie 3 małe doniczki mocno niebieskie
nie bądż smutna Halinko, masz wspaniały ogród, czasem i pogoda i same rośliny bywają kapryśne, u mnie też tak bywa, ale trzeba się radować tym co jest. A Ty masz wiele!
Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
- eukomis

witam wszystkich odwiedzajacych znowu dzisiejszej nocy nawiedziło mój ogród silne gradobicie, nie mogę sie pożalić bo dostane o.....sz od koleżanek ale szkoda gadać masakra.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Halinko poskarż się ja dołączam się do lamentów. Same straty w tym roku 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ojej Halinko ...bardzo ucierpiał Twój ogród

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Strasznie mi przykro Halinko! Ale przeciez nie wszystko zniszczone?
Nie oszczędza nas pogoda. U Ciebie gradobicie, u mnie tragiczna susza - drzewa gubią liście!
Nie oszczędza nas pogoda. U Ciebie gradobicie, u mnie tragiczna susza - drzewa gubią liście!
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Halinka ten rok jakiś dziwny....miejmy nadzieję, że następny będzie lepszy......byle jakoś to przetrwać.

- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Rok 2012 jest rokiem przestępnym i dlatego wszystko jest do d....
Przynajmniej jest na co zwalić.
Przynajmniej jest na co zwalić.
- eukomis