Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz2

Post »

Geniu .Masz dobry wybór.Mystical Mirror jest rewelacyjny,jego falbanka jest obłędna.Jak jest pięknie wykształcony to to jeden z lepszych w mojej skromnej kolekcji.Rose F. Kennedy jest jak gwiazda,kiedyś o jakiejś odmianie napisałem że jest jak modelka na wybiegu,i taka właśnie jest.
Beato.Linda Carols wygląda jak duży morelowy talerz.Wyjdz na spacer to zobaczysz.
Grażyno.Ale niestety wielka szkoda tych które wymarzły,co niektóre piękne odmiany.
Ale ogólnie jest O.K.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś bez nazw

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj:) wszystkie cudne,niemożliwością dla mnie wręcz byłoby wybranie jednego czy 2 i stwierdzenie że te są naj...wszystkie śa naj:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam .
Moni dla mnie najładniejszy zakwitł właśnie dziś.Jest obłędny fotka nie oddaje nawet w części jego piękna.Muszę się nim szybko pochwalić.Jest to odmiana mająca do 55 kwiatów na pędzie a tych jest siedem.Na dodatek pachnie obłędnie. :heja :heja ;:138 :tan ;:63

Obrazek
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

cudny ;:167 a jeśli do tego pachnie ..... marzenie
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze lepsze ujęcie.Chciałbym podkreślić że mój ma 18cm.Płatki są aksamitne jak by były sztuczne.Szeroka i mocna falbana dodaje mu elegancji,zauważyłem że falbana pokryta jest złotym pyłkiem.Na dodatek pachnie pięknie.Ciekawe jaki będzie rodzic z niego.już namieszał sporo na ogrodzie.Od rana do popołudnia przyciemniał.ale dalej mimo upału jest piękny.

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Cudo!
Tadeo! Skręca mnie jak oglądam te twoje liliowce. Na wystawie w Rybniku kupiłam u tych dwóch chłopaków same kłącza tzw. mix odmian a na stoisku wewnątrz parę sadzonek. Wsadziłam do ziemi a mój mąż pyta czemu sadzę pory zamiast kwiatów. Potem naczytałam się o liliowcach na forum i okazuje się że mam tzw. kundle. Takie nie wiadomo co. Wczoraj zakwitł mi piękny liliowiec. Miał być to Apicot Beauty ale jest inny, żółty. Widocznie zdjęcie na torebce z kłaczem było podrasowane komputerowo albo znowu sprzedali mi co innego.
I jak tu ma nie skręcać?
Zdjęcia super!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

tadeo pisze:Geniu .Masz dobry wybór.Mystical Mirror jest rewelacyjny,jego falbanka jest obłędna.Jak jest pięknie wykształcony to to jeden z lepszych w mojej skromnej kolekcji.Rose F. Kennedy jest jak gwiazda,kiedyś o jakiejś odmianie napisałem że jest jak modelka na wybiegu,i taka właśnie jest.
Tadeuszu wiem co piękne , szkoda tylko że trudno te piękności zdobyć .No i czasem tylko zdjęcie jest piękne a w rzeczywistości nie koniecznie, na zdjęciu nie widać czy kwiat jest duży czy mały, czy wszystkie kwiaty pięknie się otwierają , mam Romanian Rendevous

Obrazek
tylko kilka kwiatków było takich pięknych , reszta była bardzo zniekształcona , czasem bardziej niż na tym zdjęciu.
Obrazek

Tak samo Sabina Baur też miała tylko kilka ładnych kwitków .
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu.Dziś właśnie rozkwitały z falbankami,Między innymi taka piękność.Alexa Kathryn

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadeuszu u mnie już kończą kwitnienie , choć nie które mają jeszcze nowe łodygi , ale jest ich nie wiele .
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anno 55.Zabieraj męża do auta i przyjedz zobaczyć co nie co,póki jeszcze kwitną.Może coś będzie jeszcze odmianowego do zabrania.No nie takie jak te ale też ciekawe.
Boundles Beauty

Obrazek

Back Scratcher

Obrazek

God Save The Queen

Obrazek
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

tadeo pisze:Coś bez nazw
........................................

]
Witaj Tadeuszu- masz piękne liliowce i najważniejsze, że zimę przetrwały, więc jest nadzieja, że już tak im zostanie.
Jednak chciałam zabrać głos w sprawie fotek z tego posta- czy na zdjęciach przedstawione są siewki, czy raczej odmianowe, ale z pogubionymi lub pomylonymi nazwami? Jeśli są tam odmianowe, to wydaje mi się, że na drugim zdjęciu od góry kwiaty przypominają odmianę Franczaka- Jagienka, a na trzecim od góry- Boryna. Natomiast na zdjęciu przedostatnim jest cos co wygląda podobnie do Red Suspenders. Sprawdź w opisach tych odmian, bo może to faktycznie są te odmiany?
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia kwiatów Twoich własnych siewek.
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Śnieżko.Dzięki za odwiedzinki w tym moim liliowcowym szaleństwie.Co do fotek to sporo jest zrobionych bez nazw.Dzięki za Jagienkę,prawdopodobnie to jest to.Jakiś czas temu już dyskutowaliśmy na temat mojej fotki Boryny,czasami zdjęcie pokazuje nam ten kwiat inaczej.Też przypuszczam że to Boryna.Red Suspenders też,fotki tak w biegu a w następstwie kombinowanie.Grażyno chciałbym Cię zapytać czy stosowałaś nawóz Peters Profesjonal.Wspomniał o nim Tadeusz Kosmus.Osobiście jestem nim zachwycony,moje siewki przeszły moje oczekiwania,wielkość i ilość kwitnienia też.Czy masz na ten temat jakieś przemyślenia.Muszę napisać do Tadeusza Kosmusa czy go stosował.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Jak długo będzie aktywne Twoje zaproszenie? Czy za tydzień będzie coś kwitło z tych piękności?
Jutro muszę wyjechać na tydzień i gdyby nie to to już pewnie stałabym u wrót Twojego ogrodu.
Czytałałam też trochę o nawozie , o którym wspominałeś w swoich wcześniejszych postach i jeśli mogę dorzucić swoje skromne zdanie to trzeba być ostrożnym w stosowaniu tego typu środków. Całe noce przesiedziałm na "studiowaniu " artykułów o stosowaniu róznych środków , nawozów itp.. Sam pisałeś jak jeździsz zbierać zielsko na gnojówkę a liliowce po tym kwitna jak oszalałe. Poszłam za Twoim przykładem i zaczęłam stosować gnojówkę z mniszka, którego mam po dostatkiem na trawniku i poiłam nim moje lilie. Po tym pierwszym przymrozku, który "załatwił" Twoje kwiaty też zastałam moje lilie ze smutno zwisajacymi listkami. Natychmiast dostały porcję witaminek w postaci gnjówki a dolistnie zrobiłam im prysznic z Asahi (podwójna dawka niż zaleca producent) W ten sposób uratowałm i lilie, pierysa i Iteę wirninijską. W ten sam sposób potraktowałm liście acidanyery, októrej wyczytałam na tym forum,że wpierwszym roku po posadzeniu nie zakwitają gdyż cebulki z Biedronki sa za małe i tzreba je w pierwszym roku dokarmiać . Dokarmiałam je więc tymi środkami a ona zakwitły osiągając wysokośc 110 cm( mierzyłam)
Po prostu.. skorzystałam z Waszych rad... Twoich , Gieni i Kogry. Może komunowe hasło że "chemia żywi leczy i ubiera "staje
się powoli tylko sloganem?
A może nie nie powinnam się tak wymądrzać?
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anno.Na pewno będzie za tydzień jeszcze coś kwitło,nie będzie to bajeczne kwitnienie ale oczy można uradować.Zapraszam tadeusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”