Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.2

Post »

Jola, to gratuluję takiej ilości hoji ;:oj
Pięknie u Ciebie, mieczyki cudo, koleusy ;:oj , pomidory to w ogóle pierwsze takie widzę, a smakują jak pomidor, czy inaczej :;230 i siano w kopkach - widok jak z dzieciństwa, tylko mój M. się nie zachwyca, bo pamięta te wszystkie zarwane wakacje przez sianokosy ;:223
A u mnie zakwitła h. Pink Silver czy jakoś tak, boska ;:oj zaraz zrobię fotki :wit
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

szarotka66 pisze:Jolka prawdziwe swojskie klimaty. Gdybym była z miasta to też bym Ci zazdrościła, a tak to powiem, że widoki to dla przyjezdnych, a dla miejscowych szara rzeczywistość i ciężka praca. :wink:
;:196 .Niby widoki dla przejezdnych.Ale jak się zrobi taką ciężką robotę ,to i na efekty przyjemnie popatrzeć ;:108
izabela14 pisze:Kochana moja ja od niedzieli porządnego obchodu po ogrodzie nie miałam czasu zrobić ;:145 a co tu mówić jeszcze o zdjęciach
Mój Ty biedaku ;:168 .Współczuję najazdu gości.Oby szybko pojechali-skąd przybyli ;:224 :;230 .Bo już Ciebie coraz mniej ;:145 dla mnie ;:224

Sylwio, nie wiem jeszcze jak smakują te pomidorki,bo pierwszy raz takie mam.A te jeszcze nie dojrzały :?
Doskonale rozumiem Twojego M. ;:108 .Do tej pory krzywię się,jak ktoś zachwyca się chlebem swojego pieczenia ;:224
Jak mus było jeść czerstwy,a skórka była taka,że nie można było zębów wbić.I choćby się położyło szynkę na nim,to i tak jej smaku nie było czuć,tylko chleb ;:224 ;:223

Lecę obejrzeć Twoją hoję ;:65 .Może cosik za wielka Ci urosła ;:224 :;230 .Pewnie trzeba kawałek odciąć,by piękniej rosła :;230
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Jolu a juz nie pieczesz chleba? Pewnie nie masz nawet w czym (chyba, że masz taki nowoczesny piekarnik do chleba) ... U mnie kiedys dziadkowie mieli piec, stał na dworze. Ja go niestety nie pamiętam.
Jeśli nie chcesz pokazać to chociaż wymień odmiany tych nowych hojeczek :lol:
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rodzice mają piec.Czasem mama piecze chleb turystom na zamówienie.Ja nigdy nie piekłam,tak mi zbrzydł ;:224 ;:131

A żebym to ja pamiętała,gdzie zapisałam nazwy tych hoi ;:131 ;:185 .Tzn,w zeszycie,tylko tam tyle tego,że weź teraz znajdź ;:223

Będę prosić jeszcze raz o nazwy ;:224 .No i zdjęcia zrobię.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Jolu widoki u Ciebie piękne ;:oj no i te mieczyki świetne są. Gratuluję pomysłowości M, w upał taki prysznic to super sprawa ;:108
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurde a ja nie znam smaku własnego chleba!
Jola a macie u siebie takie kapliczki przydrożne?
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tesia39 pisze:Jolu widoki u Ciebie piękne ;:oj no i te mieczyki świetne są. Gratuluję pomysłowości M, w upał taki prysznic to super sprawa ;:108
Dzięki ;:196
To nie pomysł mojego M.tylko podpatrzony.
Woda jest rześka,ale jak człowiek wyjdzie z takiej kąpieli,to jak nowo narodzony.
Pewnie bardziej by się nagrzewała,gdyby użyć beczki metalowej.
Karolina__ pisze:Kurde a ja nie znam smaku własnego chleba!
Jola a macie u siebie takie kapliczki przydrożne?
Biedaku ;:224 .Różne są smaki takiego chleba.Zależy od mąki,od dodatków (moja mama czasem piecze na liściach tataraku),no i od ''szkoły''.Ciotka moja jak piekła,to miał wielkie dziury i był kwaśny :?
Kapliczki są na drzewach ;:108
Specjalnie dla Ciebie wstawię zdjęcie jednej z nich-na pewnie ze 100letnim dębie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dużo macie takich kapliczek?
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem,gdzie są jeszcze 2 chyba.
Czemu pytasz?U Ciebie nie ma?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kilka stron wcześniej zachwycacie się białym owadem :D
To piórolotek pięciopiór, zwany też śnieżynką. U mnie też można spotkać go w ogrodzie i trzeba przyznać, że oryginalny z niego motylek.
Jolu kiedy, tak czytałam ostatnie strony Twojego wątku, to coraz bardziej uświadamiałam sobie, jaka leniwa ze mnie niewiasta ;:131
Jestem pełna podziwu dla Was wszystkich ;:180 oczywiście z Tobą na czele ;:196
Ja również czekam na zdjęcia hoi i Twoje pod prysznicem :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jest ale taka.. nowoczesna. Kiedyś była piękna, stara kapliczka, taka drewniana, spora skrzynka. Niestety nie mam zdjęć... Teraz murowana jest. Tamta miała swój urok.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heliofitka nie chciało mi się szukać nazwy tego owada ;:131 .Dobrze wiedzieć :lol:
Ja też jestem trochę leń :oops: .Czasem ogarnia mnie taki przesyt ,jeśli można to tak nazwać,no i coś zaniedbuję ;:224 ;:223
Czasem M. mnie musi pogonić do roboty :oops:

Karolina,u nas kapliczki są raczej na drzewach ,wysoko.No i nie zawsze rzucają się w oczy.Tamtych innych kapliczek zdjęć nie mam.Ta akurat co na fotce-jest nie daleko miejsca,gdzie często pasiemy krowy.No i ten stary dąb robi zawsze na mnie wrażenie ;:oj
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

:wit Hej gadułki. Sąsiedzi naprzeciwko mieli kapliczkę w ogrodzie, ale nowi właściciele zlikwidowali ;:174
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Ale sie naoglądałam ;:oj Same cudowności i warzywa i widoczki piękne, i ogrodowe kwiaty i doniczkowce ;:138
Masz zielone ręce, że tak pięknie wszystko rośnie :uszy
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubasia pisze::wit Hej gadułki. Sąsiedzi naprzeciwko mieli kapliczkę w ogrodzie, ale nowi właściciele zlikwidowali ;:174
Widzisz ,jak to jest ;:174 .Ktoś kupuje dom z ogródkiem i zwykle ma inną wizję tego wymarzonego domku.

Agata,witaj ;:196
Ale mnie zawstydziłaś :oops: .
Z tym rośnięciem,to różnie.Np storczyki,to tylko ''falki'' mnie lubią ;:223 .Dwa ,z przeceny w prawdzie,zmarnowałam.Tzn,jeden jeszcze żyje i nawet wypuszcza pączki do kwitnięcia,ale liście ma marne,to pewnie padnie :evil: .

Kochani,właśnie wróciłam zmęczona tym upałem i weszłam pod podwórkowy prysznic.No i teraz mogę z Wami pogadać ;:138 .
Obiadek się gotuje,no i czeka mnie kawa.Więc mam czas :tan
Wczoraj zbierałam nasiona z goździków brodatych.Na razie razem z koszyczkami są.No i mam 3 torebki śniadaniowe ;:224 .Zbieram też len niebieski,wieloletni.Ale to w miarę dojrzewania.
Proszę Was-zbierajcie nasionka,to się wymienimy ;:215

A teraz trochę fotek;

Lepnota?roczne ''zielsko''.Zawsze mnie zarasta :roll:
Blado-niebieska -czarnuszka demasceńska .Jej nasiona są używane jako przyprawa,np do posypywania chleba.Jadłam i powiem,że mi smakowała w chlebie.Z tym,że nie mam pewności,czy to ta odmiana,czy są jakieś inne.

Obrazek Obrazek

A na irgę płożącą nikt się nie pisze? :lol: .Tera pewnie sporo podrosła.Mam nadmiar ;:224
Chyba ślaz-ten różowy kwiatuszek.

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”