Też bym zrobiła jakiś skok na kamienie, tu ich dosłownie jak na lekarstwo.
Ja bym Misiu na tej skarpie posadziła dziką różę. Znosi nawet najgorsze warunki i pięknie by się prezentowała, a Ty byś nie musiał uskuteczniać gimnastyki na tej skarpie.
Dorodne liście kan świadczą o tym że na pewno zakwitną. . Moje już przekwitają a ja nawet nie zdążyłam ich swocić. . Po mimo suszy roślinki u ciebie bardzo ładnie wyglądają. To pewnie zasługa twojego podlewania. U mnie także bez deszczu...sucho. Dobrze że wodę mam za darmo więc mogę lać do woli. Właśnie zaraz wybieram się na działeczkę. Dwa dni mnie tam nie było a to bardzo długo.
Małgosiu może na przyszły rok odbiją odętki...zrobiłam im przeprowadzkę a po dwóch latach znowu pokazały się ... Heleno chyba czytasz w moich myślach ...tak myslałam o tym...ale teraz będzie zmiana nie będę pisała jeszcze mi nie wyjdzie... na jesieni realizacja... Zeniu pocieszyłaś mnie że będą kwitły...
..duchota okropna nic nie można robić...
Misia współczuje tej duchoty, mnie też doskwiera, a mówią, że w poniedziałek czy wtorek będzie jeszcze więcej. Strasznie jestem ciekawa zmian, ale nie rezygnujesz z ogródka? zawsze to jakaś odskocznia od codziennego "kieratu".
Twoja skarpa nawet gdyby zarosła cała dzikimi roślinami to i tak byłoby ładnie,
u mnie też upał i ciagle za mało wody dla roslinek. m na razie nie krzyczy "jaki rachunek przyjdzie?!" ...może się przyzwyczaił
canny takie dorodne
swoje wykopałam jesienią w zeszłym roku i chyba za póxno posadziłam wiosną bo jakoś marnie rośnie...
U mnie też pełnia lata ale cały czas mam nadzieję na normalny, bębniący o parapet przez cały dzień i noc deszcz.
To jedyny ratunek dla moich roślin. Nawet odętka zwiesiła liście, jakby chciała powiedzieć...w taki skwar kwitnij sobie sama
Witam wszystkich u mnie dzisiaj dosłownie kropiło i grzmiało ale padać nie chciało...
..ale dostałam paczyszkę z roślinkami od jednej z forumek...posadziłam do doniczek ...
By aksamitka at 2012-08-03
...Jogusiu zakwitła to ta od Ciebie ...
...kolor cyni jest taki wyrazisty przynajmniej tyle bo mam ich parę...
a lobelia też jest ładna...
Misia, u nas od rana było burzowo i spadło sporo deszczu, dosyć dużo, bardzo się cieszę, nie muszę podlewać,
ciekawa jestem co to za roślinki?
Różyczka piękna taki delikatny kolorek.
Mamy wreszcie Złoty Medal IO, brawo Zieliński.
Helenko muszę jutro podlać i to sporo dziś nie było czasu... domowi ludzie zapełniali mi cały czas... Zosiu widziałam, widziałam non stop leci olimpiada...
a dostałam koleusiki ,fuksję,hibiskus.,a dwa dni wcześniej agapant...
Misiu,dostałam taki sam zestaw we wtorek.Koleusy raczej w porządku,nie padły,a gałązka fuksji też stoi.
jAK BEDĘ MIAŁA NASIONA Z RYCYNUSA TO OCZYWIŚCIE CI WYSLĘ.