A możesz podać nazwy tych turbinicarpusów?ejacek pisze: wśród turbiniaków jest dużo wielokolorowych kwiatów , przy okazji wrzucę

1. panarottoi cerritos
2. valdezianus
3.
4.
?
A możesz podać nazwy tych turbinicarpusów?ejacek pisze: wśród turbiniaków jest dużo wielokolorowych kwiatów , przy okazji wrzucę
Wiem , wiem , miałbym jeszcze dwa fiolety więcej ale pod oczami . Na szczęscie Wielkopolska trochę oddalona od Śląska to moge byc taki bezkarnynyskadu pisze:Oj Jacku Ty okropny jesteś. Masz szczęście, ze nie piszesz gdzie mieszkasz, bo ja zarazi bym Ci na dobre te fiolety z glowy wybiła. Już bym się w nasionka nie bawiła
ale widzę, że Ty przezorny ;) zawsze ubezpieczony to Ci się upiecze.
Zdjęcie oczywiście nie u mnie , tylko w basenie morza Śródziemnego , nie wiem czy u nas przetrwa nawet okrywana.Farel pisze:Jacku, w którym rejonie Polski mieszkasz i jak zabezpieczasz delospermę na zimę?
Bez przesady , jest tyle świetnych wątków z kwiatami , choćby u hodowców hybryd, to te moje się chowają , nie będę wszystkich wymieniał , nie chce kogoś pominąć , sam się tamtymi kolekcjami zachwycam choć nie wszędzie coś wpisuję.sokolica pisze:Ledwie trzy dni mnie nie było, a tu tyle stronZ braku czasu poczytam innym razem, ale pochwalę odkopane fiolety i kombinacje bieli z fioletem. Kwiaty są śliczne! Aż się dziwię Jacku, masz tyle cudownych zdjęć gdzieś tam w zanadrzu i tak rzadko pokazujesz. Gdyby nie Aga to może i tych byś nie pokazał. Teraz przydałaby się osoba ubolewająca, że jej kolekcja nie kwitnie na różowo/czerwono/pomarańczowo - niepotrzebne skreślić.
chciałem wyeksponować sam kwiat i kombinację koloruAkwelan_2009 pisze:Kwiaty całkowicie zakrywają - maskują roślinkę z której wyrosły, a kolorek niekrzykliwy miły w oglądaniu.
cerritos to chyba nazwa konkretnej lokalizacji tego turbiniakaemerald pisze:A możesz podać nazwy tych turbinicarpusów?ejacek pisze: wśród turbiniaków jest dużo wielokolorowych kwiatów , przy okazji wrzucę
1. panarottoi cerritos
2. valdezianus
3.
4.
?
U mnie w tunelu przezimowały bez problemu.ejacek pisze:
... nie wiem czy u nas przetrwa nawet okrywana.
To proszę pojedynczą , nie wiem czy zła czy niezła , mniej więcej takie zwyklaczki kwitną , choc fotka nie konkretnie z dziś.Nawet pojedyncze mamilarie dla mnie brzmią nieźle
to nawet nie wiedziałem , myslałem że ona na mróz wrażliweFarel pisze:U mnie w tunelu przezimowały bez problemu.ejacek pisze:
... nie wiem czy u nas przetrwa nawet okrywana.