Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Kolejny piękny dzień nad jeziorem. Może wreszcie uda mi się wstawić troszkę focików, wieczorkiem. Odwiedziłam też szkółkę pobliską i oczywiście wyszłam z chabaziem ;:219
Krzewuszka Florida Candida :) Jest maleńka ale cała w kwieciu :) zastąpi magnolię która była uprzejma zmarznąć w maju ;:219
Obrazek

Justynko no i wpadłam jak śliwka w kompot! Zamówiłam kilka jeżówek i przetaczników ;:202

Witaj Iwono! Miło mi Cię gościć u mnie ;:108 Tara do prania :lol: podpiera ścianę :lol: Może podeprę nią jakiegoś powojnika, bo ciurkadełka z niej nie będzie ;:185

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O Candide kupilas, to dobrze będę porownywac. Tez mam Candide, tyle ze wszedzie pisza ze kwiaty ma czysto biale bez tendencji do rozowienia, moja rozowieje w przekwicie i na krzaku sa dwa kolory kwiatow. Dlatego zastanawialam sie czy moja, to na pewno Candida ale Moni-vertigo, pisala mi ze jej Candida tez tak ma - to juz nie wiem czy opisy sa bledne czy jednak nasze, to jednak nie Candida.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Piękna ta krzewuszka, ja mam 3 odmiany ale każda w odcieniach różu, ta biała wygląda bardzo elegancko ;:108 . Ciekawa jestem co jeszcze wpadnie Ci w łapki ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, piękna krzewuszka ;:63 Gdzie zamawiałaś przetaczniki?Szukam zaufanego sprzedawcy chciałabym kilka zamówić ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry :lol:
Po przyjeździe jak wparowałam do Ogrodu to zaczęłam od podlewania ;:202 Niestety mimo zostawienia w dobrych rękach podwiędło kilka roślin /lobelki/ , głównie w donicach, oby odżyły :(
Nornica ma się dobrze, wystawiam właśnie łapki i od jutra zaczynam ostrą walkę z trutką. To i tak lepsze niż pędraki w trawie :lol:

Julka Mam nadzieję, że będzie biała :) Nigdy wcześniej o niej nie słyszałam , spodobała mi się i ją przygarnęłam :)
Aniu ja miałam dwie odmiany Lucifer i taka o bordowych liściach, ale kiepsko rośnie, była na wiosnę przesadzana może dlatego. Ale prędzej podejrzewam, że się zestarzała, ma jakieś takie łysawe pędy, chyba ja mocno przytnę na jesieni.
Kasiek dziękuję :D Przetaczniki i jeżówki zamówiłam na forum o tu

:wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja moja mam od wiosny zeszlego roku. To pierwszy wiekszy chabaz ktorego kupilam.
Ladna jest, szybko rosnie u mnie, pomimo ze tne ja dosc mocno 2 razy w roku. Pokroj ma dosc rozlozysty i taki raczej miekki - nie tak jak np Rosea ktora tez mam a ktora jest zwarta i sztywna.
Tak u mnie kwiaty wygladaja
Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardzo ładna ta twoja krzewuszka taka dwukolorowa ;:oj Ten pokrój właśnie bardzo mi odpowiada, przypomina Lucifera, który ma duże liście i jest taki nieregularny. Natomiast moje dwie panny z bordowymi liśćmi wyglądają paskudnie, brak gęstości i ładnych zdrowych przyrostów. Żal mi wywalać, może przyciąć na jesieni mocno, żeby się zagęściły? ;:131
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzewuszki tnie sie po kwitnieniu, zeby do jesieni wytworzyly badyle na ktorych zakwitnal w nastepnym roku ale jak Cie wnerwiaja, to je ciachnij - moze sie poprawia ale tylko moze. Ja z nich zrezygnowalam - nie pamietam ale chyba Aleksandre mialam kupic - tyle ze babeczka w ogrodniczym mi odradzila, wlasnie przez ten dziwaczny, nieladny pokroj z ktorym nie mozna dojsc do ladu i skladu.
Candida tak wyglada teraz a po kwitnieniu cielam ja na jakies 20 cm.
Obrazek
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesz Kasiu ja jeszcze białej Krzewuszki u nas w ogrodniczym nie widziałam ;:oj ale jest ciekawa , ciekawe jak długo kwitnie :wit
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu, przedtem tylko pobieżnie zerknęłam do twojego wąteczku, ale teraz dokładnie przejrzałam od początku. Masz wiele ciekawych roślin, ładne robisz zdjęcia, dzielisz się z nami radam i relacjami i z różnych prac (sianie, sadzenie itd). Fajnie się czyta i ogląda. Dbasz o wszystko w najmniejszych szczegółach i widać tego efekty. Wszystko bardzo przemyślane i eleganckie.
Mam przy okazji pytanie. Ciekawa jestem, jak ci się sprawują w tej chwili cynie, które wysiałaś wiosną. Sorry, może już gdzieś je pokazywałaś, ale nie zauważyłam. Ja wysiewałamw tym roku takie ecri, a wyszły mi małe kwiaty i w kolorze jakby brudne. A ty, możesz swoje pokazać kwitnące na rabacie?
Aha, cudowne u ciebie jeżówki :D
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie, nie wiem czy komuś się tym nie narażę ale marzę o deszczu.... Z drogi kurz paskudny, zaczynam w ogrodzie mieć z lekka szarawo, a tego nie cierpię ;:185
Siedzę w domu uwiązana , bo mam układanie parkietu i masakryczny nieład, do tego łeb ;:14 ;:124 wiecie co...
Nornica ma się świetnie...jakby się kto pytał...

Juleczko no to trochę się zmartwiłam... bo myślałam ,że będę miała dwa pięknie wybarwione na bordowo krzewy a mam jakieś dwie łyse masakry... Zastanowię się co z tym fantem robić...
Edytko dzisiaj właśnie dostrzegłam że tez ma różowawy środek jak u Julki :)
Wando baaardzo dziękuję, jestem łasa na komplementy :) Cynie kwitną jak szalone :) Postaram się znaleźć jakąś fotkę a jak nie to cyknę wieczorem :wit

Kilka kwitnących:
Turbilon
Obrazek

Chipek
Obrazek

Candida
Obrazek

Dr. Ruppel
Obrazek

Albina
Obrazek

cynia
Obrazek

zawilce
Obrazek

czosnek
Obrazek

samosiejek , który spadł z karmnika
Obrazek

Hibiskus
Obrazek

Mój kącik do leżenia i rozmyślania , co tu namącić :lol:
Obrazek

Widoczek
Obrazek

taras
Obrazek

vanilka
Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu wpadłam zobaczyć Twój drobnomieszczański ogród :;230
Nie wiem, kto go tak określił, ale bałabym się wpuścić tę osobę do mojego ogrodu, w trosce o jej stan zdrowia...jeszcze by mi "zeszła" ;:173
Podobnie, jak ty marzę o deszczu, bo mi rośliny, mimo podlewania, zasychają na wiór.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Drobnomieszczański, no wiecie co... życzyłabym każdemu tak wysmakowanego gustu - nie tylko ogrodowego - jaki masz Ty, Kasiu...
Kanapy wcześniej nie widziałam... mnie zdecydowanie brakuje leżanki na tarasie...
Masz tak ukwiecone skrzynie, że aż mnie oczy bolą z zazdrości... ;-))
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale cudowne widoczki taras jak marzenie ;:173 Wiaderko z koronką ;:180 Rewelacja !!
Vanilka z czosnkiem (co to za odmiana ...jest piekny) To widok kojacy moje serce ;:167 U mnie popadało troszkę i przestało się kurzyc ...przez okna juz nie było widać :? Kurzyło sie okrutnie ;:108
Miłego odpoczynku!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Kącik do rozmyślania boski!
Też bym taki chciała...