Dzieci dorosły czas na ogród
Re: dzieci dorosły czas na ogród
witam moje kochane kobitki no dzisiaj pogrom będzie czyli żniwa , jak ja nie lubię takiej roboty nerwy i pot, jak to się mówi zes... a nie dej się.
na piątek deszcz zapowiadają wiec wszystko na hura , obiad juz wydałam, szarańcza je a ja w tym czasie klawiaturę męczę
o fotkach proszę na razie zapomnieć nie zdążyłam Sebka ( starszy syn) zmobilizować aby mi zrobił zdjęcie kielisznika bo zakwitł kilkoma kwiatkami z czego byłam bardzo szcześliwa bo myślałam ze wymarzł a on tylko sie przeniósł 0.5m dalej.
na piątek deszcz zapowiadają wiec wszystko na hura , obiad juz wydałam, szarańcza je a ja w tym czasie klawiaturę męczę
o fotkach proszę na razie zapomnieć nie zdążyłam Sebka ( starszy syn) zmobilizować aby mi zrobił zdjęcie kielisznika bo zakwitł kilkoma kwiatkami z czego byłam bardzo szcześliwa bo myślałam ze wymarzł a on tylko sie przeniósł 0.5m dalej.
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko niech zdjęcie zrobi a zamieścisz jak będzie luźniej. Powodzenia, czy u Ciebie też taki upał u nas też na wsi żniwa w pełni tylko przyczepy ze zbożem jeżdżą. I kombajny szumią od rana do nocy. Będzie dobrobyt!
Halinko pokarze ale teraz idę do stodoły czeka nas upojna noc z wialniami ( to takie cosik czym się czyści zboże )
Mario u mnie jest nawet fajna pogoda nie za gorąco chociaż z tym dobrze bo się lepiej chodzi.
No to miłych snów kobietki .
Mario u mnie jest nawet fajna pogoda nie za gorąco chociaż z tym dobrze bo się lepiej chodzi.
No to miłych snów kobietki .
- Maska
- Kontakt:
No to miłego wiania!!!
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u nas też goraczka żniwna
powodzenia
powodzenia
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i musiałam razem z Maską i Marzenką wysyłać i posta mi wcieło!Tak czułam Natuś że rehabilitację to ty masz...w stodole!Żałuję że nie mieszkamy bliżej mogłabym ci chociaż pomóc-wykończysz się dziewczyno!
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Renatko wiem co to jest wialnia.
Moje korzenie to małe gospodarstwo rolne, w którym wszystkie prace były wykonywane ręcznie.
Ile Ty musisz mieć siły, żeby pracować w takim upale?
Moje korzenie to małe gospodarstwo rolne, w którym wszystkie prace były wykonywane ręcznie.
Ile Ty musisz mieć siły, żeby pracować w takim upale?
-
- 500p
Ze względu na upał dzisiaj posiedzę w domu.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Współczuję Renatko tak ciężkiej pracy.
Witajcie Dziewczęta moim zdaniem tu nie o siłę chodzi , po prostu trzeba i nie ma wyboru.
Moja mam rozstała się z ojcem gdy miałam 7 lat o na to dopiero miał siłę, zostać z mały dzieckiem na może nie dużym bo 7 ha gospodarstwie, te 35 lat wstecz to było wyzwanie mało ze praca to jeszcze wszystko trzeba było wystać w kolejkach i nie chodzi o ciuchy czy jedzenie każdy metr nawozu był okupiony nocnym czuwaniem.
Moja mam rozstała się z ojcem gdy miałam 7 lat o na to dopiero miał siłę, zostać z mały dzieckiem na może nie dużym bo 7 ha gospodarstwie, te 35 lat wstecz to było wyzwanie mało ze praca to jeszcze wszystko trzeba było wystać w kolejkach i nie chodzi o ciuchy czy jedzenie każdy metr nawozu był okupiony nocnym czuwaniem.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
No to Renatko widzę, że Ty całe życie masz pod górkę. Współczuję, moja droga. Moje życie też nie było różami usłane, ale teraz mam lepiej, bo jakbym narzekała, to bym grzeszyła.
Takie życie , taki los może kiedyś bedzie lepiej
Nikt nie ma łatwo zawsze znajdzie się jakiś mol co nas gryzie ale prawdą jest że czasem ludzie wyolbrzymiają swoje problemy , mam 2 zdrowych i nie głupich synów więc jest dobrze to jest w sumie w życiu najważniejsze
Nikt nie ma łatwo zawsze znajdzie się jakiś mol co nas gryzie ale prawdą jest że czasem ludzie wyolbrzymiają swoje problemy , mam 2 zdrowych i nie głupich synów więc jest dobrze to jest w sumie w życiu najważniejsze
-
- 500p
Renatko mądra z Ciebie kobieta, tylko więcej asertywności, żeby Ciebie inni nie wykorzystywali.
- Maska
- Kontakt:
Renatko życie Cię hartowało od małego. W mojej wsi żniwa na całego, Chyba zbiory są niezłe. Ja jestem miastowa więc jedynie z obserwacji. Dobrego dnia!