Rodzik 66

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Rodzik 66

Post »

Wczoraj byłam na działeczce i wszystkie roślinki mają się dobrze za wyjątkiem jednej hosty ( dwa żółte liście) i malutkiego berberysa ( suchy, chyba się nie przyjął). Warzywa mega wielkie - marchewka, sałata, rzodkiewka, koper, fasola :) Papierówek uzbieraliśmy 3 wory a na drzewie nadal całe mnóstwo :lol: Troszkę rozdaliśmy a z reszty planuję zrobić dziś kompocik i dźemy :tan

Zaczynam myśleć nad obrzeżami do rabat( chyba zdecyduję się na kostkę granitową), ścieżką i kolejnymi nasadzeniami ;:224

Za morzem tęsknię i to bardzo ;:173 Czemu nie można mieć wszystkiego ;:131
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p
Od: 14 cze 2012, o 10:25

Post »

Witam, zaglądam z rewizytą i widzę kolejną ładnie przeobrażoną działkę. Domek rewelacyjny [ ten nowy oczywiście ]:) ale uwagę przykuwają też te rabaty warzywniaka, ładny porządek wprowadzają i taką świeżość:) Muszę o czymś takim pomyśleć na przyszły rok u nas, bo u nas to bardziej dziko wygląda - chociaż ma też swój urok [ i kilka błędów na starcie - amatorzy:) ]
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę że wróciłaś pełna sił i nowych pomysłów :)
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kilka świeżutkich fotek:

Owoce pigwowca coraz większe. Nie wiem czy już mogę je zbierać, na fotkach w necie wydają się być żółte a moje zielone. Nie żebym się śpieszyła do naleweczki ;:65
Obrazek

Mój ogród coraz bardziej zaczyna przypominać plac zabaw no ale czego się nie robi dla dzieciaków :wink:

ObrazekObrazek

Prąd się dokopał :lol:

Obrazek

Poza tym codziennie walczę z papierówkami. Narobiłam musów dla dziewczynek, upiekłam placek z jabłkami ( sama już pół go zjadłam :wink: ), rozdaję sąsiadom i nadal pełne drzewo :lol:
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Pigwowce jeszcze za młode, niech dojrzeją. A dzieciaczki jak złoto, pewnie, że muszą mieć plac zabaw, i to ich własny! :D Jabłuszek zazdroszczę, ale ona tak chyba co drugi rok? Moja jabłonka tak ma: jednego roku jabłek zatrzęseinie, drugiego tylko kilka, i tak na zmianę. Wiem, wiem, w mądrych książkach piszą, żeby obrywać zawiązki w te płodne lata, ale kto ma na to czas?!
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Lineta pisze:Pigwowce jeszcze za młode, niech dojrzeją. A dzieciaczki jak złoto, pewnie, że muszą mieć plac zabaw, i to ich własny! :D Jabłuszek zazdroszczę, ale ona tak chyba co drugi rok? Moja jabłonka tak ma: jednego roku jabłek zatrzęseinie, drugiego tylko kilka, i tak na zmianę. Wiem, wiem, w mądrych książkach piszą, żeby obrywać zawiązki w te płodne lata, ale kto ma na to czas?!
Nie wiem jak było z papierówką w zeszłym roku gdyż działeczkę mamy pierwszy rok. Mam jeszcze drugą jabłonkę ale jabłuszka jeszcze nie dojrzałe. Skończy się papierówka to zaczną się zbiory tych drugich ;:oj

Dzięki za informację odnośnie pigwowców, korciło mnie żeby je oberwać :wink:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sliczne małe szkraby
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
davussum
500p
500p

Post »

Dzieciaczki słodziaczki ;:4
Pigwowca nie znoszę :twisted: miałam pełno tego dziadostwa na działce i pomimo wykopywania i podlewania roundupem nadal wyłazi.....
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

No widzisz, a mi się ten pigwowiec baardzo podoba :) Mam co prawda tylko jednego ale fajnie go przycięłam i moim zdaniem zdobi kącik warzywno - owocowy ;) Mam tam w rogu także krzaczorki czarnej porzeczki i jeden czerwonej porzeczki.

Dziś przyjdą zamówione tawułki Little Princess, którymi zamierzam oddzielić warzywnik od trawnika ( jeszcze w tej chwili to chwastowisko ale wkrótce będzie zasiana trawka ;) ) Nie wiem kiedy je posadzę - zbyt upalnie jak na razie :?

Zamówiłam także krzaczorki ( lilaki Mayera i krzewuszki - 2 rodzaje), którymi zamierzam osłonić bloczki betonowe pod domkiem.

Znów mi się sadzenia troszkę uzbierało ;:173 Jak ja to lubię :heja
davussum
500p
500p

Post »

Zazdroszczę ja na razie będę wycinać żeby robić miejsce na przyszły rok. Czeka nas też zakładanie trawnika i troszkę budowania.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Dziś zamierzam posadzić lilaki i krzewuszki wokół domku. Następny krok to już ścieżka i trawnik. Przy ścieżce chcę zrobić sobie jeszcze jakąś rabatkę, może dwie - bardziej kwiatowe bo u mnie głównie iglaki i krzewy ozdobne. Nie mogę się jednak zdecydować. Pierwsza myśl to były róże ( na pniu i niskie okrywowe), lawenda i kępki traw. Ostatnio spodobała mi się także liatra kłosowa i co najważniejsze pasuje do róż. Z drugiej strony jednak uwielbiam żurawki, jest ich tyle pięknych gatunków, że aż się chce je mieć. To mój drugi pomysł na rabatkę - właśnie żurawki z trawami :) Poza tym zamierzam rozmnożyć barwinka i żywopłot :roll: Uzbierało się troszkę pracy.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja lubię pigwowca jak jest obsypany wiosną kwiatami ;:108
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Tworzenie ścieżki coraz bliżej a ja nadal nie mogę się zdecydować co wybrać :roll: Może doradzicie - ścieżka z kostki fot. 1,2 czy z łupka fot. 3,4? Przy ścieżce z kamienia nie koniecznie musi być żwirek, mogą być także ułożone w trawie.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Gdyby miało być w moim ogrodzie to bez wątpliwości zdjecie nr 3
davussum
500p
500p

Post »

miałam ten sam dylemat :) i postanowiliśmy że nie będziemy robić żadnych ścieżek :) skuliśmy to co było i na jesieni przy przekopywaniu działki wszędzie posadzimy trawkę :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”