Beatko nazwa buczka zapisana, przy okazji popytam
Pisałam wczesniej, że wszystkie rabatki z prawej strony chce połączyć w jedną dłuuuugą i warzywniak przenieść pod płot i musze mieć jakieś liściaste a reszte mam swoje, za ciasno posadzone roślinki, więc będzie przemeblowanie
Spora ta kolekcja mieczyków, niestety u mnie nie mają szans, za silne wiatry i wszystkie leżały na ziemi.
Zdaje się że masz odętkę wirginijską? dobrze rozpoznaję? jak się sprawuje? nie przemarza? długo kwitnie?
A cyprysik nutkajki dobrze że posadziłaś na eksponowanym miejscu, on rośnie wprawdzie długo ale ma szerokie łapki.
Jolu odętke dostałam od mamy w tym sezonie, co śmieszne pod nazwą "biała dama"
więc nie wiem jak z jej przezimowaniem a kwitnie już ze trzy tygodnie albo i dłużej
Cyprysik mam nadzieje, ze się zadomowi w nowym miejscu, codziennie jest pożądnie podlewany Mieczyków troche mi się uzbierało
Reniu długo masz cyprisik? ile ma przyrostu na rok? Ciekawi mnie to bo kupiłam i teraz nastawiam się na dłuuugie lata jego wzrostu, a może nie będzie tak tragicznie i zdążę zobaczyć jeszcze w tym życiu
Reniu, piękne mieczyki! Ja mam teraz fioletowe trochę męczy to wykopywanie.. Lilie przezimowaly, moze mieczyki tez dadzą radę?
Zostawię je w ziemii w tym roku...
Ewciu, Halinko nutkajskiego mam od wiosny 2011 r. Wydaje mi się, że urósł, bo w tym roku musiałam mu kupić dłuższego bambusa, stary był już za krótki.Poczedł do góry o jakieś 7-10 cm.
Kasiu lilie w ziemi zime przetwają, ale mieczyki nie
Susza okropna, wszoraj podlewałam i podlewałam, powyrywałam troche chwastów, przy chakaniu aż się kurzyło Mógłby popadać deszczyk
Ale cudowny ten eukomis Kochana masz cudownie rozrośnięty ogród wszystko bujnie kwitnie ...rewelacja !!
A jak tam nowa rabata?Może jakaś fotorelacja
Miłego dnia u mnie takie jakies ołowiane niebo moze coś popada