Czy możesz podać , który konkretnie preparat dodajesz do wyciągu pokrzywowego, bo jest ich trochę;
Rozumiem, że to było pytanie do mnie (po nim było jeszcze parę postów).
Stosuję EM (Efektywne Mikroorganizmy). W zestawieniu tego typu środków wypadły najlepiej, tj. jako środek skuteczny i ekonomiczny. Jak pisałam, po ich zastosowaniu nic nie gnije i w zw. z tym nie śmierdzi. (Znam takich, którzy mimo wszystko robią klasyczną gnojówkę z pokrzyw, a potem dolewają do niej EM.)
Nawiasem mówiąc, używałam w tym roku kompostu przygotowanego z udziałem EM. Pryzmę zakładaliśmy w ub. sezonie, a już na wiosnę kompost był gotowy do użycia. Byłam zaskoczona - tylko na wierzchu było trochę trawy, którą rozrzuciłam widłami, resztę trzeba było kroić łopatą, bo był już tak przerobiony (ani śladu roślin, ziemia po prostu). Efekt rewelacyjny - szybko i bez przewracania. Serdecznie polecam! Co roku obserwuję, jak zmienia się struktura gleby. Zaczęłam stosować EM jakieś 6 lat temu. Wcześniej gleba tam była ciężka. Po tych sześciu latach jest tak miękka, że się zapada pod stopami. Mówię Wam, to super-przygoda.