Sukulentowy Meksyk - ejacek

Zablokowany
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 19:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sukulentowy Meksyk

Post »

Odszukałem , ale dominuje kombinacja różnych odcieni fioletu z białym (sorry Aga ;:170 ) , nie wiem jak innym ale mi się podoba Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No pewnie, że się podoba!
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podoba ;:88 są śliczne :!:
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nyskadu pisze:No wiem, wiem, lepiej poszukać nasionek i wysiać a nie iść na łatwiznę. To tak jakby zamiast z lenistwa, nie rodzić dzieci, tylko brać odchowane z Domu Dziecka :lol: Ale jak się widzi takie coś to pierwszy odruch urwać kawałeczek :;230
bo też zabawa lepsza , ci co bawią się nasionkami Adenium czuję tego blusa własnych wysiewów

Obrazek
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2010, o 00:54
Kontakt:

Post »

ejacek pisze: M.guelzowiana :?: , u mnie zimuje w 10-15 C , raczej musi mieć bardzo jasne stanowisko latem , to wg mnie podstawa udanych kwitnień.
Letnie stanowisko będzie w porządku, martwię się raczej zimowaniem. Mam ją pierwszy sezon, wiosną miała pąki, ale przędziory zniweczyły moje marzenie o niezasłużonym kwitnieniu :(
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To może żeby nie było monotonnie w jednym kolorze to cos takiego

Obrazek

Obrazek

-- N 29 lip 2012 21:45 --
theoria_ pisze:
ejacek pisze: M.guelzowiana :?: , u mnie zimuje w 10-15 C , raczej musi mieć bardzo jasne stanowisko latem , to wg mnie podstawa udanych kwitnień.
Letnie stanowisko będzie w porządku, martwię się raczej zimowaniem. Mam ją pierwszy sezon, wiosną miała pąki, ale przędziory zniweczyły moje marzenie o niezasłużonym kwitnieniu :(
przędziory trzeba zwalczać nie ma rady , a zimą wystarczy by miała tak jak napisałem 10-15 , nawet może być 15 C
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Oj Jacku Ty okropny jesteś. Masz szczęście, ze nie piszesz gdzie mieszkasz, bo ja zaraz ;:71 i bym Ci na dobre te fiolety z glowy wybiła. Już bym się w nasionka nie bawiła ;:224 ale widzę, że Ty przezorny ;) zawsze ubezpieczony to Ci się upiecze.
Meksykańskie dwukolorowe kwiatuszki re-we-la-cyj-ne ;:111 i kobierzec fioletowy ;:224 zapomniałam jak się to nazywa podobne do portulaki... chyba delosperma...
jakoś tak cudo ;:215
Awatar użytkownika
chaveiro
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2011, o 17:08

Post »

ejacek pisze:
theoria_ pisze:
przędziory trzeba zwalczać nie ma rady , a zimą wystarczy by miała tak jak napisałem 10-15 , nawet może być 15 C
Agnieszko ja swoja też mam pierwszy sezon, kupiłem ją późną jesienią, zimowałem na parapecie okna północnego w temp. 13-17*C w sezonie czyli od kwietnia stoi na otwartym balkonie wschodnio-południowym i zakwitła może nie jakoś super bardzo obficie jak widziałem, w którymś wątku bo jedna sztuka 1 kwiatkiem, a druga sztuka 3, ale trzeba powiedzieć, że te 3 kwiatki przysłoniły całą roślinkę i doniczkę 7x7

Jacku piękne kwiatki wszystkie razem i każdy z osobna
Witam w kolekcji kaktusów i sukulentów - mój wątek
Mariusz "Chaveiro"
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Mariusz, nie bądź taki skromny, pięknie Ci zakwitła ;:63
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

chaveiro pisze:
ejacek pisze:
theoria_ pisze:
Agnieszko ja swoja też mam pierwszy sezon, kupiłem ją późną jesienią, zimowałem na parapecie okna północnego w temp. 13-17*C w sezonie czyli od kwietnia stoi na otwartym balkonie wschodnio-południowym i zakwitła może nie jakoś super bardzo obficie jak widziałem, w którymś wątku bo jedna sztuka 1 kwiatkiem, a druga sztuka 3, ale trzeba powiedzieć, że te 3 kwiatki przysłoniły całą roślinkę i doniczkę 7x7
Dzięki Jacku, cały czas walczę ;:181
Mariusz ja kupiłam wczesną wiosną, więc to będzie nasza pierwsza wspólna zima. Od końca maja stoi razem z innymi w inspekcie, gdzie jest słońce od samego rana praktycznie do 16 (z krótką przerwą po południu, bo mi budynki cieniują). Najgorsze jest u mnie zimowanie, bo jest to jednak temp. pokojowa ok. 20-22 st. Ciągle myślę jak ten problem rozwiązać - mamy wspólny pokój a ja niestety jestem z tych ciepłolubnych :roll:
PS Nie nazywam się Agnieszka.
Awatar użytkownika
chaveiro
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2011, o 17:08

Post »

Ja taką temperaturę osiągałem na tym oknie przez mikrouchył, a okno w kuchni więc kaloryfer miałem zakręcony lub odkręcony na 1 czasem 2 więc niezbyt grzał
Witam w kolekcji kaktusów i sukulentów - mój wątek
Mariusz "Chaveiro"
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niestety u nas możliwa jest jedynie regulacja temperatury na piecu (dom jednorodzinny). Trzeba chyba szybciej wydać się za mąż to będą miały lepsze warunki :lol:
Awatar użytkownika
Farel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku, w którym rejonie Polski mieszkasz i jak zabezpieczasz delospermę na zimę?
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 13:05

Post »

Ledwie trzy dni mnie nie było, a tu tyle stron :shock: Z braku czasu poczytam innym razem, ale pochwalę odkopane fiolety i kombinacje bieli z fioletem. Kwiaty są śliczne! Aż się dziwię Jacku, masz tyle cudownych zdjęć gdzieś tam w zanadrzu i tak rzadko pokazujesz. Gdyby nie Aga to może i tych byś nie pokazał. Teraz przydałaby się osoba ubolewająca, że jej kolekcja nie kwitnie na różowo/czerwono/pomarańczowo - niepotrzebne skreślić.
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

Kwiaty całkowicie zakrywają - maskują roślinkę z której wyrosły, a kolorek niekrzykliwy miły w oglądaniu ;:63 .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”