Mój ogród - Eukomis cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.4
Mój hibiskus wymarzł. Jakoś w Twoich okolicach zima była łagodniejsza, bo przywiozłam od kuzynki z Rybnika pełno samosiejek. Może się przyjmą. Oj, jesień już ...
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Ehh? Niesamowite masz i balkon i ogródek?
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko-przepięknie i bujnie Ci kwitnie balkon i ogród pod,jestem pod wrażeniem.Petunie w tym roku kupiłam po raz pierwszy i tylko dlatego,że były o ton ciemniejsze ale prawie w moim nowym kolorze ścian w kuchni(łosoś norweski),no i jest to jedna donica tylko,bo musiało być miejsce na truskawki,a Zyta podesłała mi papryki ozdobne,których też nie dało się uprawiać na murku w ogrodzie,bo za ciemno i problemy z podlewaniem.W takiej ilości jak u Was,wiszące pod sufitem balkonu i lejące się przez balustradę robią wrażenie niezmiernej obfitości,czym je dokarmiasz?Mnie polecono dość drogi nawóz płynny z guanem ptasim.
Witaj Halinko
Masz chyba najpiękniejszy balkon w okolicy:) pozdrawiam cieplutko 

-
Halinko, dzisiejszy ranek zarezerwowałam sobie na spacer przez poszczególne lata Twojego ogrodu. Ponieważ pokazałaś go już od początku jako piękny, dojrzały ogród, można zobaczyć co też da się wyczarować na niewielkiej powierzchni i w dużym zagęszczeniu. Zachwyciła mnie Twoja dbałość o różnorodność. A widać, że mimo różnych wymagań, poszczególnym kwiatom jest u Ciebie dobrze. A takich przylaszczek, jakie masz, to Ci bardzo zazdroszczę.
Szkoda, że już nie bywama w Wodzisławiu, tak jak to miało miejsce przed 5 laty, po wybrałabym się na poszukiwanie Twojego ogrodu. N pobliskim mi osiedlu, oraz na tym, na którym mieszkałąm kiedyś, także kilka osób z większym lub mniejszym sukcesem, próbuje tworzyć przybalkonowe ogrody. Ale raczej z mniejszym. Podziwiam Twój wysiłek.
Szkoda, że już nie bywama w Wodzisławiu, tak jak to miało miejsce przed 5 laty, po wybrałabym się na poszukiwanie Twojego ogrodu. N pobliskim mi osiedlu, oraz na tym, na którym mieszkałąm kiedyś, także kilka osób z większym lub mniejszym sukcesem, próbuje tworzyć przybalkonowe ogrody. Ale raczej z mniejszym. Podziwiam Twój wysiłek.
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Balkon piękny a pod balkonem jeszcze lepiej,jeśli mogę to chciałabym poznać zdanie sąsiadów na temat twojego ogrodu.
A to dlatego że znam panią która w Rybniku sama zrobiła skalniak pod blokiem.Co na jej temat ludzie mówili to trudno napisać.
Zamiast cieszyć się z ładnego widoku to psy puszczali,żeby niszczyły.
A to dlatego że znam panią która w Rybniku sama zrobiła skalniak pod blokiem.Co na jej temat ludzie mówili to trudno napisać.
Zamiast cieszyć się z ładnego widoku to psy puszczali,żeby niszczyły.
-
juni, to dziwna reakcja ...
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Beatko Halinka pisała jakie miała "łatwe" początki niestety 

Halinko
przepiekny balkon!
cudowne niebieskie donice, lubię takie klimaty

przepiekny balkon!
cudowne niebieskie donice, lubię takie klimaty

Zapraszam do mojego małego ogródeczka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54292" onclick="window.open(this.href);return false;
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też mieszkam na nowym osiedlu,takiego balkonu ,tutaj nikt nie ma......
Są,też ogródki pod blokiem....bywały "bezinteresowne" złośliwości ,ale w większości,doceniana jest praca mieszkańców.U nas są konkursy na najpięknieszy balkon i ogródek,organizowane przez Sp.Mieszk.
Są,też ogródki pod blokiem....bywały "bezinteresowne" złośliwości ,ale w większości,doceniana jest praca mieszkańców.U nas są konkursy na najpięknieszy balkon i ogródek,organizowane przez Sp.Mieszk.
Fajny ten ołownik gdzie go Halinko przetrzymałaś przez zimę?? Ja miałam , ale trzymałam w domu opadły mu wszystkie liście i zżółkł.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
BARABELKO ciesz oczka moim ogródkiem ile możesz.
ANIU mnie hibiskus też przemarzł iobciełam go dość nisko i wypuścił młode listki ale w tym roku nie zakwitnie.
LOKI zapraszam choc wiem że masz dużo pracy w swoim powstajacym ogrodzie, zyczę powodzenia.
EWO ja co roku na balkonie sadzę surfinie one mi się najlepiej sprawdzają na tym moim południowy balkonie zasilam je nawozem specjalnym dla surfini Plankpol K. ten nawóz nie jest taki drogi w granicach 6-7zł i starcza na 200l wody ja podlewam każdorazowo z nawozem bo surfy to żarłoki.Myśle że petunie to też krzyżówka surfini i taki nawóz jest dobry też dla nich, tylko może w mniejszej dawce.
JULECZKO może mój balkone nie jest najpiękniejszy ale na os.XXX lecia nie ma takiego w kwiatach
ANNA ja myślę ze mieszkańców blokowisk trzeba systematycznie przyzwyczajac do piękna otoczenia.większość myśli starymi kategoriami że za drzwiami wyjściowymi to już nie moje -to Spółdzielni, tylko nie pomyśli ,że Spółdzielnia to właśnie on
i to co zniszczy to z jego pieniędzy będzie naprawione.
LUCY- zakradnę się kiedyś do ciebie i ci donice pomaluje na niebiesko.
LORA= moja Spółdzielnia dba o zasoby mieszkaniowe, budynki są ocieplone odmalowane mamy ogrodzone ładne place zabaw dla dzieci i dużo sadzi się zieleni. Takich konkursów nie organizuje dla mieszkańców ale jest organizowany na jesień festyn z loterią na dzień budowlańca i można coś cennego wygrać
ANIU mnie hibiskus też przemarzł iobciełam go dość nisko i wypuścił młode listki ale w tym roku nie zakwitnie.
LOKI zapraszam choc wiem że masz dużo pracy w swoim powstajacym ogrodzie, zyczę powodzenia.
EWO ja co roku na balkonie sadzę surfinie one mi się najlepiej sprawdzają na tym moim południowy balkonie zasilam je nawozem specjalnym dla surfini Plankpol K. ten nawóz nie jest taki drogi w granicach 6-7zł i starcza na 200l wody ja podlewam każdorazowo z nawozem bo surfy to żarłoki.Myśle że petunie to też krzyżówka surfini i taki nawóz jest dobry też dla nich, tylko może w mniejszej dawce.
JULECZKO może mój balkone nie jest najpiękniejszy ale na os.XXX lecia nie ma takiego w kwiatach
ANNA ja myślę ze mieszkańców blokowisk trzeba systematycznie przyzwyczajac do piękna otoczenia.większość myśli starymi kategoriami że za drzwiami wyjściowymi to już nie moje -to Spółdzielni, tylko nie pomyśli ,że Spółdzielnia to właśnie on

LUCY- zakradnę się kiedyś do ciebie i ci donice pomaluje na niebiesko.

LORA= moja Spółdzielnia dba o zasoby mieszkaniowe, budynki są ocieplone odmalowane mamy ogrodzone ładne place zabaw dla dzieci i dużo sadzi się zieleni. Takich konkursów nie organizuje dla mieszkańców ale jest organizowany na jesień festyn z loterią na dzień budowlańca i można coś cennego wygrać
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Chwilowo w swoim ogrodzie nie mam nic do roboty ? chwastowisko po skoszeniu przykryte jest czarną folią, zgodnie z radą Kogry, coby wszystkie chwasty wytracić i oczyścić ziemię przed nasadzeniami (czy raczej siewami, bo sadzić to ja niewiele zamierzam ? więcej radości mam obserwując wzrost roślin od nasionka). A do Twojego zaglądam za każdym razem jak jestem na forum ? tyle że nie za każdym razem zostawiam ślad swojej bytności.
Co do surfinii ? to surfinia, o ile mi wiadomo, jest jedną z odmian petunii. Bodajże otrzymaną na drodze inżynierii genetycznej.
Pozdrawiam!
LOKI
Co do surfinii ? to surfinia, o ile mi wiadomo, jest jedną z odmian petunii. Bodajże otrzymaną na drodze inżynierii genetycznej.
Pozdrawiam!
LOKI
Wpadłam z rewizytą i od razu zdębiałam na widok Twoich liliowców. Piękne, a ile tych odmian, i jakie kolory! Cudo! Stworzyłaś kawałek raju pod domem, to cudowne. Szkoda, że nie masz dużego ogrodu, miałabyś gdzie rozwinąć skrzydła.
Halinko widzę że gradobicie tak Cię zniechęciło że nawet nie miałaś ochoty odpowiadać. Rośliny odrosną ważne że nie ma innych strat.