Witajcie moje Kochane/Kochani w to duszne późne popołudnie ...przeleciała pięcio minutowa ulewa , błysnęło trzy razy i ...po ptokach .
Przed chwilą wróciliśmy z imienin mojej Mamy ...jestem niezdrowo obżarta , a przecież zjadłam tylko dwa kawałki ciasta , dwie łyżki sałatki i szpinak z filetem i ...nie mogę się poruszać . Ech , starość , nie radość , śmierć nie wesele ...ale i młodość też nie wieczność ...ale póki co ...jesteśmy młode i ...piękne ...no , może tylko piękne ...
Jadzieńko...no widzisz ...dało się ...trochę chęci i wystarczy ...inna sprawa , że idzie w boczki nie tylko Tobie . A ja nie daję masełka , tylko oleju 100 ml , więc kalorii nie za wiele

.
Upał , to mało powiedziane ...powiedz jak myśmy wytrzymywały dawniej upały , spiekoty niemożebne i jeszcze tyle obowiązków było , a w sklepach " nagie haki " , ocet , groszek ...a my byłyśmy przeszczęśliwe - czyż nie ? Po doopie się leje , serce wali , a tu tyle roboty nie tylko w ogrodzie , bo i zaprawiać co nieco trzeba na zimowe potrzeby witaminowe .
Sławek ...to chyba zasługa Twojej M , skoro widzę ciagle jakiś deserek , naleweczkę , kawusię etc...
Dziękuję za pozdrowienia i Tobie nawzajem

.
Ewuniu...zapraszam na pomidorowa ucztę ...

Języczki , gdy się odrobinę rozrosną , to masz , jak w banku . A wiesz ,że ja je mam od Ewuni/evluk ?
Krysiu... ja robię prostą kremówkę , bo z gotowego ciasta . Mam przepis na ciasto francuskie , ale jest bardzo pracochłonne .
Nic tak nie daje relaksu , uciechy , jak zabawy proste , a uczące , zmuszające do myślenia .
Komputer , to dobra rzecz , na dzisiejszy czas nie można już bez niego się obejść ...to kopalnia wiedzy , ale też pułapka . Umiejętnie stosowane jest wskazane , niczym dawka leku .
Dziękuję za pochwały odnośnie koleusów

...mi szczególnie nie zawróciły w głowie - chociaż nie powiem - są ciekawe w kształtach i kolorach .
Koleuski mam ciekawe trzy odmiany . Ukorzenię Ci i wyślę ...a Ty sobie poradzisz - jak je przechować przez zimę

.
Ja dostałam małe sadzonki od Dorotki / korzo_m .
Pozdrawiam serdecznie

.