Ogród Linety
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Linety
Przykro mi z powodu królika, pociesz się ogrodem. Zajmiesz czymś myśli, bo trudno zastąpić ukochane zwierzątko.
Dziękuję Wam za takie dobre, ciepłe słowa.
Może ktoś chce siewkę różowego hibiskusa syryjskiego? Trzeba było wyciąć stary krzew, bo zmarzł zimą, ale wokół pniaczka zaroiło się od siewek. Jest ich chyba kilkadziesiąt.
Może ktoś chce siewkę różowego hibiskusa syryjskiego? Trzeba było wyciąć stary krzew, bo zmarzł zimą, ale wokół pniaczka zaroiło się od siewek. Jest ich chyba kilkadziesiąt.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
A jak ten hibiskus syryjski wygląda
Masz fotkę jak kwitł krzak?
Wujek Google pomógł
jak można to poproszę dwie siewki - dla mamy i mnie 

Wujek Google pomógł

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja byłabym chętna.Miałam 2 hibiskusy bylinowe,ale po zimie nic nie wzeszło.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Linetko u nas w ogrodzie przz kilka lat mieszkał królik-zbieg. Na pewno nie dziki, tylko miniaturka. też pewnie ktoś po nim gdzieś płakał. Nie dawał się głaskać, ale jak tylko przyjeżdżaliśmy do ogrodu (w trakcie budowy domu), zaraz się zjawiał. Zimą uwielbiał suchy chleb. Zanim się wprowadziliśmy do domu, też sobie radził, choć zimy były i po -20 stopni. Potem zrobiłyśmy mu domek ze styropianu, ale on wolał sypiać pod zrzuconymi z przypór jeżynami. Tak, że bądź dobrej myśli.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Bardzo mi przykro z powodu krolika ;(
Niestety tak już jest ze zwierzakami. Ja mam teraz na działce szczury i boję się trochę bo jedne otwierają sobie klatkę
Jak pisałaś,faktycznie dobrze zaplanować rabaty tak aby coś kwitło wcześnie i później. Mnie jak na razie się to udało-cudem ;D
A czy ja taką siewkę mogłabym otrzymać dla mojego brata?? Bo mu się owy osobnik bardzo podobał w gazecie ;) By się chlopaczysko ucieszyło
Niestety tak już jest ze zwierzakami. Ja mam teraz na działce szczury i boję się trochę bo jedne otwierają sobie klatkę

Jak pisałaś,faktycznie dobrze zaplanować rabaty tak aby coś kwitło wcześnie i później. Mnie jak na razie się to udało-cudem ;D
A czy ja taką siewkę mogłabym otrzymać dla mojego brata?? Bo mu się owy osobnik bardzo podobał w gazecie ;) By się chlopaczysko ucieszyło

Już pokazuję, jak wyglądał kwiat tego hibiskusa. Całemu krzewowi jakoś chyba nie zrobiłam zdjęcia, ale był już stary i duży, miał ok. dwóch metrów wysokości. Przypuszczam, że siewki powtórzą cechy krzewu, bo nigdzie w pobliżu nie było drugiego takiego hibiskusa, więc kwiaty zapylały się wzajemnie w obrębie tego jednego krzewu.
Podajcie mi tylko Wasze adresy pocztowe, chętnie wyślę zaraz w poniedziałek.

Uploaded with ImageShack.us
Podajcie mi tylko Wasze adresy pocztowe, chętnie wyślę zaraz w poniedziałek.

- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Linetko, piękny hibiskus. Byłam teraz na Węgrzech, rośnie ich tam pełno
. Czy masz taki okaz w swoim ogrodzie?

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
Miałam. Padł tej zimy i trzeba było wyciąć suche badyle. Ale pojawiło się mnóstwo siewek i właśnie pytałam, kto miałby na nie chęć. Ty sobie, Stokrotko, odbierzesz swoją porcję, kiedy mnie odwiedzisz, prawda? 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Linetko bardzo chętnie zaopiekuję się agapantem ,jeżeli masz nadwyżki... 

Świetnie, Misiu, tylko podaj mi adres pocztowy na priv. To będzie mój prezencik dla Ciebie z okazji urodzin, które przegapiłam. 

- stokrotka_polna
- 500p
Dziękuję Linetko, chętnie sobie wezmę 

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
To może jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć?
Coraz bardziej podoba mi się komelina. Kwitnie i kwitnie, i jest coraz ładniejsza, kwiatów coraz więcej, a ten kolorek jest świetny.
A zaraz obok zaczyna rozkwitać lilia. Oczywiście nie wiem jaka, to nabytek zeszłoroczny, który przezimował w doniczce. Ale wygląda ciekawie i pachnie intensywnie.
I jeszcze coś dla ciała: pomidorek bycze serce, któremu trochę się wyrosło. Pudełko zapałek na pomidorku jest dla zobrazowania skali. Oby dojrzał szczęśliwie. Żadnych trąb powietrznych ani gradów, bardzo proszę!

Coraz bardziej podoba mi się komelina. Kwitnie i kwitnie, i jest coraz ładniejsza, kwiatów coraz więcej, a ten kolorek jest świetny.
A zaraz obok zaczyna rozkwitać lilia. Oczywiście nie wiem jaka, to nabytek zeszłoroczny, który przezimował w doniczce. Ale wygląda ciekawie i pachnie intensywnie.
I jeszcze coś dla ciała: pomidorek bycze serce, któremu trochę się wyrosło. Pudełko zapałek na pomidorku jest dla zobrazowania skali. Oby dojrzał szczęśliwie. Żadnych trąb powietrznych ani gradów, bardzo proszę!

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Miałam komeline,ale w tym roku mi nie wzeszła.Kupowałam w biedronce,ja trzeba wykopać na zimę?
- stokrotka_polna
- 500p
Pomidorek faktycznie spory
, a do tego smaczny. Komelina jest dla mnie nowością, piękny błękit.

Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka