Ewa - Ogród z aniołem
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ewa - Ogród z aniołem
Czy ktoś zna nazwę tej różowej lilii na ostatnim zdjęciu z kwiatami? Jest wysoka na jakieś 80cm.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie obiecywałaś , że ,,zlecisz się ''
Może znowu coś pomieszałem
Mam ,,nasze'' gruszki , smaczne odmiany , jedną można i ze wschodu wypróbować , jak dobre w smaku.

Mam ,,nasze'' gruszki , smaczne odmiany , jedną można i ze wschodu wypróbować , jak dobre w smaku.

- Ewa_tuli
Chyba kobitki Ci pomyliły się
Kiedyś u mojej mamci była super stara polska grusza. Nie znam odmiany, ale nam smakowała na równi z osami i zawsze była walka... kto pierwszy. Są niektóre grusze super, ale ja nie bardzo wiem które. ponadto mam trochę jałowców u siebie, a zdajesię one nie przepadają za sobą.

Kiedyś u mojej mamci była super stara polska grusza. Nie znam odmiany, ale nam smakowała na równi z osami i zawsze była walka... kto pierwszy. Są niektóre grusze super, ale ja nie bardzo wiem które. ponadto mam trochę jałowców u siebie, a zdajesię one nie przepadają za sobą.
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Ewo!
Gdzieś u znajomych przeczytałem,że u Ewy_Tuli stoi woda w ogrodzie,więc poszukałem i znalazłem.U nas jak do tej pory jest susza,a jak padało to tak jak by kot napłakał.Trawniki wysychają mimo podlewania.Przy okazji zobaczyłem wirtualną znajomą jak siedzi dumnie u Ciebie na przepięknym tarasie.
Pozdrowienia Edward
Gdzieś u znajomych przeczytałem,że u Ewy_Tuli stoi woda w ogrodzie,więc poszukałem i znalazłem.U nas jak do tej pory jest susza,a jak padało to tak jak by kot napłakał.Trawniki wysychają mimo podlewania.Przy okazji zobaczyłem wirtualną znajomą jak siedzi dumnie u Ciebie na przepięknym tarasie.
Pozdrowienia Edward

Ewo to jak znajdziesz nazwę tej białej to bedę wdzięczna, a i przy okazji gdybyś jej cykneła fotkę z lekkim oddaleniem żebym mogła zobaczyć jaki ma pokrój, ona ma chyba dużo pąków kwiatowych
Ta druga po lewej z widocznym środkiem.
Patrze na twoje róże i dostaję powoli gorączki, a co tam mam gdzie sadzić
Fajna grusza, widziałam na all jabłonki podobne, co to na jednym kiju kilka listków i dużo owoców, ciekawe czy to coś w tym rodzaju co grusza.

Patrze na twoje róże i dostaję powoli gorączki, a co tam mam gdzie sadzić

Fajna grusza, widziałam na all jabłonki podobne, co to na jednym kiju kilka listków i dużo owoców, ciekawe czy to coś w tym rodzaju co grusza.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ty" babo z tyłu", nie baba, tylko przesympatyczna kobieta
, a jak Wam zazdroszczę, że tak blisko do siebie macie, no i pogoda znowu przesadna, chciałam słonka a mam tropik, tylko żeby deszczu troszkę choć wieczorem było.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewa,mając 50 m 2 tarasu to możesz zadaszyć,bo moi sąsiedzi nie dość,że mają maleńkie okienka,nie wiem kto takie robi jeszcze w nowych domach to mały taras w części zadaszyli i dla mnie nieciekawie to wygląda,a w salonie na pewno mają dużo ciemnie,bo jest zasłoniete jedno okno.U mnie przydałaby sie markiza,bo mam pewnie połowę twojego tarasu i tez codziennie zbieram bambetle do domu.
- Ewa_tuli
Witaj Edwardzie w moich progach
Tydzień temu poświęciłam sporo czasu, żeby obejrzeć Wasz rodzinny ogród w lesie, ale nie zdecydowałam się zostawić śladu po sobie,
a tu bach Ty w moich progach
Zazdroszczę ogrodu wśród brzóz i przepięknego lasu wokoło
, już nie powinnam wspominać o bliskości do grzybów.
Uwielbiam spacery po lesie za grzybami
W moim ogrodzie brakuje atmosfery... przez chaszcze wokół mnie, bez jednego drzewa (zachaszczona pustynia)
Bardzo brakuje mi tej atmosfery, ale nie zmienię już tego, a przy najmniej nie szybko.
Podziwiałam Wasze kompozycje kwiatowe... cudo...i Wasza spotkania towarzyskie.
Wasz ogród jest rodzinny i przyjacielski dla wielu osób. To bardzo miłe.
Biegnę do Waszego ogrodu przywitać się.
Emko[/b ale wezmę się za szukanie i zdjęcia w niedzielę. W tygodniu mam bardzo mało czasu. Właśnie wróciłam z pracy (od 7.00).
Pewno moje zdjęcia niewiele Ci pomogą, bo róże sadzone są w maju, więc mają dopiero 2 miesiące, ale zrobiłam zdjęcia.
Iwonko dziękuję, dziękuję za miłe słowa.
Miłe są takie spotkania z "ogrodniczkami" i odrywają od codzienności,
zwłaszcza mojej...praca...dom...ogród...kotlety...pranie...zmywanie... sklep...strych i prania wieszanie...
U nas na dzisiaj zapowiadali lekkie opady...ale chyba nic z tego.
Małgosiu ja mam taras od kuchni w której mam dwa okna, w tym jedno na taras a drugie od południowej strony, to mogę sobie pozwolić na zadaszenie. Właśnie o te manele chodzi najbardziej, no i posiedzenie w deszczu na świeżym powietrzu

Tydzień temu poświęciłam sporo czasu, żeby obejrzeć Wasz rodzinny ogród w lesie, ale nie zdecydowałam się zostawić śladu po sobie,
a tu bach Ty w moich progach

Zazdroszczę ogrodu wśród brzóz i przepięknego lasu wokoło

Uwielbiam spacery po lesie za grzybami

W moim ogrodzie brakuje atmosfery... przez chaszcze wokół mnie, bez jednego drzewa (zachaszczona pustynia)

Bardzo brakuje mi tej atmosfery, ale nie zmienię już tego, a przy najmniej nie szybko.
Podziwiałam Wasze kompozycje kwiatowe... cudo...i Wasza spotkania towarzyskie.
Wasz ogród jest rodzinny i przyjacielski dla wielu osób. To bardzo miłe.
Biegnę do Waszego ogrodu przywitać się.

Emko[/b ale wezmę się za szukanie i zdjęcia w niedzielę. W tygodniu mam bardzo mało czasu. Właśnie wróciłam z pracy (od 7.00).
Pewno moje zdjęcia niewiele Ci pomogą, bo róże sadzone są w maju, więc mają dopiero 2 miesiące, ale zrobiłam zdjęcia.
Iwonko dziękuję, dziękuję za miłe słowa.
Miłe są takie spotkania z "ogrodniczkami" i odrywają od codzienności,
zwłaszcza mojej...praca...dom...ogród...kotlety...pranie...zmywanie... sklep...strych i prania wieszanie...
U nas na dzisiaj zapowiadali lekkie opady...ale chyba nic z tego.
Małgosiu ja mam taras od kuchni w której mam dwa okna, w tym jedno na taras a drugie od południowej strony, to mogę sobie pozwolić na zadaszenie. Właśnie o te manele chodzi najbardziej, no i posiedzenie w deszczu na świeżym powietrzu

- Ewa_tuli
Będę Emko, jak pisałam, w niedzielę koło tego chodziła.M
Muszę przekopać trochę papierów na stryszku
Muszę przekopać trochę papierów na stryszku

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ewciu , rozkład pracy jak u większości
Na ogród i pogaduchy na śnie trzeba urywać. Gdybyś widziała rodzinny ogród Edzia w realu , tylko zazdrościć otoczenia i tego co cała rodzina stworzyła. Wspaniałe miejsce na weekendowy wypoczynek. Rozgrzany las pachnący żywicą i miła rodzinna atmosfera . Może jeszcze kiedyś odświeżę wspomnienia. 

- Ewa_tuli
Tak właśnie widzę ogród Edwarda...rodzinna atmosfera, las i wspaniała cisza...spacery i przyjaźnie nastawieni ludzie do życia. 

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
pięknie 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Straciłam Cie z oczu Ewciu ale już odnalazłam i nadrobiłam te stracone strony.Widzę ,ze odwiedziny za odwiedzinami .Masz sie czym pochwalić ,bo kawał roboty odwaliłaś .Czyż to nie fajne jak zawiązują sie najpierw wirtualne znajomości a potem spotykamy się realu . Fajne z Was dziewczyny
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43