tesia39 dziękuję.
Wczoraj wystawiłam przed dom, moje duplikaty kwiatów i rozdawałam sąsiadom

Stwierdziłam, że zrobiło się zbyt ciasno, jeszcze więcej miejsca by mi się przydało, ale nie chce już wydawać roślin, które mam pojedyncze. mam kilkanaście grudników, ale każdy inny kolor
Najgorsze jest to, ze jeszcze trochę i zacznie się sezon grzewczy i będę musiała odstawić kwietnik od pieca.. tylko gdzie ja go postawię, chyba wyniosę go na strych, a kwiaty umieszczę gdzieś na meblach..
Moje stare:
Skrętnik pokazał kolejne buźki
Gwiazda betlejemska ( pierwszy raz eksperymentuje) rośnie i rośnie.. Od kiedy trzeba ją przykrywać ?
Storczyk rozszalał się, te wszystkie kwiaty na jednym pędzie..
I nowe:
Eszynantus dostałam jako gratis chyba od
aconitum 
Dostałam w ostatnim czasie dużo paczuszek i mi się już myli co od kogo, więc jeśli pomyliłam to sprostujcie.
Klonik od
szymka
Prezent imieninowy -
Bromelia/Guzmania. Nie przesadzałam jej tylko stoi w osłonce, bo wyczytałam, że tego kwiatka nie należy przesadzać, dopiero wtedy kiedy kwiat przekwitnie, a odrosty są wielkości połowy rośliny matecznej, to należy je rozdzielić i do nowych doniczek. Roślina mateczna po przekwitnięciu zamiera. Wyczytałam również, że musi mieć wilgotno i należy też lać wodę do kielicha. Mam pierwszy raz tego kwiatka, więc wszystkie dobre rady mile wskazane.
To nie wszystkie nowości, miałam popstrykać więcej, ale mała się obudziła.. Do usłyszenia..